IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2010, 14:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu ev tam yolun ortasında duruyor!




Ankara'nın Bala ilçesi ile Kırşehir arasında yapımı devam eden duble yol inşaatının ortasında kalan ve araçları, yanından dolaşmak zorunda bırakan ev, görenleri şaşkına çeviriyor.
Bala-Kaman-Kırşehir duble yolunun Büyük Boyalık mevkisinde kamulaştırma bedeli nedeniyle davalık olan ve bu nedenle yıkılamayan ev, güzergahta seyreden araçların sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

Şehirler arası otobüs firmalarının da kullandığı yolda ilerleyen sürücüler, bir anda karşılarına çıkan eve anlam veremiyor.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, eve yaklaşırken yerleştirdiği bir çok uyarı levhasıyla evin etrafındaki stabilize yola girmek zorunda kalan sürücüler, duble yollarda ilerlerken, bir anda hızlarını 30 kilometreye kadar düşürüyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Evin sahibi Şaban Yıldırım, yolun ortasında kalan, kendisine ait 7 dönüm arazi ve bu arazinin üzerinde bulunan 3 ev için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünün 80 bin lira kamulaştırma bedeli kararı aldığını, ancak kendisinin bu bedele itiraz ederek bilirkişi talep ettiğini söyledi.

Bilirkişinin de söz konusu taşınmazlara 170 bin lira değer biçtiğini anlatan Yıldırım, Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünün, bu rakamı fazla bulduğunu ve davayı Danıştay’a taşıdığını ifade etti.
"170 BİN LİRA EDEN TAŞINMAZA 80 BİN LİRA VERİYORLAR"

Yıldırım, yolun ortasında kalan evi yüzünden yaşanan sıkıntılardan kendisinin de mutlu olmadığını belirterek, şunları kaydetti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


"İnsanlar zannediyor ki, ben keyfi yere itiraz ediyorum, yolun yapılmasına engel oluyorum. Yok böyle bir şey... Ben sadece bir an evvel paramı hakkıyla almak istiyorum. Neden 170 bin lira edecek taşınmazlarımı 80 bin liraya vereyim ki? Davanın bir an önce sonuçlanmasını ben de istiyorum. Hem yol bir düzene girer hem de ben başımı sokacak bir eve taşınabilirim. Böyle sürüncemede kalmak, beni de zor duruma sokuyor. Evin içinde korkuyla oturuyorum. Şimdi yine yaz aylarındayız. Kış geldiğinde dava sonuçlansa ve ’evini yıkacağız’ deseler, o zaman ne yapacağım? Bilmiyorum.."

Konu ile ilgili Karayolları Kamulaştırma Birimi yetkilileri de yolun inşaatının devam ettiğini söyledi.

Konunun, mahkemeye intikal ettiğini ve mahkeme sonuçlanana kadar yapılacak bir şey olmadığını belirten yetkililer, Şaban Yıldırım’ın itirazından vazgeçmesi ve verilen kamulaştırma bedelini kabul etmesi halinde evin yıkılarak yolun ortasından kaldırılacağını ifade etti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, duruyor, ev, yolun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yolun ortasında erkek cesedi bulundu PassioN Haber Arşivi 0 29 Mart 2012 20:38
Yolun sonuna geldik işte ne geri dönüşü var bu yolun nede devamı ... TImezOne Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 03 Mart 2010 21:39