IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ağustos 2010, 07:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öğretmen olamadı, canından oldu!




İzmir'in Özkanlar semtinde üniversite öğrencisi Pelin Özşahin, 5'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti. 21 yaşındaki genç kızın çok istediği öğretmenlik mesleği için formasyon kursunda istenen not ortalamasını tutturamadığı için bunalıma girdiği öne sürüldü. Okulunda yarı burslu okuyan Özşahin'in, gerekli olan 2.50 başarı ortalamasını 0.09 puanla kaçırarak 2.41 puanda kaldığı kaydedildi.

Olay, bugün saat 08.30 sıralarında 275/11 sokak 14 numarada meydana geldi. Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Edebiyatı Bölümü'nden 2'nci sınıftan 3'üncü sınıfa geçen Pelin Özşahin, annesinin kahvaltı hazırladığı sırada evlerinin balkonundan kendisini boşluğa bıraktı. 5'inci kattan apartmanın yeşil alanına düşen Özşahin, ailesinin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan üniversiteli kız kurtarılamadı.

YETERLİ PUAN ALAMAMIŞ
Olay sırasında evde olan mali müşavir baba Mustafa Özşahin ile öğretmen anne Münire Özşahin, acil servis önünde endişeli bekleşinin ardından kızlarının acı haberini alınca sinir krizi geçirdi.

Okulunda yarı burslu olarak okuyan Pelin Özşahin'in, çok istediği öğretmenlik mesleği için formasyon kursuna, başvurusunun kabulü için 2.50 olması gereken ders başarı ortalamasını 0.09 puanla kaçırıp 2.41'de kalınca bunalıma girdiği öne sürüldü.

KEŞKE SORUN YAPMASAYDI
Kızının intiharının ardından büyük şok yaşayan baba Mustafa Özşahin gözyaşları içinde şunları anlattı:

“Kızım, öğretmenlik mesleği için okulunun gazetede yer alan ilanının ardından formasyon başvurusunda bulundu. Öğretim yılında hem 3'üncü sınıfa devam edip hem de 6 ay boyunca formasyon kursu alacaktı. Ama not ortalaması tutmayınca bunu gerçekleştirmedi. Kendisiyle konuştuğumuzda da önümüzdeki yıl notlarını yükselterek bu kursu almasına karar verdik. Ama onun psikolojik yapısı farklı olduğu için böyle bir olayı gerçekleştirdi. Çok önemli değildi. Başka bir okuldan da aynı kursu aldırabilirdik, buna maddi imkanımız da vardı.”

PROJELERDE GÖREV ALMIŞ
Arkadaşları arasında neşesi ve başarısıyla dikkat çeken Pelin Özşahin'in, birçok sorumluluk projesinde görev aldığı, son olarak da kitap toplama kampanyasında çalışıp kitapların ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılmasını sağladığı belirtildi.

Pelin Özşahin'in cesedi, nöbetci savcının incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Herhangibir not bırakmayan Pelin Özşahin'in intiharıyla ilgili polisin soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

DHA

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
olamadı, oldu, Öğretmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu Karışımla Zayıflarken Canından Oldu efLatun Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Aralık 2011 19:55
Çöp sırasında canından oldu Lucifer Haber Arşivi 1 30 Ocak 2010 05:33
Üst geçitten geçmedi canından oldu Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 18:58
40 YTL için canından oldu Collettivo Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2008 14:04