IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2010, 14:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyarbakır'da Hatay ve İnegöl rövanşı




Korkulan oldu İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde yaşanan olayları protesto eden göstericiler Diyarbakır'da polisle çatıştı. Şehir merkezinde yaşanan olaylar kontrolden çıktı bir grup gösterici AK Parti İlçe Binası'na saldırdı.
Diyarbakır'da kendilerine ''Barış Anneleri İnsiyatifi'' adı veren bir grup kadın, Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol İlçeleri'nde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Ofis Semti'ndeki Büyükşehir Belediyesi Konukevi'nde toplandı. Valilik önüne yürümek isteyen kadınların eylemine BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ve kalabalık partili grubu destek verdi.
MASKELİ EYLEMCİLER PUSUDA BEKLEMİŞ!
Polis ekiplerinin yürüyüşe izin vermemesi üzerine yüzleri maskeli bazı eylemciler, aralarında emniyet amirleri ve sivil polislerin de bulunduğu gruba saldırdı. Molotofkokteyli ve havai fişekli saldırı sırasında 2 polis darp edilirken, göstericilerin bir kısmı polis ekipleri tarafından yakalandı.

AK PARTİ İLÇE BİNASINA DA SALDIRDILAR

Çıkan arbede kısa süre sonra yatıştı, ancak güvenlik güçlerin göstericilerin valiliğe yürümesine izin vermemesine direnmesi üzerine 500 kişilik gösterici grubu Koşuyolu Parkı'na doğru harekete geçti. Yasadışı slogan atan göstericiler, AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı binasına ses bombası ve molotofkokteyli ile saldırdı. Binanın tabelası ve parti önünde park halindeki araçta çıkan yangın, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Polis aralarında küçük yaşta çocuklarında bulunduğu öfkeli gösterici grubu dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Koşuyolu ve Sağlık Ocağı Caddeleri'ne doğru kaçan eylemciler, polise bu kez molotofkokteyli, ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Yaklaşık 2 saat süren olaylarda can kaybı yaşanmazken bazı işyerlerin camları kırıldı. Olaylar nedeniyle Diyarbakır sokakları savaş alanına dönerken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kente meydana gelebilecek olaylara karşı güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkardı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hatay, inegöl, rövanşı, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnegöl'de Trafik Kazası Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Mart 2012 02:20