IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2010, 18:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baykal kasetiyle ilgili şok gelişme!




Deniz Baykal’ın CHP genel başkanlığından istifa etmesine neden olan kasetin izi Ergenekon belgeleri arasından çıktı. Star gazetesinin haberine göre, Ergun Poyraz’ın bilgisayarından çıkan ve Adli Emanet’e konulan “bel 1” kodlu belgede Baykal hakkında çok gizli bilgeler yer alırken, ‘garsoniyeri’ ve ‘Nesrin Baytok’ başlıkları dikkat çekiyor.
Ergenekon’un Baykal üzerine uzun süre çalıştığı ve garsoniyerine varana kadar takibe aldığı belirlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında ısmarlama kitaplar yazan Ergenekon sanığı JİTEM’in maaşlı yazarı Ergun Poyraz’ın, Baykal hakkında da ‘Arap Çocuğu’ isimli bir kitap hazırlığında ortaya çıktı.
YAKALANMADAN 7 AY ÖNCE YAZDI
Ergenekon sanığı Ergün Poyraz’da yakalanan ve Adli Emanet’te tutulan skandal belge “bel 1” ismiyle kaydedilmiş. Poyraz’ın Compact marka bilgisayarının hard diskinde ve aramada el konulan ‘27 nolu disket’e kopyalanmış olarak bulunan belge, 21.12.2006 tarihini taşıyor. Bu tarih Poyraz’ın Ergenekon’da tutuklanmasından 7 ay öncesine denk geliyor. Belgede Baykal hakkında çok gizli bilgiler yeralırken; Baykal’ın istifa etmesine yol açan milletvekili Nesrin Baytok’la ilişkisi ve iddia edilen garsoniyeri de bu belgede geçiyor.
‘ARAP ÇOCUĞU’NUN GARSONİYERİ
Poyraz’ın, belgenin başına “Arap Çocuğu” ibaresi koyması, Baykal hakkında yapacağı köken suçlamasını da ortaya koyuyor. Belgede maddeler halinde Baykal hakkında yapılacak çalışma sıralanıyor. İlk maddeye ‘ailesi’ konulurken, AK PArti ile Baykal’ı ilişkilendirme başlıkları da dikkat çekiyor. Belgedeki en çarpıcı bölüm ise Baykal’ın olduğu iddia edilen garsoniyer evle ilgili.
‘KUŞKONDU SOKAK’ VE ‘NESİN BAYTOK’
“Kuşkondu sokak ve garsoniyeri” başlığını taşıyan maddenin devamında “Nesrin Baytok ve yakın çevresi” başlığı dikkat çekiyor. Poyraz’ın garsoniyerin yerine işaret ettiği Kuşkondu Sokak, eski CHP Genel Merkezi’nin bulunduğu Çevre Sokak’ın iki alt sokağında yeralıyor. Baykal ve Nesrin Baytok’un kaseti çıktıktan sonra, çekim yeri tartışma konusu olmuş, evin eski yapı olduğu konuşulmuştu. Kuşkondu’daki yapılar da 15-20 yıllık..
ÇOK ÇOK AĞIR SUÇLAMALAR VAR
Poyraz’a ait belgede Baykal’a yönelik çok ağır bir başlık da yeralıyor. “Söke eski belediye başkanı ile Aydın-Germencikli Çingene çocukları ile hamam alemi...” şeklindeki başlık, hazırlanan kitabın Baykal’ı yok etmeye yönelik olduğunu işaret ediyor. Belgede, Baykal’ın “Moon Tarikatıyla bağlantısı”, “Alman Vakıflarıyla olan ilişkileri” “Üniter devlete gizli düşmanlığı”, “şehit üzerine şehit verirken yüzme sefası”, “Tayyip sevgisi” ve “Gülen sevgisi” başlıkları dikkat çekiyor.
BAYKAL’A OPERASYON
Deniz Baykal’ın kaset skandalının ardından genel başkanlıktan istifa etmesiyle İzmir’de gözyaşlarına boğulan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Koşanoğlu’nu yeni CHP yöretimi görevden aldı.
Kitap 300 milyara malolacak
Deniz Baykal’la ilgili ağır suçlamalar içeren belgede kitabın amacı ve maliyetiyle ilgili tespitler de yapılıyor. İşte o cümleler: “Deniz Baykal’ın ülkeye ihanetleri ve gizli yönlerini açığa çıkaracak satış ve okunma oranı olarak en yüksek seviyede olacak böyle bir kitabın, gerek basım, yayın ve gerekse belge, araştırma, röportaj gibi masraflarının ve bu masrafların yanında Baykal ve kitabın hedefindeki isimlerin açacağı tazminat davası harcamalarının asgari maliyeti 300 milyar gibi bir rakama ulaşmaktadır.” Ergenekon sanığı Poyraz’da çıkan belgenin 2006 tarihini taşıması, Ergenekon’un Baykal’ı uzun süredir takibe aldığını ortaya koyuyor.
JİTEM’in maaşlı korumalı yazarı
Ergenekon Davası kapsamında 27 Temmuz 2007’de Ankara’da gözaltına alınan Ergün Poyraz daha sonra tutuklandı. Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Poyraz’da çok sayıda gizli belge ile Kara Kuvvetleri İstihbarat Arşivi ve çok gizli askeri belgeler bulundu. Poyraz’ın JİTEM’den kitap yazma vi istihbarat toplama karşılığı maaş aldığı; ödemeyi yapan, onaylayan ve hazır bulunan jandarma görevlilerinin isimlerinin de yer aldığı 5 ayrı resmi belgeyle ispatlandı. Poyraz’a yapılan ödemeleri gösteren belgede dönemin Jandarma İstihbarat Başkanı şimdiki Ergenekon sanığı Tuğgeneral Levent Ersöz ile Jandarma Teknik Takip Başkanı Albay Atilla Uğur’un imzaları da yeralıyordu. Ergün Poyraz’a 2’si uzman çavuş biri Astsubay Kıdemli Çavuş 3 yakın koruma verildiği ve bu korumaların Poyraz’ın tüm görüşmelerini kayıt altına aldığı ortaya çıkmıştı.
CHP’de ‘kaset’li dönem sürüyor
Deniz Baykal’ın kasetinin internete düşmesinin ardından CHP’ye yakın medya organlarının kasedi ve içeriğini manşetlerine taşıması dikkat çekmişti. Siyasetin dizayn edildiği tartışılırken aynı gazeteler Kılıçdaroğlu’nu öne çıkardılar. Bunu CHP’deki kaset savaşları izledi. Kılıçdaroğlu’nun rüzgarının dinmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun sağ kolu ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin S.K. isimli bir bayanla cinsel içerikli görüntüleri ortaya çıktı. Baykal ve Nesrin Baytok gibi Hamzaçebi de kaset konusunda bizzat yasal mücadele başlatmadı ve savcılığa bilgi vermedi. Kılıçdaroğlu’nun Hamzaçebi’ye “referanduma kadar gözlerden uzak kal” dediği de medyaya yansıdı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Ağustos 2010, 13:51   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baykal kasetiyle ilgili şok gelişme!




Soruşturmanın gizliliği esası gibi önemli bir madde varken neden böylesi ciddi bilgiler kamuoyunda çarşaf çarşaf dolaşabiliyor ki? E demekki ruhumuza işlemiş bizim herşeyi servis etmek.

 

 

Etiketler
baykal, gelişme, ilgili, kasetiyle, şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme! See Haber Arşivi 0 09 Şubat 2015 17:27
Seçim barajıyla ilgili flaş gelişme! Desmont Haber Arşivi 0 30 Kasım 2014 14:30
Peşmergenin geçişiyle ilgili gelişme Seth Haber Arşivi 0 28 Ekim 2014 14:41
Kayıp uçakla ilgili flaş gelişme MasteR06 Haber Arşivi 0 20 Mart 2014 12:48
Gülen'in sağlığıyla ilgili flaş gelişme MasteR06 Haber Arşivi 1 10 Aralık 2013 13:44