IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2010, 19:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Semercioğlu Zeytincilik,Ödüllere Doymuyor!




ZEYTİN Dostu Derneği'nin düzenlediği 3'üncü Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda birincilik ödülünü alan 'Semercioğlu Zeytincilik', İngiltere ve İsrail'de düzenlenen iki yarışmada iki altın madalya birden aldı. Semercioğlu Zeytincilik'in sahibi Mehmet Semercioğlu, "Ülke genelinde düzenlenen yarışmadan sonra, yurtdışında da düzenlenen kalite yarışmasında altın madalya aldığımız için mutluyuz" dedi.

23- 26 Haziran'da İsrail'in Kudüs kentinde düzenlenen, İtalya, İspanya, Yunanistan, Cezayir, Tunus, Fas, Mısır, Ürdün, Suriye ve Türkiye gibi zeytin üreticisi ülkelerin katıldığı TerraOlivo-2010 / Akdeniz Uluslararası Sızma Zeytinyağı Yarışması'nda 'Semercioğlu' markasıyla katıldıklarını ve altın madalya aldıklarını söyleyen Semercioğlu Zeytincilik'in sahibi Mehmet Semerci, 25- 29 Temmuz'da İngiltere'nin Londra kentinde düzenlenen 'Gread Taste Gold-2010' yarışmasına 'Semerini Evo' markasıyla katıldıklarını, zeytin üreten ülkelerden 600 numunenin değerlendirildiği 'Extra Virgin Olivead / Doğal Sızma Zeytinyağı' katagorisinde altın madalya aldıklarını ifade etti, "Ülke genelinden düzenlenen yarışmanın ardından yurt dışındaki yarışmalarda da zeytinyağımızın ardı ardına başarı elde etmesi bizi sevindirdi. Türk zeytinyağlarının ulaştığı kalite düzeyi, uluslararası kriterlere göre tescil edilmeli, biz girdiğimiz yarışmalarda aldığımız ödüllerle bunu sağlıyoruz. Üreticilerimiz de artık uluslararası standartları öğrenmeli, buna göre üretim yapmalı ki, böylelikle Edremit'in zeytinyağı da hak ettiği değeri bulmalı" diye konuştu.

ZEYTİNİ KAZDAĞLARI'NIN RÜZGARI TATLANDIRIYOR

Edremit'te üretilen zeytinyağının kalitesi, farklı tat ve kokusuyla (rayiha) diğerlerinden ayrıldığını vurgulayan Semerci, "Türkiye'de, gerçek anlamda sızma zeytinyağının çoğunu Edremit üretiyor. Tabii, bu demek değildir ki 'Edremit zeytinyağı iyidir, diğer yağlar kötüdür.' Ama burada bir kalite farkı var. Kazdağları'nın denize bakan yüzünde 200 metreden yüksek rakımlarında ülkenin en iyi zeytinyağını üretiyoruz. Ürünümüzün güzelliği, bölgenin toprak yapısından ve klimasal özelliklerinden kaynaklanıyor. Yurt dışında kazandığımız bu ödüller de bunun kanıtı. Zeytinyağında sızmada en iyi yağın Edremit'te üretildiğini artık insanları kabul etmesinin zamanı geldi. Çünkü zeytinyağı sadece asit ile sadece 'Poi' değerleri denen Avrupa standartları ile kabul edilen bir ürün olmaktan çıkıyor. Çünkü zeytinyağında önce tat ve rayihayı bulacaksınız. Sonra sayısal değerleri bulacaksınız. Önce duyusal değerlerde zeytinyağı sizi tatmin edecek ki, ondan sonra sayısal değerleri değerlendirebilirsiniz. Onun içindir ki biz bunun peşindeyiz. Edremitli zeytinyağı üreticilerinin her girdiği yarışmada ödülleri toplamaları, katıldığımız yarışmalardan ödüllerle dönmemiz bunun göstergesi" diye konuştu.

YARIŞMA BİRİNCİLERİ HER YIL EDREMİT'TEN ÇIKIYOR

Türkiye'de düzenlenen, uluslararası standartlara uygun ilk ve tek zeytinyağı kalite yarışması olan ve geçen mayıs ayında gerçekleştirilen Zeytindostu Derneği 3'üncü Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda Edremit'ten 'Semercioğlu Zeytincilik' birinci olmuştu. Ardından Manisa'nın Soma İlçesi'nden 'Terzioğlu' ikinciliği, Mersin'in Mut İlçesi'nden 'İzorya' da üçüncülüğü elde etmişti. Yarışmanın ilk yapıldığı yıl olan 2008 yılında Edremit'ten Selin Ertür 'Salatin' markasıyla, 2009 yılında ise yine Edremit'ten Ahmet Ertür 'Hilmi Efendi' markasıyla birinci olmuşlardı.

Alıntı ; Son dakika Haberleri.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
doymuyor, semercioğlu, zeytincilik, ödüllere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tuğba Özerk: Ödüllere inanmıyorum Zen Haber Arşivi 0 20 Mart 2013 20:46