IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 17:39   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
OO2’ye sivil soruşturma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Taraf’ın ortaya çıkardığı Genelkurmay İkinci Başkanı Güner’le ilgili dinleme skandalını sivillerin araştıracağını açıkladı: Kurum içi soruşturma yetmez




Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in, Taraf’ın ortaya çıkardığı yasadışı dinleme skandalıyla ilgili Genelkurmay’ın açtığı soruşturmayı kendisinin talep ettiğini açıklamasının ardından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TSK’daki dinleme iddialarına ilişkin dışarıdan bağımsız bir denetimin kamuoyunu rahatlatacağını söyledi. Yıldırım, konuyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na inceleme talimatı verdiğini söyledi. Taraf, Genelkurmay 2. Başkanı Aslan Güner’in 2007 yılında Korgeneral rütbesiyle İstihbarat Başkanı olarak görev yaparken, Savunma Sanayi İcra Kurulu’nun 2002 tarihli bir kararını gerekçe göstererek, İsrail’den cep telefonu dinlemede kullanılan bir sistem aldırdığını, aralarında Baskın Oran, Doğu Ergil gibi yazar ve akademisyenlerin olduğu iki bin kişiyi yasadışı bir şekilde dinlettiğini ortaya çıkarmıştı.


“TSK yurtiçinde dinleme yapmaz”

Taraf’ın haberi üzerine Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Önceki akşam 30 Ağustos resepsiyonuna katılan Orgeneral Aslan Güner, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturma talebinin kendisinden geldiğini belirterek, “TSK yurtiçinde dinleme yapmaz. Biz bu cihazları yurtdışında dinleme yapmak için aldık. Birileri içeride de dinleme yapıyorsa... O cihazların başında ben oturmuyorum. O da ortaya çıkar” dedi. Güner cihaz alımı için yaptığı başvuruda gerekçe olarak şunları belirtmişti: “Cep telefonlarının, teröristlerce lojistik-kurye unsurlarıyla haberleşmek, yandaş ve sempatizan kesiminden güvenlik güçlerinin hareketleri hakkında bilgi alabilmek, arazideki buluşmalarını ayarlamak, örgütten habersiz olarak aileleriyle görüşmek, tuzaklanmış patlayıcıları uzaktan patlatmak amacıyla sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Sinyal Analiz Projesi kapsamında birinci öncelikli ihtiyaç listesinde yer alan, cep telefonlarının dinlenmesi yeteneğinin GES Komutanlığı’na biran önce kazandırılması yüksek önemi haizdir.”


Yıldırım: Siviller de araştırsın

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu iddiaların sonuna kadar peşinden gidilmesi lazım. Kurumun kendi içinde bu soruşturmayı yapması elbette gerekir, ama yeterli değil. Dışarıdan bir bağımsız denetimin de yapılması kamuoyunu daha çok rahatlatacaktır. O bakımdan, Bilgi Teknolojileri ve Komünikasyon Kurumu’na bu konuda gerekli talimatları verdim. Bunlar da bir soruşturma, bir inceleme yapacaklar. Her ne kadar Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay Başkanlığımız hassasiyet gösterip hemen soruşturma başlattılarsa da kurum içi soruşturma kamuoyunda yeterince kabul görmüyor. Kurum kendi cihetinden soruşturmayı yapacaktır ama şüphesiz her türlü iletişim konusunda yetkili olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da bu konunun üzerine gidecektir. Amacımız vatandaşların sürekli dinleniyoruz korkusunu azaltmaktır. Bunu tamamen ortadan kaldırmaya imkân yok, ama ne kadar azaltırsak o kadar başarı sağlamış oluruz.”


Paşa’nın sözleri yasayla çelişiyor

TSK’nın yurtiçinde dinleme yapmadığını, cihazların Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla alındığını söyleyen Güner’in sözleri, 3 Temmuz 2005’te yürürlüğe giren 5397 sayılı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Kanunu’yla çelişiyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Kanunu’na göre dinlemeleri sadece MİT, Emniyet ve Jandarma yapabiliyor. GES Komutanlığı’nın dinleme yetkisi olmadığı gibi dinleme amaçlı malzeme alım yetkisi de yok. TİB kanunundaki değişikliği 2002 yılındaki Savunma Sanayi İcra Komitesi kararıyla delen Güner’in, cihazların alımını kurulda bulunan Başbakan ve Milli Savunma Bakanı’ndan da gizlediği ortaya çıktı.


Aslan Paşa’ya sorular

Orgeneral Aslan Güner’in İsrail’den sipariş ettiği ‘Thuraya’ adlı dinleme sisteminin, 06 AD 6382 plakalı Mercedes Benz marka bir arabaya monte edildiği ortaya çıktı. TSK’nın yurtiçinde dinleme çalışmaları yapmadığı söylendi ancak dinleme cihazının monte edildiği aracın yalnızca Ankara’da kullanıldığı belirtiliyor. Bu araç hangi güzergâhlarda kullanıldı?
» 06 AD 6382 plakalı Mercedes Benz marka araç kimin üzerine kayıtlı ve araç şu an nerede?
» Telefon dinlemelerle ilgili 2005 yılında yapılan yasal değişikliğe rağmen Savunma Sanayi İcra Komitesi’nin 2002 yılı kararıyla dinleme cihazı sipariş edildiği Milli Savunma Bakanlığı’ndan neden gizlendi?
» Genelkurmay neden adli soruşturma açmayıp idari soruşturmayla yetindi
» İsrail dinleme sistemini satmadan önce Türkiye’deki tüm GSM sistemi hakkında bilgi aldı mı? Ne tür bilgiler aldı?
» İsrail’in aldığı bilgiler ulusal güvenlik açısından tehlike oluşturuyor mu?
» İsrail’den satın alınan sisteme ne kadar ödeme yapıldı?


EDP: İddiaların takipçisiyiz

Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkan Ziya Halis’in Genelkurmay Başkanlığı tarafından dinlendiği iddiasının idari ve adli makamlar tarafından bütün boyutlarıyla araştırılmasını istedi. EDP’den yapılan açıklamada askerî kuruluşların yasa ve hukuk tanımadan canının istediği kişileri dinlemesinin kabul edilemez bir uygulama olduğu ifade edilirken “Bu uygulama, dinlemenin yasadışı olmasının yanı sıra, Ziya Halis gibi hayatı boyunca demokrasi ve insan hakları mücadelesi yürüten bir kişinin hedef alınması nedeniyle de kabul edilemez” dendi. Açıklamada, “EDP olarak söz konusu iddianın idari ve adli makamlar tarafından bütün boyutlarıyla araştırılmasını; haber eğer gerçekse, sorumluları hakkında gereken işlemlerin yapılmasını; dinleme kayıtlarının bilgisinin Sayın Ziya Halis’e verilmesini ve imha edilmesini talep ettiğimizi ve bu sürecin takipçisi olacağımızı duyururuz” ifadelerine yer verildi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
oo2’ye, oo2’ye, sivil, soruşturma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkler’in DNA’sı ile Einstein’ın DNA’sı aynı Feronia Haber Arşivi 0 21 Ekim 2010 12:56
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Baydemir’e soruşturma Feronia Haber Arşivi 0 02 Ağustos 2010 12:42
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14
“Allah’ın Kızları”na soruşturma Kralice Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2008 11:00