IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2010, 08:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu katliamın pardonu olmaz






3 kardeşini kaybeden Sabri Özdemir, terörist saldırı için "Saçma sapan bir eylem. Şimdi de üstlenmiyorlar. Bu işin pardonu olmaz. Ağabeyime devlet neden provokasyon yapsın?" dedi.

Güncelleme:03 Ağustos 2010 08:20
Batman'ın Hasankeyf ilçesi Demirbilek köyü yakınlarında yola döşenen tuzak mayının patlaması sonucu 3 kardeşini kaybeden Sabri Özdemir, "Oraya itfaiye gitseydi onlar da ölecekti. Böyle bir eylem anlayışı olabilir mi?" diyerek terör örgütüne ateş püskürdü. Geçen cumartesi akşamı Hasankeyf ilçesi yakınlarındaki TPAO'ya ait Güney Raman petrol sahasına giren teröristler, iki güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra işçilerin bulunduğu konteynerleri ateşe vermiş, alevleri görüp yardıma giderken yola tuzak olarak döşenen mayınların patlaması sonucu da eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevin ile kardeş olan eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Başkanı Sadi Özdemir, kapatılan HEP'in Batman İl Başkanı Salih Özdemir ve Almanya'dan memleketine ziyarete gelen Sıddık Özdemir, hayatını kaybetmişti. Önceki günkü cenaze töreninde BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'a tepki gösteren Sabri Özdemir, dün gözyaşları içinde Sabah'a konuştu.
'İRADENİ TESLİM EDECEKSİN!'
5 kardeş olduklarını ve eski HEP'li olan ağabeyi Salih Özdemir'in bir karıncayı bile incitmeyen, hep empati kurmaktan yana bir kişi olduğunu anlatan Özdemir, "30 yıl boyunca verdiği barış ve demokrasi mücadelesinde sayısız gözaltı yaşadı. 4 kez tutuklanıp cezaevine girdi. Savaşın durması, insanların ölmemesi için hep çaba harcadı. Onun yaşamını, siyasi hayatını Ahmet Türk çok iyi bilir" dedi. Ağabeyinin DTP döneminde de geçen seçimde milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen Sabri Özdemir, şöyle devam etti: "Biz istemedik, ağabeyim çok yıpranmıştı. Ahmet Türk Ankara'dan ağabeyim adına harç yatırıp aday adayı yaptı. Ama o yerini Bengi Yıldız'a bıraktı. Siyaset bize hiçbir şey vermedi, aksine hep götürdü. Siyaseti bırakıp köye yerleşti. Çünkü son yerel seçimde kendisine 'Seni aday gösteririz, ama iradeni bize teslim edeceksin' dediler. O da 'Hiçbir güç benim irademi teslim alamaz, yolunuz açık olsun' diyerek başkan adaylığını reddetti. Ağabeyim kanaat önderiydi, arazi anlaşmazlığı, kız kaçırmaları gibi husumetleri çözerdi. 5 kızı ve 1 oğlu yetim kaldı. Böyle ölümü hak etmedi." Özdemir, ortaya 'eylemin provokasyon olduğu' iddiasının da atıldığını söylerken şöyle devam etti: "Kim bize neden provokasyon yapsın. Raman aşiretini herkes iyi bilir. Saçma sapan bir eylem biçimi. Bilmiyorlar mı bu bölgede bir çalı yansa Salih Özdemir gidip müdahale eder. Şimdi de üstlenmiyorlar, tabii ki üstlenmezler. Bu işin pardonu olmaz. Nasıl böyle bir eylem yaparlar? Yani oraya itfaiye gitseydi onlar da ölecekti. Ağabeyime devlet neden provokasyon yapsın? Orada bir barakayı yakmakla mı eylem olur? Böyle bir eylem anlayışı olabilir mi?"

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, olmaz, pardonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Katliamın her aşamasını çekmişler! INsaNIty Haber Arşivi 0 19 Haziran 2009 11:57
Bu katliamın hesabını kim soracak Angel Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2008 11:23