IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2010, 10:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Referandumda imamlara sıkıyönetim




Referandum öncesi imamlara uyarı. Vaazlarda hiçbir şekilde siyaset yapılmayacak. İç ve dış politika konularına girilmeyecek. İma yoluyla da olsa herhangi bir siyasi parti, kişi ve zümrenin lehine ve aleyhine olabilecek konuşmalardan, yanlış anlama ve yorumlara sebep olacak davranışlardan sakınılacak.

Bardakoğlu, referandum dolayısıyla 81 il müftülüğü, eğitim merkezi müdürlükleriyle din hizmetleri müşavirlik ve ataşeliklerine referandum ile ilgili yasakları hatırlatan genelge gönderdi.

Bardakoğlu, başkanlığın tarafsızlığına gölge düşürecek veya tarafsızlığı konusunda şüphe yaratacak her türlü söz ve hareketten kaçınılacağı yönündeki inancını ifade etti.

DİNİ MEKANLARDA PROPAGANDAYA İZİN YOK

Genelgeye göre, müftülük hizmet binalarında, cami ve Kur'an kurslarında, buraların bitişiğinde altında veya müştemilatı sayılan yerlerde bulunan imalathane dükkan veya boş işyeri gibi mekanlarda her ne ad altında olursa olsun hiçbir halkoylaması çalışması yapılmaması, parti ve halkoylaması büroları açılmaması ya da afiş veya bayraklarla süslenmemesi konusunda ilgili dernek ve vakıf yöneticileri veya kiracılar uyarılarak, bu tür faaliyetler önlenecek.

VAAZLARDA SİYASET OLMAYACAK

Yetkisiz ve sorumsuz kişilere vaaz ettirilmeyecek, vaaz ve hutbelerde dini ve milli bütünlüğü pekiştirecek konulara ağırlık verilecek. Vaazlarda hiçbir şekilde siyaset yapılmayacak, iç ve dış politika konularına girilmeyecek, ima yoluyla da olsa herhangi bir siyasi parti, kişi ve zümrenin lehine ve aleyhine olabilecek konuşmalardan, yanlış anlama ve yorumlara
sebebiyet verebilecek davranışlardan sakınılacak.

SİYASİ PARTİLERDEN BAĞIŞ ALINMAYACAK

Kamuya yararlı dernekler ve bunlarda görev almış memur ve hizmetliler halk oylamasında tarafsız kalmaya özen gösterecek, siyasi partilerden her ne nam ve ad altında olursa olsun bağış ve yardımda bulunmayacak.

DİYANET'İN ARAÇLARI PROPAGANDA İÇİN KULLANILMAYACAK

Hiçbir siyasi faaliyete katılınmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfına ait hiçbir araç ve gereç bu amaçla kullanılmayacak, gerek başkanlık gerek vakıf personeli el ilanı dağıtmayacak.

PROPAGANDA GEZİLERİNE PERSONEL KATILMAYACAK

Halkoylaması propagandasının başlangıcı olan 5 Eylül'den itibaren 13 Eylül'e kadar yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla açılış ve temel atma dahil herhangi bir tören tertiplenmeyecek, konuşma yapılmayacak, demeç verilmeyecek ve bu iş ve hizmetler hakkında hiçbir araçla yayın yapılmayacak.

Başbakan, bakanlar, milletvekilleri, siyasi partilerin il temsilcilerinin halkoylaması propagandası ile ilgili yapacakları gezilere hiçbir personel katılmayacak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
imamlara, referandumda, sıkıyönetim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Imamlara müjde pyracantha Haber Arşivi 1 16 Aralık 2010 20:05
PKK'dan imamlara ölüm tehdidi Lucifer Haber Arşivi 0 17 Ağustos 2010 18:53