IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2010, 14:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kontör dolandırıcıları servet yapmış




'Moris Mehmet' lakaplı sahtekarın vurgun anı saniye saniye kaydedildi. Bir çete üyesinin evinden 10 milyon lira çıkması polisleri bile şaşırttı.

Emniyet'in 11 şehirde eş zamanlı düzenlediği operasyonla çökertilen ve 147 üyesi yakalanan 'kontör çetesinin' vurgun görüntülerine şaşırttı, Kayıtlarda polis kılığına bürünerek vatandaşları dolandıran çetenin kontör paralarını ATM'lerden çekmeleri saniye saniye görüntülendi.

ÇETEYE 150 BİN TL KAPTIRDI
Adana'da tuzağa düşürülen bir esnafın çeteye 150 bin kaptırdığı anlaşıldı. Esnafın, çocukları ve akrabalarının "Polis kimseden kontör istemez. Bu işte bir bityeniği var. Kredi kartından ödeme yapma şikayetçi ol" uyarılarına aldırmadığı öğrenildi. Gaziantepli bir işadamının ise 55 bin lirayı çeteye gönderdiği ortaya çıktı.

VURGUN PARALARIYLA LÜKS YAŞAM
'Moris Mehmet' lakaplı çete üyesinin para çekme görüntüleri delil olarak dosyaya girdi. Suç örgütü yöneticilerinin dolandırdıkları tanınmış isimleri, karşılarına telefon numaralarını yazarak ajandalarına not ettiği ve onlardan aldıkları kontör miktarlarını yazdıkları bildirildi. Soruşturmada çete üyelerinin medyadaki Ergenekon haberlerinde isimleri geçen ünlü isimleri de aradığı ve dolandırmaya çalıştığı saptandı. Soruşturmada çeteye 100 TL'den 3 bin TL'ye kadar çeşitli rakamlarda para kaptıran çok sayıda mağdurun da şikayetçi olmadığı ve çetenin vurgun paralarıyla lüks bir yaşam sürdüğü belirtildi.

Operasyonda çete yöneticilerinden birinin evinin ise küçük bir bankadan farksız olduğu anlaşıldı. Mahkeme kararı ile evde yapılan aramada 10 milyon lira nakit para ele geçirildi. Savcılık paraya el koydu.

ERGENEKON YALANIYLA KANDIRDILAR

Cep telefonundan arayıp kendilerini emniyet amiri, başkomiser, komiser ya da savcı olarak tanıtan çete üyeleri, "Hattınız PKK'lı teröristler ya da Ergenekon örgüt üyesi tarafından kopyalanarak kullanılıyor. Telefonunuzdan Vali'nin, General'in ya da başsavcının eşine küfürlü mesajlar gönderilmiş" diyerek vatandaşı kandırıyordu. Çetenin, yalana inanan vatandaşlardan 17 milyon liralık vurgun gerçekleştirdiği belirlendi. Bazı vatandaşların çeteye kontör gönderemeyince bildirilen hesaplara kontör parası yatırdığı ya da havale yaptığı tespit edildi.

Bugün

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dolandırıcıları, kontör, servet, yapmış


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Liseli Genç, Dolandırıcıları Dolandırdı! Numune Haber Arşivi 5 14 Şubat 2015 11:21
Telefon dolandırıcıları MasteR06 Haber Arşivi 0 11 Şubat 2014 18:13
İnternet dolandırıcıları yakalandı Lin Haber Arşivi 0 05 Nisan 2008 14:50