IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2010, 06:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'dan Gandi'ye ilginç çağrı




ÇORUM- Başbakan Erdoğan 12 Eylül öncesi kanlı olayların yaşandığı Çorum’da iktidarlarının kirli ilişkiler ve çetelerle mücadelesini anlattı. Çorum, Kahramanmaraş, Sivas, İstanbul Gazi, Danıştay saldırısı gibi karanlık olayları arka arkaya sıralayan Erdoğan, Danıştay’da hükümeti suçlayanların şimdi başlarının önlerinde eğik gezdiğini söyledi.

Erdoğan’ın gündeminde boy ve soy polemiğine girdiği CHP lideri Kılıçdaroğlu da vardı. Kılıçdaroğlu’nun memleketini gizlediğini iddia eden Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu her yerde Akşehir'liyim diyor. Ancak kendisi Dersimli. Bunu söylemekten neden çekiniyorsun" diye sordu.
Erdoğan'ın asıl ilginç çağrısı ise Kılıçdaroğlu’nu kendi kimliğini daha rahat ifade edebilmesi için Anayasa değişikliğine evet demeye davet etmesi oldu.

Erdoğan toplu iş sözleşmesini referandum sonrasına bırakalım diyen KESK’e de çok sert çıktı.

Erdoğan referandum öncesi 20. mitingini Çorum’da yaptı. 40 derece sıcakta gül suyu ile serinletilen alanda Erdoğan söze kirli ilişkiler ve çetelere karşı verdikleri mücadeleyi anlatarak girdi. Bu konuya özellikle Çorum’da değindiğini belirten Erdoğan şunları söyledi:

BAŞLARI ÖNDE EĞİK GEZİYORLAR: Danıştay'a eli kolu katiller girdi, toplantı salonunu basıp kurşun yağdırdılar. Olaydan sonra AK Parti iktidarı suçlandı. Geçmişte de benzer olaylar olmuş ancak çözülememişti. Ama biz olayın üzerine gittik. Şimdi görüyorsunuz hükümeti sorumlu tutanlar şimdi başları önde eğik dolaşıyorlar. Kimlerin kimlerle iş tuttuğu kimlerin bu ülkenin istikrarına güvenliğine kast ettiği, kimlerin kader birliği yaptığı ortaya çıktı mı?

ÇORUM-İNEGÖL AYNI: 1980 yılında Mayıs ayında Çorum'da kanlı olaylar yaşandı. 1980'de burada yaşananlar asla asla sağcı-solcu, alevi sünni çatışması değildi. Bu olayların sonrasında provokasyon-kışkırtma yaşandığı ortaya çıktı. Karanlık bir takım odaklar alçakça hedefleri için buraları kullanmak istedi. Aynı şeyi Kahramanmaraş, Sivas'ta, İstanbul Gazi mahallesinde yapıldı. Danıştay'da yapılan saldırı da aynı. Bugün tek tek açığa çıkan örgütlenmeler sokakları kan gölüne çevirerek yön vermek rota çizmek istediler. Bugün de benzer çabalar içindeler. Bazı iller ilçelerde kirli senaryoları uygulamak istiyorlar. 1980 Çorum'da olduğu gibi. İnegöl-Dörtyol’da olduğu gibi. Kimlerin arabasının kullanıldığı ortaya çıktı. Bazı senaryolar bugün de yapılıyor ama uygulanmadan deşifre ediliyor. Şimdi karanlık yok aydınlık var. Çetelere avukatlık yapan bir ikitdar yok. Çetelerden hesap soran bir iktidar var. Milletin avukatı olan bir iktidar var şimdi."

CHP 12 EYLÜL EDEBİYATI YAPIYOR

Başbakan Erdoğan meydanlarda 27 Nisan e-muhtırasını eleştiren CHP liderine Ergenekon ile yüklendi. CHP’yi 12 Eylül edebiyatı yapmakla suçlayan Erdoğan, “12 Eylül ile hesaplaşmaya gelince orada yan çiziyorlar. Çetelerle kirli senaryolarla mücadeleye gelince yan çiziyorlar. CHP milletvekilleri Silivri'ye gidiyor. Danıştay saldırganları ile oturuyor. Ergenekon’un avukatıyım diyor genel başkanları. 27 Nisan bildirisini diline dolayan CHP lideri CHP Ergenekon'un avukatı değilim diyemedi” sözleriyle eleştirdi.

MHP, CHP’NİN ARKASINA VAGON OLDU

Meydanlarda MHP-CHP ve BDP için ruh üçüzü nitelemesinde bulunan Erdoğan, Çorum’da da bu söylemini sürdürdü. Erdoğan, “MHP'ye gönül verenlere de sesleniyorum. MHP'yi CHP'nin arkasına vagon yaptılar onun arkasından gidiyor. MHP-CHP ile yan yana gelebilir mi. BDP ile yan yana gelebilirler mi? Hepsi bir araya gelmiş AK Parti projesi diyor. Bu proje darbe anayasasına karşı milletin projesidir milletin” diyerek evet oyu istedi.

KESK’E AĞIR ELEŞTİRİ

Başbakan Erdoğan kamu çalışanları için başlayacak toplu iş sözleşmesinin referandum sonrasına ertelenmesini talep eden KESK’e de sert çıktı. Erdoğan, “İşçiden yanayız diyenler toplu iş sözleşmesi isteyenler KESK, Kamu Sen, bu işi halk oylamasından sonra yapalım diyor. Evet çıkacağını da kabul ediyorlar. Peki siz ne diyorsunuz? Biz hayır diyoruz diyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Dürüst ol. ideolojik davranma olmaz. Doğrunun yanında olacaksın. Bu yolda olanlara haddini bildirmek milletimin görevi. Varsın onlar kaçak güreşsin” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SOY YANITI

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri arasındaki soy polemiği Çorum’da da devam etti. Erdoğan, “CHP genel başkanı soy ağacından bahsediyor. Köklerinin Akşehir'de olduğunun altını çiziyor. Buna neden ihtiyaç duyduğunu anlamış değiliz. Neden göğsünü gere gere ben Dersim'liyim diyemiyor. Neden çekiniyorsun bundan. Burada bir incelik var. Dersim katliamının altında ne yazıyor. Kim katletti. CHP zihniyeti katletti. Sayın Genel Başkan “Ben o zaman doğmamıştım” diyor. Biz sana bu işin faili sensin demiyoruz ki. Biz içinde olduğun zihniyetin bu ülkede ne yaptığını anlatıyoruz. Niye ürküyorsun? Lafa gelince Türkiye Cumhuriyeti biz kurduk diyorsunuz, fatura gelince kabul etmiyorsunuz” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA EVET OYU ÇAĞRISI

”Bizim inancımıza göre soy sop üstünlük gerekçesi değildir. Biz yaradanı yaradandan ötürü severiz” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na kendi kimliğini daha rahat ifade edebilmesi için referandımda evet oyu vermeye davet etti.
Erdoğan, “Kimse soyundan kökeninden dolayı dışlanamaz, kimliğini saklayanlardan kimseye yarar gelmez. Samimiyetle çağrıda bulunuyorum. Gel 12 Eylül'de evet de. Kendini daha özgür ifade etmek için bu değişikliğe evet de. Fişlemeye son vermek için insanları soylarından atalarından memleketlerinden dolayı ayrımcı tutanlara dur demek için gel sen de evet de” dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çağrı, gandiye, ilginc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mohandas Karamçand Gandi'nin ilginç seks yaşamı! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 16 Haziran 2012 09:34