IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2010, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mehmetçiklere 7 dakika ayırılmadı!




Hantepe'deki PKK saldırısını Heronlar'ın saniye saniye görüntüleyip 30'a yakın komuta merkezine iletmesine rağmen hiçbir yardım gönderilmemesi uzmanlardan tepki geldi.

7 dakikalık mesafeye askeri helikopterin gönderilmemesi eleştirileriyle birlikte "Genelkurmay neden sessiz" sorusunu yönelten uzmanlar, "Artık tuz kokmuştur" tespitinde bulundu.
PKK KILIKLI SİLAHLILARDI
Siyaset Bilimci Prof. Dr. Doğu Ergil, üç olasılıklı bir senaryo üzerinde durdu. Ergil, senaryonun en kötü niyetlisinin saldırıyı gerçekleştirenlerin 'PKK'lı olmadıkları' şeklinde olduğunu söyledi. 'PKK kılığındaki 'silahlılardı' ifadesini kullanan Ergil, buna inanmak istemediğini vurguladı.

İkinci ihtimalin 'son derece kötü bir askeri yönetim' olduğunu aktaran Ergil, tehditlere karşı eğitilmiş ve donatılmış güvenlik gücünün, istihbaratlara rağmen sürekli pusuya düşmesi ve şehit vermesinin komuta kademesinin istifa etmesi veya görevden alınmasını gerektiren bir görev ihmali olduğunu söyledi.
ORDU YARGIYA MUHATAP
Ergil üçüncü ihtimali ise şöyle aktardı; "TSK'nın günlük hayatın içinde ve en önemli konumda olmasını gerektiren bir siyasi algı oluşturulmak isteniyor. Bu siyasi bir tercihse sürekli ülkenin tehdit altında olduğu o yüzden de TSK'nın sistem içerisinde çok mümtaz bir konumda olması ve konumunun hiç sorgulanmaması, denetilmemesi bu ayrıcalıklı konumu sürdürmesi için yapılıyor" Bu üç olasılıktan hangisinin gerçek olduğunun çok yakın zamanda ortaya çıkacağını belirten Ergil, askeriyenin de artık denetime tabi olarak yargıya muhatap olduğunu anlattı.

Askeri vesayet ve askerinin siyasetteki rolünün tümden biteceğini belirten Ergil, "Böyle bir yol ayrımındayız çünkü artık tuz kokmuştur" dedi.
İDDİALARI KABUL EDEN SESSİZLİK VAR
USAK Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner de konunun soruşturulması gerektiğini vurguladı. Terörle mücadelede Hava ile Kara Kuvvetleri arasında bir koordinasyonsuzluk olduğunu belirten Laçiner, 2 gün süren bir çatışmada dahi Hava Kuvvetleri'nden destek istenmeyip sorunun Kara Kuvvetlerinin imkânları ile halledilmeye çalışıldığını söyledi. Bir dağınıklık ve hantallık olduğuna dikkat çeken Laçiner, "Aynı komutanlık içerisinde dahi komutan emri bekleniyor. Teröristler eşeklerle önünüzden geçiyor, uzun süre komutan emri bekliyorsunuz. İşin içinde art niyet yoksa çok çok ağır ihmal var. İlginç olan ise TSK'dan bu konu ile bir açıklama gelmiyor ve adeta iddiaları kabul eder bir sessizlik hakim" şeklinde konuştu.
SALON GENERALLERİYLE SAVAŞ YÜRÜTÜLMEZ!
Emekli Hava Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğlulları silahlı kuvvetler içerisinde PKKile işbirliği yapabilecek seviyesiz insanlar bulunduğunu söyledi. Bu durumun Bugün Gazetesi'nin gündeme getirdiği Heron skandalıyla da ortaya çıktığını belirten Hacımustafaoğlulları Mehmetçiğin Güneydoğu'da canlı hedef konumunda ve savunmasız olduğunu söyledi. "Askerimizi orada kurban ettirenler ve öldürtenler katildir" diyen Emekli Binbaşı şunları söyledi: "Vatan sağ olsun ama vatanı satan hainler temizlensin. Savaş cephe işi ve salon generalleriyle savaş yürütülmez. Saldırı sırasında komutan golf oynuyordu. 'Mehmetçikler TSK mayınıyla öldü' diyen generalin terfisi konuşuluyor. Ama yasal işlem yapılmıyor"
KOMUTA SİSTEMİNDE ZAAFİYET VAR
* Strateji Uzmanı Emekli Kurmay Albay Mesut Ülker:
TSK bu sistemleri seçerken gösterdiği duyarlılığı zaman kavramında da göstermeli ve . reaksiyon vermelidir. İkazdan sonra havada uçak veya helikopter bekletilerek belirlenen NATO standartlarındaki limit içerisinde cevap verilmediği görülüyor. Komuta sisteminde bir zafiyet var. TSK içerisindeki bu yapılar soğuk savaş paradigmaları ile yapılandırılan bir ilişki modeli, bunun sorgulanması gerekir. TSK'nın da sorunun üzerine gitmesi eleştiri ve tespitlere açık olması gerekir.
* Emekli Jandarma Yüzbaşı İrfan Çalışkan:
İhmalin ötesinde bir şey var. Bu böyle izlenmişse buna sessiz kalmamaları lazımdı. Askerin işi savaşmaktır. Komutanlar bu görüntü bilgilerini oradaki birliğe vermiş mi bu araştırılmalı. İşin acı tarafı Genelkurmay'ın herhangi bir açıklama yapmaması. TSK da devletin bir kurumudur. Hata yaptığı zaman başındaki amirler hesap verir ve ihmal varsa o amir değiştirilir. Kamuoyuna açıklama yapma zahmetinde bulunması lazım.
7 DAKİKADA HELİKOPTER GELEBİLİRDİ!
Taraf Gazetesi, Heron görüntülerinin 30 komuta merkezine canlı olarak iletildiği Hantepe baskınında, Çukurca'dan kalkan bir taaruz helikopterinin 7 ile 15 dakika arasında baskına uğrayan karakola ulaşabileceğini gündeme getirdi. Kamuyouna bomba gibi düşen bilgilere rağmen Genelkurmay Başkanlığı'nın 7 askerin ölümüne neden olan baskına "neden müdahale edilmediği" konusunda sessizliğini koruması ise farklı iddiaları soru işaretlerini arttırdı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
7, ayırılmadı, dakika, mehmetçiklere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oslodaki Katliamın Dakika Dakika Mesajları Chelt Haber Arşivi 0 27 Temmuz 2011 15:25
Mehmetçiklere Yardım Kampanyası efLatun O Şimdi Asker! 2 23 Eylül 2010 17:57