IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2010, 01:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Vatandaşa ne yüzle gidecekler'




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referanduma giden anayasa değişikliğine ilişkin olarak, "Halkımız 12 Eylül'e 30 yıl sonra en güzel kararı verecektir. Karar da söz de milletindir. Demokratik anayasa istedik ve onun en önemli adımını attık diyecektir." dedi.
Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP)'in ardından Demokratik Sol Parti (DSP)'e de randevu talebi gönderdiğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'da basın açıklaması yaptı. Srebrenitsa'a 15 yıl önce yaşanan katliama değinen Erdoğan, anma törenlerine şehitleri anacaklarını dile getirdi. Ziyarette Sırbistan, Bosna Hersek ve Türkiye işbirliğine dönük atılan adımlara devam edileceğini belirten Erdoğan, Balkanlar'da iyi ilişkilerin devamı için bütün ülkelerin elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Açıklamalarının ardından soruları cevaplayan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa değişiklik paketiyle ilgili kararını siz nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna "Etik açıdan istediğiniz neticeleri vermiş olmamasına rağmen referandumda amaçladığımız hedefi kapsayan bir pakettir. İnanıyorum ki bir darbe anayasasının ancak bu kadar düzeltilebilir denileceği bir neticeyle halkımızın huzuruna gideceğiz." cevabını verdi.

Vatandaşların da sandıkta olumlu yanıt vereceğine dikkat çeken Erdoğan, Anayasa değişikliğinin evet oyu olmasıyla sivilleşmenin güç kazanacağını vurguladı.

"ŞEHİR ŞEHİR TÜM TÜRKİYE'Yİ DOLAŞACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, bu aydan itibaren Türkiye'i şehir şehir gerek dolaşarak Anayasa değişikliğini anlatacaklarını ifade ederek, "Gidilmedik yer bırakmayacağız. Bizim için en anlamlı olan millete gitmekten kaçınanların Anayasa Mahkemesine gitmek ve oradan bu işi döndürme gayreti içinde olanlar Anayasa Mahkemesinin bu kararından sonra milletimizin karşısına hangi yüzle gidecekler. Onlar halkımızı tercih etmediler. Bu defa beklediği gibi olmadı. Milletin karşısına nasıl gideceğini merak ediyoruz. Nasıl savunacak, nasıl bunların karşısında duracaklar. Halkımız 12 Eylül'e 30 yıl sonra en güzel kararı verecektir. Karar da söz de milletindir. Demokratik anayasa istedik ve onun en önemli adımını attık diyecektir." değerlendirmesini yaptı.

"PARTİLERDEN TERÖRE KARŞI ÖNERİ BEKLEYECEĞİZ"

Bir gazetecinin "Liderlere yaptığınız randevu talebinizden beklentiniz nedir?" sorusuna Erdoğan, Demokratik Sol Parti'ye de aynı şekilde randevu talebi ilettiklerini söyleyerek cevap verdi.

DSP'den Salı günü için talebi olduğunu vurgulayan Erdoğan, ana muhalefet partisi ve diğer partilerle terörü konuşacaklarını kaydetti.

AK Parti ve hükümet olarak neler yaptıklarını anlatacaklarına işaret eden Erdoğan, "Bilgilendirme yaparken önerileri de görmek isteriz. Bu sadece AK Parti iktidarının görevi değil. Bu hepimizin ortak karar vermemiz gereken bir konu." şeklinde konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gidecekler, ne, yüzle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Yüzle Akrabalarını Ziyaret Etti Liaaa Haber Arşivi 0 24 Mart 2012 13:24
87/4 Askere Gidecekler. teodelsym IF Ekstra 5 15 Kasım 2007 18:23