IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2010, 05:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terminatör bakteride korkunç senaryo




Avrupa ve ABD'de hızla yayılan Belçika'da bir kişinin ölümüne neden olan terminatör bakteri uzmanları endişelendirmeye başladı. Kuş gribi, domuz gribi, kırım kongo hastalığından sonra sinsice yayılan yeni bir tehdit olarak görülen NDM-1 adlı bakteri bilinen tüm antibiyotiklere karşı direnç gösteriyor. Bu yüzden hastalığın tedavisi genellikle ölümle sonuçlanıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluler bu enzimin oldukça tehlikeli olduğunu söyledi.

AMELİYATHANELERDEN BULAŞIR
Usluer, Hindistan'da ameliyat olan bir grup hastada ortaya çıkan ve o hastaların yaptığı yolculuklarla dünyaya yayılan NDM-1'in insandan insana geçebileceğini söyledi. Prof. Usluler, "Özellikle hastane ortamında ortak araç gereçler ve hastane personelinin elleri aracılığıyla bu bakteri transfer olabilir. Özellikle yoğun bakım kliniklerindeki bu bakteri daha yoğun görülebilir. Hatta o bölümün kapatılması gibi ciddi önlemler gerekebilir" dedi.

KİMLER RİSK ALTINDA?

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin bu bakteriyi kapma olasılıklarının diğerlerine göre daha fazla olduğunu söyleyen Usluer, "Özellikle çok genç hastalar, yaşlı hastalar ve bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar bu enzimi taşıyan bakterilere karşı daha duyarlıdır. Dolayısıyla daha fazla risk altındalar" şeklinde konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNE DİKKAT

Hastaların ülkeler arasında sağlık amaçlı dolaşımının dirençli bakterilerin yayılıma riskini doğurduğuna dikkat çeken Prof Gaye Usluler ülkemizin de bu konuda önlemler alması gerektiğini söylüyor. Usluer, "Türkiye, Macaristan ve diğer Doğu Avrupa ülkeleri de sağlık turizmi için sık sık gidilen yerler. Yurtdışından bu bakterileri kapmış olan turistler bizim hastanelerimize gelebilir. Çok dikkatli olmak gerek" dedi.

SIK ELLERİNİNİZİ YIKAYIN

Ünlü tıp dergisi Lancet'te yazan Profesör Timoty Walsh liderliğindeki uzmanlar, "Bu dirençli bakteri antibiyotiklerin faydasız kaldığı bir dönemin habercisi" diyerek, 'çok yakın uluslararası izleme' çağrısında bulundu. İngiltere'de 50 kişide bu bakterinin görünmesinin ardından Cardiff Üniversitesi araştırmacıları hastalardan bakteri örnekleri alarak ilaçlara karşı dirençlerini test etti.
İçinde yok edilemez bir gen olduğu belirtilen NDM1'den korunlanın şimdilik tek yolu sık sık el yıkamak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakteride, korkunc, senaryo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İklimle ilgili korkunç senaryo! Kalemzede Esrarengiz Olaylar 0 05 Kasım 2011 21:47
İklimle ilgili korkunç senaryo! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 05 Kasım 2011 20:42
YÖK Başkanı'ndan korkunç senaryo Lucifer Haber Arşivi 0 01 Ekim 2010 23:15