IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2010, 23:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Der Spiegel'den ürkütücü iddia!




Alman "Der Spiegel" dergisinin iddiasına göre özellikle 2. Dünya Savaşı sırasında birçok savaş suçunun işlenmesine vesile olan ırkçı yakınlaşmalar yeniden tırmanıyor. Dergiye göre, ülkedeki radikal faaliyetleri izleyen Anayasayı Koruma Dairesinin, İsrail ve Yahudilere karşı olan düşmanlıkları sebebiyle Neonaziler ile İslamcılar arasında ideolojik bir yakınlaşma gözlemlemeye başladığını yazdı.
Federal Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Heinz Fromm, dergiye yaptığı açıklamada, Neonazilerin Yahudi düşmanlığının yanı sıra Arap kökenli çocukların bir Yahudi dans topluluğunun Hannover kentindeki gösterisi sırasında oyunculara taş atmasının da endişe verici olduğunu söyledi.

Neonaziler ile radikal dinci Arapların düşüncelerinin ideolojik açıdan benzerlikler gösterdiğini savunan Fromm, her iki kesimin de İsrail'in ve Yahudilerin aşırı derecede güçlendiğine ve bu nedenle Yahudilere karşı mücadele edilmesi gerektiğine inandığını kaydetti.

Fromm, Neonazilerin daha çok ırkçılıktan, radikal dinci Arapların ise Orta Doğu sorunundan dolayı Yahudilere düşman olduğunu ve her iki kesimin de siyonizme ve Yahudilere karşı mücadeleyi haklı gördüğünü söyledi.

Derginin haberinde, Yahudi dans topluluğuna taşlarla saldırdığı için göz altına alınan kişilerin sayısının 12 olduğu, bu kişilerden 11'inin yaşları 9 ve 19 arasında değişen Arap çocuk ve gençlerden oluştuğu belirtildi.

AA

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
der, iddia, spiegelden, ürkütücü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alman Der Spiegel dergisi: IŞİD, televizyon kuruyor AngeL Haber Arşivi 0 17 Ocak 2015 15:25
Der Spiegel'den Yunanistan iddiası Desmont Haber Arşivi 0 04 Ocak 2015 21:54