IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2010, 11:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Seç beni seçeyim seni dönemi bitecek"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK'yı sert bir dille eleştirdi. Yapılmak istenilen Anayasa değişikliğinin AK Parti'nin ihtiyacını karşılamaya yönelik değişiklik olduğu yönündeki eleştirilere cevap veren Ergin, Türkiye'deki yargı sisteminin Avrupa'da ve dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığına dikkat çekti. Ergin konuşmasında, "Muhalefetin itiraz ettiği iki madde var. Biri HSYK, biri de Anayasa Mahkemesi ile ilgili maddeler. Bu eleştirilerde yargıyı kuşatmaya yönelik bir değişiklik olduğu söyleniyor. Avrupa'da ve dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama var" diye konuştu.

HSYK'nın 7 kişiden oluşan bir kurul olduğunu ifade Ergin, Bakan ve müsteşar dışında kalan 5 üyeyi Yargıtay'ın ve Danıştay'ın seçtiğini belirterek, "Bu kurul Yargıtay'ı ve Danıştay'ı seçer. Seç beni seçeyim seni. Bu yöntem birbirine hayatiyet veren bir yöntem. Dünyanın ve Avrupa'nın hiçbir yerinde olmayan bir yöntem uygulanıyor ülkemizde. Peki bizim getirdiğimiz model ne? 'Avrupa Konseyi Venedik Komisyonu' modeli. Bu değişiklik Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne (AB) yakınlaştıran bir modeldir. Geniş tabanlı güven veren bir adalet sistemini oluşturmak için HSYK'yı demokratik yöntemlerle inşa edecek bir model getirdik. 22 üyeli bir kurul kuruluyor. Bu kurulun 16 üyesi sürekli hakim ve savcılar tarafından doğrudan seçiliyor. Arada hiçbir aracı olmaksızın. Şu anda ise sadece Yargıtay ve Danıştay'ın gönderdiği 5 üye, bunları da Cumhurbaşkanı atıyor. Dolayısıyla bizim getirdiğimiz model geniş tabanlı, demokratik verilere dayalı olarak, demokratik yöntemlerle yapılan bir seçim. Şu an Türkiye'de temin edemediğimiz güven veren herkesin gönlünü rahatlatan adalet duygusunu tatmin eden bir adalet sistemini Türkiye'de kurmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği iftar yemeğine, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti eski Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, ilçe ve belde başkanları ile çok sayıda partililer katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
seç beni seçeyim seni dönemi bitecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Cep"te tarife karışıklığı bitecek! aSi Cep Telefonlar 0 10 Mart 2012 16:51
"Seni Seviyorum" Dedim.. "Bende Seni" Dedi.. Sevda Resimli Şiirler 0 13 Şubat 2012 17:56
"Seni Seviyorum" Dedim.."Bende Seni" Dedi..! Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 0 02 Ağustos 2008 22:29