IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2010, 03:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İngilizler Irak için günah çıkarıyor




Irak’ın işgal edildiği dönemde BM silah denetçiliği yapan Hans Blix, İngiltere’deki komisyona ifade verdi. Blix, "Hem İngiltere, hem ABD kuşkulu istihbarata güvendi" dedi.

1999-2003 yıllarında BM'nin silah denetçiliği görevinde bulundu. Saddam Hüseyin'in kitle imha silahlarına sahip olup olmadığını inceleyen bir heyetin başkanlığını yaptı.

Irak'ın işgalinin ardından, İngiltere ve ABD'yi Irak'ın oluşturduğu riskleri abartmakla ve savaşı meşru kılacak gerekçeleri güçlendirmek için istihbarat üzerinde oynamakla suçladı.

IRAK SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ
Irak işgaline giden süreçte Birleşmiş Milletler'in silah denetçisi olan Hans Blix, dün İngiltere’deki ‘Irak soruşturması’ kapsamında ifade verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 2003'teki işgal nedenlerinin ‘saçma’ olduğunu belirten Blix, o dönemde Irak'ta kitle imha silahı bulunduğuyla ilgili ellerinde çok az kanıt olduğunu söyledi.

“Bu konuda Londra ve Washington'u uyarmıştık” diyen Blix, "Hem İngiltere, hem de ABD kuşkulu istihbarata güvendi" şeklinde konuştu. Blix, kuşkularını dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a ilettiğini dile getirdi.

DOLAYLI OLARAK BM'DE SUÇLU!
İfadesinde, savaşa gidilme kararını eleştiren Blix, bu karar için o dönemde ikinci bir BM kararının gerekliliğinin açık olduğunu ifade etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen yıl Kasım ayından bu yana yürütülen ve kamuoyunda ‘Chilcot soruşturması’ olarak bilinen ‘Irak soruşturması’nda şimdiye kadar, savaşa katılma kararının kilit isimlerinden eski Başbakan Tony Blair başta olmak üzere çok sayıda politikacı, bürokrat, diplomat ve yetkili ifade verdi.

Bu yıl boyunca sürmesi beklenen soruşturmanın sonunda cezai işlem uygulanmasa da heyetin bir rapor hazırlaması bekleniyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkarıyor, günah, için, irak, İngilizler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye ve Irak için tek tezkere AngeL Haber Arşivi 0 01 Ekim 2014 18:56
Dövme yaptırmak günah mı? 3 büyük din dövme için ne diyor? AsHaBe Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 6 20 Ekim 2013 18:26
Bush, Afrika'da Günah Çıkarıyor Rhytia Haber Arşivi 0 09 Temmuz 2012 15:14
Google günah çıkarıyor! Deep Google 0 31 Mayıs 2012 19:13