IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2010, 20:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Olay paşa ayrılırken ne dedi?




YAŞ krizinin dinmesinin ardından Ordu'da devir teslim haftası başladı. YAŞ toplantısında krizin odak noktasına oturan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, görevini Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na devretti. Tören öncesinde yapılan bilgilendirmede, Iğsız Paşa'nın, "Kadrosuzluk" sebebiyle emekliye sevk edildiği belirtildi.
1. Ordu'daki törene, Genelkurmay Başkanlığı'nı devralacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda davetli katıldı.

Iğsız, devir-teslim töreninde duygusal bir konuşma yaptı. "Meslek yaşamım boyunca, rütbe ve makamın verdiği gücü, keyfiliğe kaçmadan ölçülü kullanmaya çalıştım" diyen Orgeneral Iğsız, konuşmasına şöyle devam etti:
DOĞRU SÖYLEMEYİ GÖREVİMİN PARÇASI SAYDIM
"Personelime her zaman güvendim. Onlara değer verdim. Fikirlerini açıkça ifade etmeleri için ortam sağladım. Bireylerin hak kaybına uğramaması için özen gösterdim. Bazı beklentilerle şu ve bu sebeplerle doğrularımdan, ilkelerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Bazen komutanlarımın sabır ve hoşgörü sınırını zorlasam da doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası saydım.
SELİMİYE'DE GİYDİM SELİMİYE'DE ÇIKARIYORUM
Sonuçta dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum, ancak ben geriye baktığımda beni tatmin eden gururlandıran, doğrularıma ve ilkelerime bağlılıkla kendime saygıyı muhafaza edebildiğim bir yarım asır görüyorum. Bu uzun meslek yaşamımın en büyük ödülümdür. Şimdi yapmam gerekeni yapmış olmanın verdiği huzur duygusuyla çok sevdiğim mesleğimi noktalamak üzereyim. Ne büyük rastlantıdır ki üniformamı tam 50 yıl önce ilk defa giydiğim Selimiye'de çıkarıyorum"
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
ANNESİ DE TÖRENDEYDİ
Konuşması uzun süre alkışlanan Orgeneral Iğsız'ın zaman zaman duygusallaştığı görüldü. Törene, Iğsız'ın annesi Münevver Iğsız da tekerlikli sandalye ile katılarak, oğlunu yalnız bırakmadı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dedi, ne, olay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sen Etimden Ayrılırken 2. Rüzgar Amatör Şairler 2 11 Haziran 2012 04:16
Sen Etimden Ayrılırken. Rüzgar Amatör Şairler 1 23 Mayıs 2012 20:24
Ayrılırken... MoHaC Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Kasım 2011 15:56
AyrıLırken Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mart 2010 13:42