IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 13:32   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD Savunma Bakanı Gates Irak'ta




ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Irak’taki Amerikan güçlerinin muharip görevinin resmen sona ermesinden bir gün sonra Irak’a geldi.

Robert Gates’i getiren uçak, ABD Başkanı Barack Obama’nın Amerikan halkına Irak’taki ABD askerlerinin muharip görevinin sona erdiğini ilan etmesinden sadece birkaç saat sonra, Irak’ın başkenti Bağdat’ın 160 kilometre batısındaki El Esad hava üssüne indi.

Gates, Irak’a gelmesinin hemen ardından, ABD ordusunun Irak’ta danışma görevi yapacak yeni askeri birliklerinin bulunduğu, Anbar vilayetinin Ramadi kentindeki Camp Ramadi Amerikan askeri üssünü ziyaret etti.

Amerikan askerleriyle biraraya gelerek bir konuşma yapan Gates, Sünni direnişçilerin en yoğun bulunduğu Anbar vilayetinin ABD ordusu için "özel ve akıldan çıkmayan bir öneminin" bulunduğunu belirtti.

Kamptaki askerlerin sorularını da yanıtlayan Gates, Amerikan askerlerinin, Irak’taki Amerikan askeri mevcudiyetinin sona ereceği tarih olarak ilan edilen 2012’den sonra da Irak’ta kalmaya devam edip etmeyeceği sorusunu, "Bunun teklif edilmesi yeni Irak hükümetinin inisiyatifindedir. Biz tabii buna bakmayı arzu ediyoruz" diye yanıtladı.

Robert Gates, ABD’nin, bu konunun herhangi bir şekilde açılabilmesi için bile yeni Irak hükümetinin kurulmasını beklediğini vurguladı.

Gates’in, Irak’ta bulunduğu süre içinde, Irak’taki ABD güçlerinin yeni komutanı Korgeneral Lloyd Austin’in görevi eski komutan Orgeneral Raymond Odierno’nun devralması dolayısıyla başkent Bağdat’ta düzenlenecek törene katılması bekleniyor.

Irak’a hareketinden önce ABD’nin Milwaukee kentinde Amerikan ordu mensuplarından oluşan bir dinleyici topluluğuna hitaben yaptığı konuşmada, Irak’ın sorunlarının tamamının çözülmediğini belirten Gates, "yine de askerlerimizin ve Iraklı ortaklarımızın başardıklarından gurur duyuyoruz" dedi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, bakanı, gates, irakta, savunma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'nin yeni savunma bakanı göreve başladı AngeL Haber Arşivi 0 17 Şubat 2015 22:59
Savunma Bakanı'ndan Peşmerge yanıtı Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 12:05
Fransa Savunma Bakanı Türkiye'yi suçladı Seth Haber Arşivi 0 25 Eylül 2014 00:07
İran Savunma Bakanı: Savaşa Hazırız MySpace Haber Arşivi 2 30 Ağustos 2013 17:53