IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Temmuz 2010, 21:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Barzani'den Şok Sözler




Devlet kurmak Kürt ulusunun meşru hakkıdır’

“Türk, Fars ve Arap ulusu gibi Kürtler’in de kendi devletine sahip olması gerekiyor” diyen Barzani, Türk yetkililerin de siyasi çözüm istediğini söyledi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, şiddetin kullanılmasına karşı olduğunu ancak devlet kurmanın Kürtlerin meşru hakkı olduğunu söyledi. Barzani, “Türk, Fars ve Arap ulusu gibi Kürtler’in de kendi devletine sahip olması gerekiyor” dedi. Barzani, Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve diğer üst düzey yetkililerin Kürt sorununun siyasi ve diplomatik yollar ile çözümlenmesi konusunda tam bir inanca sahip olduklarını söyledi.
Mısır’da yayın yapan OTV Televizyonu’na konuşan Barzani’nin açıklamalarına Kuzey Irak’taki medya organları geniş yer verdi. Barzani, “Türkiye, Irak, İranSuriye’de yaşayan Kürtleri acaba bir gün bir devlet bir araya getirebilecek mi?” sorusunu şöyle yanıtladı:
“Kürtler bir ulustur. Bu ulus kendi istemi dışında Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Arap ve diğer bölge ülkeleri üzerinde paylaştırıldı. İçinde yaşadığımız bu koşullarda gerçekliğimizin bilincindeyiz. Ben şiddetin kullanılmasına karşıyım. Fakat Kürt ulusunun da kendi meşru hakkı olarak Türk, Fars ve Arap ulusu gibi kendi devletine sahip olması gerekiyor. Biz onlardan daha güçlü olduğumuzu iddia etmiyoruz. Fakat o uluslardan da hiçbir eksikliğimiz yoktur. Bu istemimizi de savaş ve şiddet ile elde edemeyiz. Farklı bir süreç gelişebilir, bu devletler bir gün bu gerçekliği kabul edebilir, o uluslar için kardeş bir ulus olan Kürt ulusunun bu meşru hakkına destek verebilirler.”
Terör örgütü PKK’nın yeniden silahlı eylemlere başlamasından büyük rahatsızlık duyduğunu belirten Barzani, şöyle konuştu:

TÜRK HÜKÜMETİ BARIŞ İSTİYOR
“Ben her zaman bu sorunların askeri yöntemler ve şiddet yolu ile çözümlenemeyeceğini dile getirdim. Türkiye Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve diğer üst düzey yetkililerden, Türkiye’deki Kürt sorununun siyasi ve diplomatik yollar ile çözümlenmesi konusunda tam bir inanca sahip olduklarını duymaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kürtler de bu sorunun barışçıl yollar ile çözümlenmesini istiyorlar. Son gelişmelerden dolayı büyük bir üzüntü duyduk. Çünkü böylesi bir sürecin gelişeceğini sanmıyorduk. Bu sorunun askeri yollar ile çözümlenmeyeceği konusundaki değişmeyen tavrımıza yeniden vurgu yapıyoruz. Bana göre Türk hükümeti başlattığı demokratik açılım ile bu sorunun gerçekçi çözüm yolunu ortaya koymuştur ve biz de buna destek veriyoruz.”
PKK eylemlerinin Türkiye ile İsrail arasında yaşanan krize bağlanmasının yanlış olduğunu da ifade eden Barzani, “Ne yazık ki ne zaman Kürtler hakkında bir sorun gündeme gelse bunu İsrail ve Amerika’ya bağlıyorlar. Bana göre bu çelişkinin, Gazze sorunu, Türkiye ve İsrail arasında yaşanan kriz ile bir bağlantısı yoktur” dedi.


Kaynak:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
barzaniden, Şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sitemli Sözler - Sitem Dolu Sözler PauL Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Mart 2012 12:54
Damar Sözler - Damardan Güzel Sözler 2011 2012 PauL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 16 Kasım 2011 14:16
Cemal Süreya dan; Aşk Ve Anlamlı Sözler.. / Şiir Sözleri + Şiirsel Sözler.. Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 07 Ekim 2011 21:52
Güzel sözler, düşündüren sözler {Sözün Özü Kendime} Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 4 26 Nisan 2010 12:45