IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2010, 17:20   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Guinness'e aday olabilir




KPSS 2010 Guinness rekorlar kitabına girebilir

Bu yıl yapılan ve yüz binlerce memur adayının katıldığı KPSS'nin eğitim bilimleri testinde kopya çekildiğine ilişkin iddiaların ortaya çıkmasının ardından sınavın iptal edilip edilmeyeceği tartışması sürüyor.

Öyle ki geçmiş yıllarda alınan KPSS sonuçları ile bu yıl alınan sonuçlar karşılaştırıldığında ortaya Guinness rekorlar kitabına girebilecek türden bir başarı ortaya çıkıyor.

Kâğıtlar yeniden okunuyor

Alınan bilgiye göre, incelemeyi sürdüren YÖK Denetleme Kurulu yetkilileri, iddiaları soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileriyle görüştü.

Üst düzey bir YÖK yetkilisi, KPSS’nin tümüyle iptal edilmesinin şu anda gündemde olmadığını belirterek, “Sınavın iptali değil şüpheli olanların ayıklanması yönünde görüş var. Şüpheli olanlar ayıklanacak ona göre yeni sıralama yapılacak ki bunun da bir incelemeye dayanması lazım” dedi.

ÖSYM yetkilileri ise KPSS’nin iptal edilip yenilenmesinin “soruların adaylara sızdırılmasının kesin olarak tespit edilmesi” halinde olabileceğini söyledi.

Eski kopyacılara mercek


KPSS’de 100 puan alanlar üzerinde ÖSYM incelemesinin sürdüğünü kaydeden ve bu hafta içerisinde incelemenin tamamlanabileceğini belirten yetkili, “Aday bazlı inceleme sürüyor. Şüphe doğuran hususlar inceleniyor. Karşılaştırma yapma açısından daha önce kopyayla yakalananların yöntemleri üzerinde de duruluyor” dedi.

Baki Saçı iddiası

Türk Eğitim-Sen’in önceki gün Uludağ Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun bir adaya soruların sızdırıldığı yönündeki iddiasının ardından dün bu adayın Isparta Yalvaç’ta yaşayan Baki Saçı olduğu öne sürüldü.

KPSS sorularını hazırlayan sınav komisyonundaki bir tanıdığının Baki Saçı’ya soruları ilettiği iddia edilmişti. Yüzü aşkın öğretim üyesinden oluşan sınav komisyonundaki çalışanlar, soruları hazırlayarak ÖSYM’ye gönderiyor. ÖSYM, hazırlanan soruları değerlendirerek bazılarını sınavlarda kullanıyor.

Türk Eğitim-Sen, yarın Baki Saçı ile ilgili bilgileri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verecek. Öte yandan Devlet Denetleme Kurulu da sendikayı arayarak Baki Saçı ile ilgili belgeleri istedi.

Sorular ÖSYM’den

Türk Eğitim Sen’in açıkladığı 116 sorunun ÖSYM tarafından hazırlanan ham sorular olduğu iddiasına karşılık YÖK yetkilileri, “5 Temmuz’da soruların hazırlanıp hazırlanmadığına bakıyoruz. Bilgisayar incelemelerinden bu çıkar. Orada açıklanan kelime yanlışları buradaki sorular olduğunu gösteriyor. Sendikanın açıkladığı kitapçık sonradan mı elde edilmiş, yoksa önce mi bu konuda inceleme hafta içi netleşir” dedi.

Bu illere dikkat

Adnan Menderes Üniversitesi öğretim görevlisi ve KPSS uzmanı Hasancan Oktaylar ise eğitim bilimleri testindeki soruların, son yılların en zor soruları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Testin tamamını bir aday çözebilirdi ama yüzlerce adayın yapması mümkün değil. Tümünü doğru yapanlar eğer birbirini tanıyorsa bu soruların paylaşıldığını gösterir. KPSS’de kopya olduğundan eminim. Kopyanın organize olduğu hatta bir gruba ait olduğuyla ilgili iddialar geldi. Bana e-posta aracılığıyla ulaşanlar var. Özellikle Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Malatya ve hatta Balıkesir’den gelen kopya iddiaları var. e-postalarda cemaatlerle ilgili ifadeler geçiyor.”

Oktaylar, eğitim bilimleri testinde yıllara göre net çıkartan adaylarla ilgili istatistik hazırladı. KPSS’nin eğitim bilimleri testinde 2007’de 1 adayın 117, 2008’de 1 adayın 105 net, 1100 adayın 115 net çıkarttığını söyleyen Oktaylar, “Bu yıl 1200 aday 97-100 puan aldı. KPSS’de 100 puan almak için en azından herhangi bir testi tamamıyla doğru yapmak gerekir” dedi. Oktaylar’ın hazırladığı istatistik şöyle:



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aday, guinnesse, olabilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
22 kilogramlık patates Guinness'e aday Seth Haber Arşivi 0 13 Kasım 2014 12:21
Türk Çömleği Guinness'e Aday CtrL Haber Arşivi 0 23 Kasım 2013 10:26
'Murat Karayılan da aday olabilir' Sue Haber Arşivi 2 17 Mayıs 2012 22:20
Basında Guinness Rekorlar Kitabı 2011 + İlginç Guinness Rekorları.. Sevda Haber Arşivi 0 25 Kasım 2010 15:11