IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2010, 09:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK tehdidini BDP ile yolladı




Ensarioğlu ise "Sıkışınca hain ilan ediyorlar. Ağırlığımızı görecekler" yanıtını verdi

BDP'nin referandumu boykot kararının yönünü değiştirecek sivil inisiyatife, BDP üzerinden PKK tehdidi geldi. Referandumda "evet" diyeceklerini açıklayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu'nun başı çektiği 14 sivil örgüte "yaptığınız ahlaksızlık" mesajı iletildi ve durumlarını gözden geçirmeleri gerektiği hatırlatıldı. Oda başkanlarının BDP desteği ile seçildiği ima edilerek, önümüzdeki dönem için uyarıda bulunuldu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Siz, Diyarbakır'ı temsil etmiyorsunuz" sözlerine ise yanıt gecikmedi. Ensarioğlu, "BDP, benden olmayan bertaraf olur diyor. Sıkışınca insanları etkisizleştirmek için hain ilan ediyorlar. Ağırlığımızı görecekler. Bunun hesabını soracağız" dedi.

AHLAKSIZLIK SUÇLAMASI
Doğu ve Güneydoğu'da, sivil örgütlerden arka arkaya gelen referanduma "evet" çağrısı, PKK'yı kızdırdı. Örgütün, tepkisini ise BDP dışa vurdu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, önceki gün yaptıkları açıklamada, 14 sivil örgütün görüşünün sadece kendilerini bağladığını, Diyarbakırlıların görüşünü yansıtmadığını savundu. Demirtaş, referanduma "evet" diyen sivil örgütlere şu sözlerle yüklendi: "Bu 14 sivil toplum kuruluşunun referanduma dönük kararının Diyarbakır halkının genel görüşü ve sesiymiş gibi yansıtılması ahlaksızlıktır. Bunların Ankara'da neyin pazarlığını yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Bunların tek derdi seçimlerde milletvekili olmaktır."

"BENDEN OLMAYAN HAİN"
Demirtaş'ın, ağır sözlerine aynı sertlikte yanıt verildi. Referandumda "evet" diyen sivil örgütlere öncülük eden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ensarioğlu, "Eski alışkanlıkları var. Sıkıştıkları anda insanları etkisizleştirmek için hain ilan ediyorlar. BDP'nin bu tavrı 'benden olmayan bertaraf' olur yaklaşımından başka bir şey değil" diye konuştu. Ensarioğlu, şöyle devam etti: "Ben bir Diyarbakırlı olarak Diyarbakır halkını temsil etmiyorum da Elazığlı Demirtaş, Tuncelili Aysel Tuğluk, Nevşehirli Akın Birdal mı temsil ediyor. Diyarbakır milletvekilleri bile buralı değil. Referandumda bunun cevabını tek tek vereceğiz."

"TALİHSİZLİK"
Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu ise BDP'nin üslubunu "talihsizlik" olarak niteledi ve "Kendi içimizde demokrasiyi işletmek, çoğulculuğa saygı göstermek durumundayız. Demokrasiyi kendi içinde işletmedikçe demokrasiyi yakalamaları olanaklı değil. Kürt siyasetinin temel sorunu da bu. Sayın Demirtaş, Başbakan'ın 'bitaraf olan bertaraf olur' sözünü eleştiriyor ama kendisi daha da ötesine geçiyor" dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Ağustos 2010, 16:44   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: PKK tehdidini BDP ile yolladı




Su Ramazan gunlerinde.. Pkk'nin Allahtan bulmalarini dilerim ..

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
bdp, ile, pkk, tehdidini, yolladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu ile İbadi terör tehdidini görüştü Desmont Haber Arşivi 0 21 Şubat 2015 18:27
Tunus'tan selam yolladı yakalandı PassioN Haber Arşivi 0 17 Mart 2012 18:47
Barzani Uludere'ye 40 bin dolar yolladı PassioN Haber Arşivi 0 05 Ocak 2012 14:17