IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2010, 16:25   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Herkes KPSS soruşturmasını bekliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KPSS soruşturması kapsamında Isparta’da gözaltına alınan Baki S, Ankara adliyesinde ifade verdikten sonra salıverildi. Arkadaşı Süleyman İ’nin de Yalvaç Adliyesi’nde ifadesi alındı

Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili soruşturma kapsamında, Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde gözaltına alınıp dün Ankara’ya getirilen Baki S, Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Baki S’nin bir arkadaşı da Yalvaç Adliyesi’nde ifade verdi.
Baki S’nin liseden arkadaşı olduğu öğrenilen ve Konya’daki iki yıllık bir meslek yüksekokulundan mezun olan Süleyman İ, dün jandarma tarafından gözaltına alınıp Yalvaç Adliyesi’ne götürüldü. Süleyman İ’ye ait bazıları arızalı birkaç bilgisayara da el kondu. Baba Mümin İ ‘’Oğlum bu yıl KPSS’ye de girmedi’’ dedi.
KPSS ile ilgili iddiaları Ankara Abdi İpekçi Parkı’nda gündeme getirenler arasında bulunan ve Yalvaç’ta yaşayan Hakan İnan da bilgi vermek üzere Yalvaç Adliyesi’ne başvurdu.


Bilgisayar kayıp

Edinilen bilgilere göre Baki S’nin mailine Berat isimli bir kişiden konu bölümünde ‘sana bir hediyem var’ yazılı içerisinde KPSS’nin Eğitim Bilimleri soruları yer alan bir ek gönderildi. Bu tesbit üzerine mailin geldiği bilgisayarın sahibi Mustafa Süleyman’ın ifadesi alındı. Süleyman, “Bilgisayarımı sınavdan önce Baki’ye vermiştim. O da geri vermedi. Bilgisayar şu anda kayıp” dedi. Bu ifade üzerine Baki S. “Benim şifrelerim değişmedi. Bana soru gelmiş ise bu bilgim dışında olmuştur. Köyde olduğum için internet kullanmam olanaksızdır. Adresimin şifresini Mustafa’ya vermiştim.” karşılığını verdi.
Öte yandan KPSS’deki iddialar nedeniyle öğretmen atamalarını erteleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yürütülen soruşturmaların uzaması halinde oluşacak öğretmen açığını ücretli öğretmenlik uygulamasıyla gidermeyi planlıyor. Bu arada
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada KPSS ile ilgili iddialar nedeniyle memur atamalarının da durduğunu söyledi. Yazıcı “KPSS’deki kopya iddialarını başından beri izliyoruz, biz işi yaptıran tarafız. Süreci takip ediyoruz ve sonucu merakla bekliyoruz. Öğretmen atamaları gibi memur atamalarında da beklemedeyiz” dedi.
Yeni eğitim-öğretim yılının 20 eylülde başlayacak olması ve durumun bu tarihten önce netlik kazanmaması okullarda öğretmen açığının ücretli öğretmenlik sistemiyle kapatılmasını gündeme getirdi.
İlgili mevzuata göre ücretli öğretmen görevlendirme işlemleri il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılıyor. Görevlendirilenlerin 7,5 saati bir gün hesabıyla değerlendirilerek Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişkilendiriliyor. Görevlendirilenlerin birim ek ders ücreti tutarı brüt 8.32 TL, net: 7.02 TL olarak hesaplandı.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bekliyor, herkes, kpss, soruşturmasını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Herkes iPhone 5'i bekliyor! Deep Apple 0 22 Mayıs 2012 14:16
Herkes bu cebi bekliyor! Dilara Cep Telefonlar 0 26 Mart 2009 18:20