IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2010, 12:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İfade sırası Barak’ta




İfade sırası Barak’ta


Ehud Barak Mavi Marmara baskını ile ilgili tüm sorumluluğu kabul etti

İsrail'de Mavi Marmara baskınıyla ilgili kurulan soruşturma komisyonunda bugün de Savunma Bakanı Ehud Barak ifade veriyor.



Barak baskınla ilgili tüm sorumluluğu kabul ettiğini ve taslak operasyon planının beş gün önce yetkililere sunulduğunu söyledi.

Barak, İsrail Savunma Kuvvetleri'nde (IDF) "yaşanan herşeyin sorumlusunun kendisi" olduğunu söyledi. Savunma Bakanı, "Filoyla ilgili verilen askeri talimatların tüm sorumluluğunu üstüme alıyorum" diye konuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

EN AŞIRI SENARYOLAR
İsrail ordusunun 31 Mayıs'ta Gazze'ye yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve dokuz kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili oluşturulan Turkel soruşturma komisyonunda dün de Başbakan Binyamin Netanyahu dinlenmişti. Netanyahu dünkü ifadesinde, Barak'tan filo konusunun koordinasyonunu yapmasını istediğini söylemişti. Barak ayrıca, olaydan beş günü önce yani 26 Mayıs'ta operasyonun taslak planının Netanyahu'nun 7 kişiden oluşan çekirdek kabinesine sunulduğunu söyledi. Barak'ın verdiği bilgiye göre, taslak plan, istihbarat değerlendirmesi ve "en aşırı senaryolar" da dahil olmak üzere olası sonuçları içeriyordu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Oturumdan fotoğraflar için tıklayın
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]













Barak'ın bu sözleri, Netanyahu'nun dünkü ifadesiyle ciddi çelişkiler içeriyor. Netanyahu dün baskın öncesi yapılan tartışmalarda esas olarak olayın halkla ilişkiler boyutunun ele alındığını, olası bir şiddet olayının laf arasında bahsinin geçtiğini söylemişti.
NETANYAHU'YA SERT TEPKİ
Netanyahu'nun sorumluluğu Savunma Bakanı'na bırakması özellikle muhalefetteki Kadima partisinin sert eleştirilerine yol açtı. Eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni önderliğindeki Kadima'dan yapılan yazılı açıklamada, "Netanyahu'nun Turkel Komitesi'nde sarf ettiği sözler, bir kez daha ülkede bir liderliğin bulunmadığını kanıtlamıştır... En açık biçimiyle söylemek gerekirse [Netanyahu] suçu başkalarının üzerine atmış ve İsrail ordusunu kum torbasına çevirmiştir" denildi.
Livni ayrıca dün gece Turkel Komitesi'ne gönderdiği mektupta, eski Başbakan Ehud Olmert hükümetinde dışişleri bakanlığı yaptığı dönemde Gazze Şeridi'ne deniz ablukası uygulanması kararıyla ilgili olarak ifade vermek istediğini bildirdi.
İfadesinde abluka kararına neden olan diplomasi ve güvenlikle ilgili bütün değerlendirmeleri sunmak istediğini anlatan Livni, Netanyahu'yu konuyu yeterince uygun bir şekilde aktaramamakla suçladı


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barakâ��ta, sä±rasä±, ıfade, ä°fade


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Musa Eroğlu - Barak Pegasus M, N, O, Ö, P 0 02 Mart 2015 12:14
Barak: Suriyeli Mültecileri Almayacağız Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:22
'Barak 8'de İran endişesi! Feronia Haber Arşivi 0 28 Nisan 2010 12:26
Barak: Yapılan hataydı geride kaldı Coder Haber Arşivi 0 17 Ocak 2010 19:27