IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 17:50   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunanistan ‘Barış’ bebeğe vatandaşlık hakkı veriyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aşkları askerî mevzuata takılan Eleni Dimitridou ile Astsubay Özgür Kotan’ın çocukları Barış için, Yunanistan devrede. Barış’a Yunan kimliği çıkarılacak


İzmir Yunanistan Konsolosluğu kimlik sorunu nedeniyle tedavi olmakta güçlük çeken Eleni Dimitridou’nun bebeği Barış için devreye girdi. Konsolosluktan bir yetkili bebekle özel olarak ilgilenirken, Barış’ın kimlik sorununu çözmek için girişimlerde bulundu. Ayrıca Selanik’te yaşayan Dimitridou ailesi yetkililerden kızları ve torunlarının ülkelerine gönderilmesini talep ederken sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.


İhtiyaçları karşılanacak

Tire İlçesi Gökçen Jandarma Karakolu’nda görevli Astsubay Özgür Kotan ile evlendikten sonra geçimsizlik nedeniyle boşanan Eleni Dimitridou’ya yardım eli İzmir Yunan Konsolosluğu’ndan geldi. Eşi Astsubay Kotan’dan ayrıldıktan sonra zor günler geçiren Dimitridou’nun bir yaşındaki çocuğu Barış, kimliği olmadığı için yakalandığı hastalık nedeniyle tedavi olamıyordu.


Bir tek kimliği eksik

Taraf’ın olayı gündeme getirmesiyle Dimitridou ile bağlantı kuran Yunan Konsolosluğu, bebeğin tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenecekleri sözünü verdi. Barış bebeğin önceki gün tedavisine başlandığını söyleyen Dimitridou, “Şu anda Barış’ın bir tek kimlik sorunu kaldı. Bunun için eski eşim Özgür Kotan’nın çocuğa kimlik çıkarması gerekiyor. Ancak o da bunu yapmıyor. Özgür’ün ailesi çocuğu istemiyor. Konsolosluktan bir yetkili Barış’ı, Yunanistan’a götürüp orada kimlik çıkartılabileceğini, bunun için de doğum raporu gerektiğini söyledi. Şimdi bunu bekliyorum” dedi.


Dimitridou ailesi açıklama yaptı

Astsubay Özgür Kotan’la evlendikten sonra kullandığı ‘Semiha Özoğlu’ adına düzenlenen sahte kimliğin, Özoğlu ailesindeki miras kavgası nedeniyle ortaya çıkmasının ardından olayı savcılığa bildiren Eleni Dimitridou’nun Yunan basınında da geniş yer almasıyla önceki gün açıklama yapan Dimitridou ailesi, yetkililerden kızları ve torunları Barış bebeğe sahip çıkmalarını istedi. “Yunan yetkililerden torunumuzun ülkeye sağ salim dönebilmesi için yardımlarını istiyoruz” diyen ve Kotan ailesi hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirten aile, açıklamalarında şunları söyledi: “Avrupa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ ne dilekçemizi gönderdik. Kızımız Eleni Dimitridou Avrupa vatandaşı olduğu için mahkeme kararı açıklandıktan sonra, Türk ve Yunan yetkililerinin konuyla yakından ilgilenmelerini rica ediyoruz. Eleni’nin başından geçenlerin sorumlularının tesbit edilmesi ve haklarında tutuklama kararının çıkarılmasını istiyoruz.’


Yunanistan Eleni’yi konuşuyor

Taraf ’ın ortaya çıkardığı Eleni Dimitridou ile Özgür Kotan çiftinin askerî mevzuata takılan aşk hikayesi Yunan basınında da geniş yer buldu. Yunanistan’dan birçok gazete ve televizyon kanalı Türkiye’ye gelerek Eleni ile röportaj yaptı. Ülkede gündem oluşturan olayın ardından Yunan ‘To Vima’ gazetesi ve ‘Star’ televizyonu muhabirimiz Fırat Alkaç’la da görüştü.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘barış’, bebeğe, hakkı, vatandaşlık, veriyor, yunanistan, ‘barış’


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Anne sütü bebeğe huzur veriyor Lucifer Kadın Sağlığı 0 23 Mart 2010 04:58
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
Batman’da AB’li konuk öğrencilere ‘Nataşa’ yakıştırması Angel Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 15:21
DTP’li Ayna’nın ‘PKK ile diyalog kurun’ sözlerine inceleme Kan Haber Arşivi 0 03 Nisan 2008 14:26