IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2010, 18:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşırı sıcaklar daha ne kadar sürecek?




Gelecek hafta da Basra sıcakları yurt genelinde etkili olacak. Yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyreden sıcaklar bir süre daha etkisini sürdürecek.Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.
Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz'de zaman zaman batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.
-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-
Hava sıcaklığının; mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (Güeş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı bulutlu (32)
ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu (37)
İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu (36)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Korkuteli ve Elmalı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (32)
SAMSUN: Az bulutlu ve açık (32)
ERZURUM: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu (31)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (41)
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Az bulutlu ve açık doğusu parçalı bulutlu geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, Isparta ve Burdur ile Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. (ANKA)
ÇAĞLAR: GELECEK HAFTA DA SICAKLAR ETKİLİ OLACAK
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Basra alçak basıncından kaynaklanan sıcakların Temmuz ayının son haftasından bu yana yurt üzerinde etkili olduğunu hatırlattı.
Sıcakların alçak basınçtan kaynaklanması nedeniyle günübirlik değişimlerin söz konusu olmadığını anlatan Çağlar, gelecek hafta boyunca da Basra sıcaklarının yurt genelinde etkili olacağı uyarısında bulundu.
Çağlar, “Önümüzdeki bir hafta boyunca sıcaklıklar yurt genelinde ortalamanın yine 6 ila 8 derece üzerinde olacak. Sıcaklıklar ayın 15-16'sına kadar iç kesimlerde 39, bazı yerlerde 40 dereceye kadar yükselecek. Güneydoğu'da sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde seyretmeye devam edecek” dedi.
Yüksek sıcaklıklara karşın bazı yerlerde lokal yağışlar söz konusu olduğunu anlatan Çağlar, Isparta, Burdur çevrelerinde, Kars, Ardahan, Artvin civarında yerel sağanak yağışlar beklediklerini ifade etti.
Mehmet Çağlar, şunları söyledi:
“Önümüzdeki bir haftalık süre içinde atmosferin genel sirkülasyonunda gerek yağış, gerekse sıcaklıklar bakımından çok büyük dalgalanmalar yok. Mevcut yüksek sıcaklık değerlerinde bariz bir düşüş beklentisi önümüzdeki bir haftalık süre içerisinde söz konusu değil. Gündüz sıcaklıkları normalin 6 ila 8 derece üzerinde seyrederken, lokal yağışlar da kuzeydoğu kesimlerde ve göller yöresinde görülecek.
Dolayısıyla atmosferin genel dinamiği ağustos ayına yakışır şekilde devam edecek. Çünkü uzun yıllar trendi de ağustos ayında çok az yağışlı, yüksek sıcaklıkların olduğu dönem olarak karşımıza çıkıyor. 2000-2007 yıllarında da bunun gibi, hatta bundan daha uzun süre sıcaklıkların yaşandığı dönemler oldu. Sıcaklıklar aşağı yukarı geçtiğimiz dönemde olduğu gibi. Kısmi azalmalar var ama yine de mevsim normallerinin üzerinde.”
“RAMAZANIN GENELİ SICAK OLACAK DEMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Çağlar, sıcaklıkların devam edip etmeyeceğine yönelik de “Ramazanın geneli sıcak olacak demek mümkün değil. Elimizde 10 günlük bilgiler var. Bunun ilk bir haftasına ait bilgiler daha sağlıklı. Bu bir haftalık süre içinde sıcaklıklarda çok bariz bir azalma söz konusu değil. Bu demek değildir ki çok uzun süre böyle gidecek. Biz 24 saat takip ediyoruz. Bunun takipçisiyiz. Bunu değerlendirip gerekli değişiklikleri kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.
Sıcaklığın gün içinde en fazla olduğu saatlerin 11.00 ile 16.00 arası olduğunu belirten Çağlar, oruç tutanlar ve sağlık problemi bulunanların mümkün olduğunca bu saatlerde dışarıya çıkmaması, direk güneş ışığına maruz kalmaması gerektiği uyarısında bulundu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ağustos 2010, 18:38   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşırı sıcaklar daha ne kadar sürecek?





Haberlerde ay sonunda soğuk havalar geliyor deniyordu.

Valla İstanbul istanbul olalı böyle sıcak görmedi.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
kadar, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşırı sıcaklar İzmir'i hayalet şehre döndürdü Seth Haber Arşivi 1 29 Haziran 2014 17:11
Aşırı Sıcaklar İnsan Psikolojisini Nasıl Etkiler? Sue Ruh Sağlığı 0 31 Temmuz 2012 11:36
Bunaltıcı sıcaklar ne kadar sürecek? Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 21:29
Bunaltıcı sıcaklar ne kadar sürecek? Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ağustos 2010 04:15
Aşırı sıcaklar kalp krizi riskini artırıyor ad3m Haber Arşivi 0 31 Temmuz 2006 15:47