IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2010, 07:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Org. Başbuğ'dan şaşırtan Kürtçe itiraf




ANKARA- Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Işık Koşaner’e devreden İlker Başbuğ devri teslim töreninde zehir zemberek bir konuşma yaparak adeta iki yıllık görev süresinde yaşananların hesabını sordu.

İnternet üzerinden yapılan yayınlar, yargı kararları verilmeden gerçekleşen darbe iddiaları, Aktütün, Dağlıca baskınları sonrası gelen ağır eleştirileri yerden yere vuran Başbuğ görevini “Pişmanlığım yok” diyerek teslim etti.

TSK'ya karşı yürütülen bir psikolojik savaş olduğunu ve medyanın burada önemli bir güç olduğunu ileri süren Başbuğ, “Medya TSK’nın karşısında mı diye soruyoruz” dedi.

Başbuğ'un değerlendirmeleri resepsiyon sırasında da sürdü. Terörün azaldığı dönemlerde bazı tedbirlerin eksik kaldığını anlatan Başbuğ, "Kürtçe TV mi?" sorusuna "Mesela" yanıtı verdi. Başbuğ, ”Şu an bu 3-4 etki yaratan şeyi o dönem yapsanız 20 etki alınırdı” dedi.

KARARGAHTA İFTAR
Devir teslim töreni iftar saatine 5 dakika kala bitti. Böyle olunca töreni izleyen Başbakan Erdoğan da orucunu karargahta açtı. Tören sonrası resepsiyona katılan Erdoğan hazırlanan masalardan birine oturdu. İftar saatinin gelmesiyle birlikte suyunu içerek orucunu açtı. Erdoğan için özel bir tabak hazırlandı, sık sık da yiyecekleri kontrol edildi.


BAHÇELİ ERDOĞAN'A SELAM VERMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’ın katıldığı törende eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de bulundu. Gözler ise son günlerin öne çıkan ismi eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ı aradı. Ancak Büyükanıt devri teslim törenine katılmadı. CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir’deki bir açılış nedeniyle törene katılamazken MHP lideri Bahçeli törende hazır bulundu. Bahçeli tören salonuna girdikten sonra Başbakan Erdoğan’ın önünden geçti, ancak selam vermeden geçti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanına otururken de soğuk bir şekilde sadece başını eğmekle yetindi.

KORKUTAN SANAL GÜÇ

Bir saate varan uzun bir konuşma yapan Başbuğ giderayak bombaladı. Başbuğ’un ilk vurgusu güvenlik oldu. Güvenliğin politik, askeri, ekonomik, sosyal ve çevre olmak üzere 5 boyutunu anlatan Başbuğ buna yeni eklenen bir unsura dikkat çekti. Bu da özellikle bilişim teknolojisindeki gelişmelerle büyük önem taşıyan siber savaş. Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast iddiası sürecinde Kozmik odama araması yapılırken kendi ses kaydı da internete düşen Başbuğ şunları söyledi:

”Bilişim teknolojisinin kontrol edilemeyen bir hızla gelişmesi, derinleşmesi ve dünya çapında yayılması, beraberinde hukuk dışılığı, görünmezliği ve kötü niyetli gruplar arasında koordinasyon yeteneğinin artmasını ve bilginin kontrol edilebilirliğinin zayıflamasını da getirmiştir. Son yıllarda ülkemiz ve özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri de benzer bir tehditle karşı karşıyadır. Bu yeni tehdidin en önemli özelliği, sanal ortamın denetlenemezliğinden neredeyse sonsuz manevra alanından azami ölçüde yararlanmasıdır. Bilişim teknolojisinin sağladığı olanaklarla bilgi ve haber hızla tüm dünyaya yayılabilmekte ve yaratılmak istenen algı kamuoyunda hızla oluşturulabilmektedir."

BAŞBUĞ DARBE İDDİALARINA NE DEDİ? AYRINTILAR VE TÜM GELİŞMELER

DARBE İDDİALARINA YANIT

Döneminde Balyoz, Kafes, İrticayla Mücadele eylem Planı gibi çok sayıda plan ortaya çıkan Başbuğ bu konularda da üstü örtülü şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, normal bir çağdaş demokrasinin öngördüğü tüm değerleri içselleştirmiş bir kurum olarak görevini yapmaktadır. Hal böyleyken, bunu defalarca ifade etmemize rağmen geçmişte yaşananları sık sık gündeme getirmenin, toplumu huzursuz ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelini rahatsız ettiğini ve toplumun tansiyonunun gereksiz yere yükseltildiğini düşünmekteyiz."



HERKES DERS ÇIKARSIN


Başbuğ resepsiyonda medyayla ilgili ağır eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, “Herkes kendine göre bir ders çıkarırsa mesele yok” demekle yetindi.


PROFESYONEL BİRLİKLER HAZIR

TSK’nın en büyük gücünün Mehmetçik olduğunu söyleyen Başbuğ profesyonel orduyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Başbuğ bu kapsamda 2 yıl önce başlanan Kara Kuvvetleri'ne ait 5 komando tugayı ile bir Jandarma Komando Tugayının muharip unsurlarının profesyonel hale getirilmesi projesinin tamamlandığını duyurdu.
AKTÜTÜN, DAĞLICA, HERON...


Orgeneral Başbuğ döneminde Dağlıca ve Aktütün baskınlarıyla ilgili çok sayıda ihmal iddiası ortaya atılmıştı. En son Heronlarla ilgili iddialar da büyük tartışmalara neden oldu. Başbuğ bu konulara da üstü örtülü olarak şu cevabı verdi:
"İç güvenlik harekatının icrası esnasında zaman zaman bu zorlu mücadeleyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin veremeyeceği hiç bir hesap yoktur. Önemli olan 'Bu tip olaylarda ihmal var mıdır, suç unsuru var mıdır?' sorularına cevap aranmasıdır."

Böyle durumlarda mutlaka olayların adli ve idari yönleriyle soruşturulduğunu ifade eden Başbuğ, soruşturma neticelerinin de kamuoyu ile paylaşıldığını belirtti.

MEDYA TSK’NIN KARŞISINDA MI DİYE SORUYORUZ

Soruşturması devam eden olaylara ilişkin açıklama yapılmasını beklemenin her şeyden önce hukuk sistemine saygısızlık olduğunu vurgulayan Başbuğ’un eleştirilerinden medya da nasibini aldı. Ülke güvenliğinden sorumlu ordusundan önce, art niyetli haberlere ve kişilere inanmayı tercih eden insanların Türkiye'de varoluşunu düşündürücü bulan Başbuğ, “Yapılan ve yapılabilecek hataların gündeme taşınmasından hiçbir zaman rahatsızlık duymayız. Bizi asıl rahatsız eden iç güvenlik harekatında mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin art niyetli ve önyargıyla ve sadece kendilerince hatalı olduğu değerlendirilen uygulamaların ısrarla günlerce, aylarca medyada gündeme getirilmeye çalışılmasıdır."

Basının terörle mücadelede başarılı çalışmaları haber yapmamasını anlayamadığını anlatan Başbuğ ilginç bir değerlendirmede bulundu.:
"O zaman bazen bu süreçte zaman zaman 'Medya, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanın da mı, karşısında mı?" sorusunu aklımızdan geçirmek, bizim için gerçekten acı bir deneyim, kişisel ve kurumsal hafızalarımızda yer alan bir soru olarak karşımıza çıkıyor."

TSK’NIN MEDYASI YOK!

TSK’ya karşı büyük bir psikolojik harekat yürütüldüğünü ileri süren Başbuğ bunun en büyük aracının medya olduğunu belirterek şunları söyledi:
”Psikolojik harekatı yürütenlerin en önemli aracı medyadır. Silahlı Kuvvetlerin kendisine bağlı medyası yoktur. TSK’ya karşı bu psikolojik harekatı yürütenlerin ise elinde üstün bir medya gücü vardır.”

BAŞBUĞ'DAN ŞAŞIRTAN TRT ŞEŞ İTİRAFI


KAĞIT PARÇASI SAVUNMASI

Başbuğ görev bitiminde yaptığı konuşmada kendisine yönelik yapılan en büyük eleştiri alan Islak imzayla ilgili “Kağıt parçası” sözlerini de psikolojik harekat çerçevesinde değerlendirdi. Başbuğ, “Belge konulu basın toplantısında o gün itibariyle askeri savcının elindekinin bir fotokopi olduğu bu nedenle hukuki bir anlam ifade etmediği gerekçesiyle bunun bir kağıt parçası olduğunu söyledim. Ancak konuşmanın bütününde belgenin asıl olduğuyla ilgili yeni delil çıkarsa soruşturma tekrar açılabilir dedim.” Başbuğ benzer durumun Poyrazköy kazılarıyla ilgili açıklamasında da yaşandığını söyledi.

ÖZEL MAHKEMELERE NEŞTER İHTİYACI

Yargıda son dönemde bazı uygulamaların zihinlerindeki “Hukuk olgusunu” bulanıklaştırmaya başladığını söyleyen Başbuğ askeri yakından ilgilendiren Ergenekon, Balyoz gibi davaların görüldüğü özel yetkili mahkemelerin görev ve sorumluluklarının acilen ele alınması gerektiğini söyledi.


TRT ŞEŞ İTİRAFI


Resepsiyonda gazetecilerle sohbet eden Başbuğ 1999-2004 arasında terörün bitme noktasına geldiğini ancak eylemlerin azaldığı bu dönemlerde bazı konuların eksik bırakıldığını anlattı. Başbuğ’un “Bazı şeyleri 99-2004 arasında yapsaydınız farklı olurdu?” sözü üzerine, “Kürtçe TV mi?” diye soruldu. “Mesela…” yanıtı veren Başbuğ, ”Şu an bu 3-4 etki yaratan şeyi o dönem yapsanız 20 etki alınırdı” dedi.

TERÖRLE MÜCADELEDE 2004 VURGUSU

İlker Başbuğ, 2004 yılından itibaren Türkiye'den PKK terör örgütünün eylemlerinin tekrar tırmanışa geçtiğini gördüklerini belirterek, "Elbette 1999-2004 yılları arasındaki süreç, ilgililer ve yetkililer tarafından incelenecektir. Ancak bir gerçeğin de altını çizelim. Türkiye'de terör eylemlerinin azaldığı veya hiç olmadığı dönemler hep yanlış anlaşıldı. Sanki terör örgütü bitti, dağıldı zannedildi. Aslında terör örgütünü dağ kadrosu duruyordu" dedi.
Bölücü terör örgütünün ağır darbe aldığı 1999 sonrasındaki süreç, belki daha değerlendirilebilseydi o günkü şartlarda daha sağlıklı bazı tedbirlerin de alınabileceğini kaydeden Başbuğ, şu görüşleri dile getirdi: "Unutulmamalı ki eylemler sürerken alınan tedbirler, istenilen olumlu sonuçları pek ortaya çıkaramıyordu. Bütün bunlara rağmen şu soru hala geçerliliğini koruyor. '1999'da örgüt büyük bir darbe yemesine rağmen yine de tam olarak neden bitirilemedi' Haklı bir sual.

ZOR DÖNEMDE GÖREV YAPTIM

Zor bir dönemde Genelkurmay Başkanlığı yaptım. Doğru olduğuna inandığım şeyleri yaparak görevimi teslim ediyorum. TSK yaşamakta olduğu bu süreçten daha güçlü çıkar. Fırıtnalı denizlerden gemisini kurtaran kaptanların tarihi ile gemisini bırakanların tarihi ayrı yazılmaktadır.

PİŞMANLIĞIM YOK

Başbuğ sözlerini “Geriye baktığımda kendi kararlarımla ilgili pişmanlığı olmayan bir hayat sürdüğümü görüyorum. Çünkü koşullar içinde yapılabileceklerin hepsini yaptığıma silah arkadaşlarım şahittir” sözleriyle tamamladı.

BAŞBAKAN İLE KOŞANER ARASINDA MİNİ ZİRVE

Resepsiyonda en büyük ilgi Genelkurmay Başkanlığı görevini devreden Başbuğ’a oldu. Gazeteciler Başbuğ’un etrafını sararak konuşmasıyla ilgili kimi sorular sordu. Bu arada Başbakan Erdoğan ile yeni Genelkurmay Başkanı Koşaner yaklaşık yarım saat baş başa görüşme fırsatı buldu.

İÇKİYE İLGİ YOK

Ramazan ayı olmasına karşın devir teslim töreninde içki ikramı yapıldı. Az sayıda konuğun alkol aldığı gözlenirken pek çok kişi meyve suyunu tercih etti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
itiraf, org, şaşırtan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ünlü oyuncu'dan şaşırtan itiraf See Haber Arşivi 0 05 Şubat 2015 15:40
Scarlett Johansson'dan şaşırtan itiraf Seth Haber Arşivi 0 27 Aralık 2014 13:17
İsrail askerinden şaşırtan itiraf Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 19:30
Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan itiraf Desmont Haber Arşivi 0 25 Aralık 2014 18:37