IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2010, 03:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Askerden generalleri kurtarma planı




Genelkurmay'da iki gündür ışıklar açık! İddialara göre asker, Balyoz Planı çerçevesinde haklarında tutuklama kararı bulunan muvazzafları vermemek için üç aşamalı bir plan hazırladı. Hatta iddialara göre bu askerlerin dilekçeleri de yine bizzat Genelkurmay'da adli müşavirler tarafından hazırlandı. İşte Ankara kulislerindeki o iddalar;
Balyoz Darbe Planı davası kapsamında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 23 Temmuz 2010 Cuma günü 70’i muvazzaf 102 sanık hakkında yakalama kararı vermesinin ardından Genelkurmay Karargahı’nda kritik bir toplantı gerçekleştirildiği öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu Başkanlığında yapılan toplantıya Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığının Adli Müşavirleri katıldı.

KURYE VE HABERLEŞME TRAFİĞİ

Star gazetesinin haberine göre "adli müşavirlerin2 saatler süren durum değerlendirmesi sonrasında muvazzaf ve emekli askerlerden oluşan 102 sanıkla ilgili yol haritası oluşturulduğu iddia edildi. Toplantıda, haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıkların “reddi hakim” talebinde bulunması ve “yakalama kararlarına itiraz” etmeleri için dilekçeler hazırlandığı belirtildi. Hazırlanan dilekçelerin sanıklara faks, e-mail, kurye ve elden teslim gibi yöntemlerle ulaştırıldığı iddia edildi.

TEBLİGATLAR İTİRAZLARI BEKLİYOR

Yapılan toplantının Genelkurmay Başkanlığı emriyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Toplantıda, darbe yapmaya teşebbüs, hükümeti devirmeye teşebbüs gibi suçlamalarla haklarında soruşturma ve kovuşturma süren sanıkların tutuklu kalmaması için çalışma yapılması kararı alındığı ifade edildi. Yakalama kararlarının Merkez Komutanlığı aracılığıyla sanık subaylara itiraz dilekçelerine mahkemece verilecek olan kararın ardından tebliğ edilmesinin de bu toplantıda gündeme geldiği belirtildi.

11. AĞIR CEZA’YA YÖNELİK ÇALIŞMA

YAŞ Toplantısı’nda sanık durumundaki bazı isimlerin terfisinin düşünüldüğü bu nedenle adı geçen sanıkların 1 gün dahi tutuklu kalmamasının hayati önemde olduğu vurgulandı. Bu çerçevede girişimlerin itirazları değerlendirecek, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yönelik çalışmaların sürdürülmesi kararlaştırıldı. Alınan kararların “yargı sürecini etkileme” ve “ceza hukukuna göre suçlulara yardım” olup olmayacağı da toplantıda tartışıldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerden, generalleri, kurtarma, planı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nexus'u kurtarma planı! Kalemzede Cep Telefonlar 0 06 Temmuz 2012 18:14
Arınç'ın içerideki generalleri kıskandıracak pozu PassioN Haber Arşivi 0 24 Şubat 2012 20:25
Hükümetin MİT'i soruşturmadan kurtarma planı PassioN Haber Arşivi 0 09 Şubat 2012 20:28
Askerden Mektup. Julw Komedi ve Mizah 0 16 Kasım 2007 00:45