IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 17:54   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atamalar soruşturmadan sonra





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KPSS’deki kopya skandalının ardından öğretmen atamalarını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet Savcılığı, ÖSYM ve YÖK tarafından yürütülen soruşturmaların sonucunu bekliyor


Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) ortaya çıkan kopya iddiaları üzerine öğretmen atamalarını durduran Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruşturmanın netleşmesini beklediği öğrenildi. Taraf’a konuşan üst düzey bir YÖK yetkilisi, “Kurulun tesbit edilen 3 bin 227 aday üzerinden yaptığı incelemeler devam ediyor. Ortaya çıkacak yeni bilgiler doğrultusunda kurul incelemelerini genişletebilir ve konuyla ilgili açıklama da birkaç gün daha uzatılabilir” dedi.
Bu arada KPSS’de dün bir açıklama yapan Eğitimci ve İnsan Hakları Aktivisti Mehmet Alkış “Hırsızlar şimdi türedi demek mi lazım? Yoksa vardı da ilk kez açığa çıktı mı demeliyiz? İptal edilsin mi, edilmesin mi? Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Hangisi olsa bir sürü haksızlık olacak” diye konuştu.
Eğitim Sen ile Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu ve Sivil Toplum Örgütleri öğretmen atamalarının durdurulmasını protesto etmek için MEB önünde eylem yaptı. Burada açıklama yapan Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak 300 bin öğretmen adayının koşulsuz atanması gerektiğini söyledi.


MEB savcıyı bekliyor

MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre bakanlık, kopya iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın, ÖSYM VE YÖK’ün yaptıkları soruşturmaların tamamlanmasını bekleme kararı aldı.
Önceki gün Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in davetlisi olarak Amasya’da bulunan Cemil Çiçek, KPSS’de kopya iddialarıyla ilgili soruya “Bana ne soruyorsunuz bunu. Komisyonu ben kurmuyorum. ÖSYM Başkanı’nı ben atamıyorum” dedi.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, kopya iddialarıyla ilgili dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


Öğretmenin bilgisayarına el kondu

KPSS soru kitapçığını ele geçirip dağıtmakla suçlanan Ispartalı öğretmen Baki Saçı’nın evine sürpriz bir Jandarma baskını yaşandı. Sücüllü beldesinde oturan Saçı’nın bilgisayarına incelenmek amacıyla el konuldu. Baki Saçı, önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada iddialarını yalanlamıştı.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atamalar, sonra, soruşturmadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MEB'de yapılan atamalar Violent Eğitim Haberleri 0 16 Mart 2014 16:45
HSYK'ya Atamalar Thetis Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2012 09:13
Hükümetin MİT'i soruşturmadan kurtarma planı PassioN Haber Arşivi 0 09 Şubat 2012 20:28