IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2010, 20:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başbuğ her an ifadeye çağrılabilir




İnternet andıcı soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve ifadeler doğrultusunda Orgeneral Başbuğ'un da ifadeye çağrılacağı iddia edildi.

Meçhul subay tarafından Ergenekon savcılarına gönderilen ikinci ihbar mektubunda, Genelkurmay'ın 'kara propaganda' ve hükümeti yıpratmak için internet siteleri kurduğu iddia edilmişti.

Mektubun ardından Genelkurmay'a ait olduğu belirtilen siteler polis tarafından incelemeye alınmış, bazılarının mektup savcılığa ulaşınca kapatıldığı tespit edilmişti. Bir yıldır yürütülen soruşturmada 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi ifadeye çağrılmıştı.

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilerde "İnternet Andıcı"nın İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçektarafından hazırlandığı iddia edildi.

Çiçek'in Nisan 2009'da sitelerin farklı isimler altında yeniden açılması gerektiğini belirterek 1. Ordu Komutanı Iğsız'ı ikna ettiği, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un onayı ile sitelerin tekrar devreye girdiği iddia edildi.

Soruşturma kapsamında Başbuğ'un da isminin geçmesi ile ifadeye çağrılmasının gündemde olduğu öne sürüldü. Şüpheli sıfatıyla ifade veren albayların da sitelerin Genelkurmay'a ait olduğunu söylediği öğrenildi.

Yetki krizi aşıldı


Öte yandan,İstanbulCumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in "Soruşturmayı savcı Öz'den alın" talimatı sonucu yaşanan yetki krizi aşıldı. Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile Savcı Zekeriya Öz'ün, Bakanlık genelgesi gereğince generallerin ifadesini birlikte alacakları, soruşturma dosyasının ise Zekeriya Öz'de kalacağı öğrenildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbuğ, çağrılabilir, ifadeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başbakan da ifadeye çağrılabilir PassioN Haber Arşivi 0 27 Şubat 2012 19:44
İlker Başbuğ (İlker Başbuğ Kimdir? - İlker Başbuğ Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:43
Ve Başbuğ ifadeye çağrıldı PassioN Haber Arşivi 0 03 Ocak 2012 13:20