IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2010, 03:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyarbakır Ramazan’a hazır




Halk sağlığını ve tüketici haklarını korumaya yönelik de denetimler yapılarak bir dizi zabıtai tedbirler alınıyor....
Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayıyla birlikte toplumun artan ihtiyaçları doğrultusunda halk sağlığını korumak için gerekli tedbirlerini aldı. Gıda üreten işyerleri, toplu satış yerleri ve tüketim yerlerine yönelik denetimler devam edecek. Tüketimi artan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamullerin üretildiği ve satışlarının yapıldığı yerler, kasap, şarküteri, tatlıcı imalathaneler, pastaneler, lokantalar ve şekerleme türü üreten iş yerlerine rutin şekilde denetimler yapılacak. Denetimlerin yanı sıra marketlerde et ve süt ürünleri ile kuru gıda satışının yapıldığı reyonlarda tüketici haklarını korumak amacıyla kontroller sürdürülecekç
4 yerde iftar çadırı
Her yıl olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi yurttaşları unutmadı. Ekonomik güçten yoksun yurttaşlar için Dağkapı, Batıkent, Ulu Cami ve Dicle Üniversitesi hasta yakınları bekleme salonu olmak üzere dört yerde iftar çadırı kurdu. Günde 1650 kişiye yemek verilecek olan çadırların sağlıklı şekilde, hijyenik koşullarda üretimi ve tüketiminin sağlamasını denetlemek için zabıtalar görevlendirilecek.
Gıda masası oluşturulacak
Büyükşehir Belediyesi ekipleri genel gıda denetimlerinin yanısıra bu yıl kentte ilk kez kurulacak olan “gıda masası” ile birlikte çalışma yürütecek. Bu amaçla İl Tarım Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf Sanatkarlar Birliği ve ilgili ilçe Belediyeleriyle birlikte yürütülecek denetim ve kontrol çalışmalarında; unlu mamullerin üretildiği ve satışının yapıldığı işyerlerinde etiket, gramaj, fahiş fiyatlarında, asgari hijyenik ve teknik denetimler gerçekleştirilecektir.
Baydemir’den imamlara yemek

Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir imamlarla yemekte bir araya geldi. Doğan Sofra Salonu’nda verilen yemeğe Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve yaklaşık 70 imam katıldı.

Yemekte imamlara seslenen Baydemir sürekli acı ve ölüm haberlerinin geldiğini söyleyerek artık kimsenin zarar görmediği ve herkesin haklarına kavuştuğu günlerin gelmesini dilediğini söyledi. Ramazan ayının barış ayı olması temennisinde bulunan Baydemir kentin dört bir yanında kuracakları iftar çadırlarıyla mağdur yurttaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti. Baydemir imamlardan önceki yıllarda olduğu gibi çadırlarda dini vecibelerini yerine getirmeleri için görev almalarını istedi.

Diay Der Başkanı Zahit Çiftkuran da her zaman olduğu gibi bu yıl da iftar çadırlarında yurttaşın yanında olacaklarını belirterek Baydemir’e teşekkür etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diyarbakır, hazır, ramazan’a, ramazan’a


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ukrayna Ramazan'a hazır Caddeci Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2010 16:41
Davutoğlu’ndan Kaplan’ı Diyarbakır cevabi Feronia Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2010 13:35
BDP’den Diyarbakır’da tehdit gibi açıklama Feronia Haber Arşivi 6 16 Mayıs 2010 15:03
Eski Ramazan’da oruç yiyenler NucLeaR İslamiyet 0 25 Ağustos 2009 22:16
Topkapı’da Ramazan, Muhteşem Bir Şölenle Başladı Cemalizim Kültür ve Sanat 0 02 Eylül 2008 00:42