IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2010, 14:11   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kâğıtları çıkartın baskın var





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KPSS’deki kopya skandalı üzerine ÖSYM’de arama yaptıran ve soruları hazırlayan altı kurul üyesinin bilgisayarlarına el koyan Savcı Sakınan Taraf’a konuştu: Soruşturma genişleyebilir

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların çalındığı yönündeki soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın talimatı üzerine uzman polisler dün ÖSYM’ye binasında inceleme yaptı. Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan altı kurul üyesinin bilgisayarlarının ana bellekleri alındı. Bazı kurul üyelerinin bilgisayarlarına da el kondu.
Taraf’a konuşan savcı Sakınan, “Devlet Denetleme Kurulu ile karşılıklı yazışmalarımız var. ÖSYM merkezli bir araştırma başlattık ancak bu araştırma yapılacak tesbitlere göre genişletilebilir” dedi. Sakınan, “Bazı basın kuruluşlarınca ÖSYM’de yapılan incelemenin yarın tamamlanacağı iddia ediliyor. Ancak incelemeler şu gün tamamlanacak demek mümkün değil” dedi.
Öte yandan Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu ekiplerinin ÖSYM’de el konulan bilgisayarlar ve mailler üzerinde dün yaptığı incelemelerde, diğer testlerin de servis edildiğine dair bulgulara rastlandığı öne sürüldü. Araştırmaların derinleştirilmesi için KPSS sorularını email yoluyla alan ve servis ettiği tesbit edilen kişilerin telefon kayıtlarının da incelenebileceği iddia edildi. İddialar üzerine açıklama yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Eğitim Bilimleri’nin yanı sıra diğer testlerde de kopya çekilmiş olma ihtimalinden şüpheleniyoruz. Şimdi Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerini de inceleyeceğiz.” Özcan, sınavın tamamının değil, kopya çekilen alanlarda iptalin yapılmasının gündeme getirilebileceğini söyledi.


Baki Saçı’nın evine baskın

KPSS sorularının elektronik postasına geldiği ve bu yöntemle dağıtıldığı iddia edilen Baki Saçı’nın Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ndeki evinde dün arama yapıldı ve bilgisayarına el kondu. Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Saçı’nın son bir aydır yaptığı telefon görüşmeleri de incelemeye alındı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın ataması yapılmayan öğretmenlerin boşluğunu ‘ücretli öğretmen’ takviyesi ile dolduracağı öğrenildi. Bu arada Taraf’a yazılı bir açıklama yapan MEB Nimet Çubukçu, şunları kaydetti: “Yükseköğretim Kurumu, yargı ile işbirliği halinde araştırmasını yapmaktadır. Sınavın bütünüyle iptal edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı verecek olan YÖK ve yargıdır. Açıkça ifade etmek istiyorum ki, her kim ki bir haksızlığa, usulsüzlüğe sebep vermişse en şiddetli bir şekilde ceza görmesi için mücadele ederiz. Yargıdan ve soruşturmayı yapan kurumlardan ivedilikle bir karar çıkmasını bekliyoruz. Kimsenin haksızlığa uğramayacağı bir kararın tesisini temenni ediyorum.”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıkartın, kağıtları, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanyol paça, beyaz kotlarınızı çıkartın Burce Ah Kadınlar 0 08 Haziran 2014 15:55
Hareketli Samsung Duvar Kağıtları / Hareketli Cep Telefonu Duvar Kağıtları. Sevda Samsung 0 26 Ağustos 2011 04:58
Bütçenizi Aşmamak İçin, Alışveriş Planı Çıkartın! Kralice Ah Kadınlar 1 26 Mart 2009 11:14