IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2010, 18:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'' ÖCALAN ANALİZİ ''ne Tepkiler Artıyor!!




Yargıtay üyesi Aktan, Cumhuriyet'e verdiği röportajda 'Hayır için Öcalan'a ihtiyaç var' dediği skandal konuşmayı inkâr etmedi, 'analiz ve günlük sohbet' olarak nitelendirdi. HSYK Başkan Vekili Özbek'in 'kritik yapmışlar' şeklinde yorumladığı konuşma Ankara'yı ayağa kaldırdı. MHP'li Şandır'a göre, "Adalet pusu kurmaz, bu kişiler o konumdan uzaklaştırılmalı." AK Partili Kapusuz ise Yargıtay'a çağrı yaptı: "Bu rezalettir. 1 Ekim'e kadar bir şey yapılmazsa konu Meclis'e taşınır."

Zaman gazetesinin haberine göre, 'Referandumda hayır çıkması için Abdullah Öcalan'a çok ihtiyaç var' dediği ileri sürülen Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan, internete düşen skandal kayıttaki sesin kendisine ait olduğunu doğruladı. Kaydı, "Günlük sohbetlerin montajlanması" şeklinde değerlendirirken, konuşmaların Yargıtay binasının yakınındaki bir araçtan dinlendiğini ileri sürdü. "Bölge oylarının önemli olduğunu konuştuk. Oylarda bir bloklaşma olması halinde bunun kötü olacağını..." diyen Aktan, konuşmayla ilgili tarih verdi.

Bunun geçtiğimiz mart ve nisan aylarındaki sohbetler olduğunu savundu. Röportajında skandal konuşmayı 'analiz' olarak değerlendiren Aktan'ın sözleri, HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in dünkü açıklamasıyla da örtüştü. Özbek, skandal konuşmayı, 'birilerinin kendi aralarında yaptıkları kritik' diye yorumladı. "Şimdi iki insan baş başa konuşurken çok özel şeyleri de konuşabilir." ifadesini kullandı.

Toplumda infiale yol açan skandal, Ankara'da şok etkisi yaptı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, söz konusu anlayışın yargının üst kademelerinde bulunmasını Türkiye'nin talihsizliği olarak değerlendirdi. "Adalet pusu kurmaz. Tuz kokmuş demektir. Böyle bir konuşma yapıldıysa bu kişiler, adalet dağıtma konumundan uzaklaştırılmalı." dedi.

Konuşmayı nefretle kınayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ise ses kayıtlarına ilişkin bir yalanlama gelmediğine dikkat çekti: "Bu, hukuk adına bir rezalettir, hukukçu adına bir vahamettir, ülke adına bir ihanettir. 1 Ekim itibarıyla, o güne kadar bir şeyin yapılmaması durumunda konu kesinlikle Meclis'e taşınacaktır."


'Referandumda Öcalan'a çok ihtiyacımız var'

Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan, üç gün önce internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili ilk açıklamasını Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptı. Açıklama, gazetenin dünkü sayısında 'Dinlemelerden çok memnunlar' manşetiyle verildi.

Aktan, referandumdan 'Hayır' çıkması için teröristbaşı Abdullah Öcalan ve PKK ile işbirliğine gidilmesi gerektiği yönündeki sözlerini 'analiz' olarak değerlendirdi. Aktan, söz konusu konuşmaları 'gündelik sohbetler' diye yorumluyor. Aktan şu ifadeleri kullanıyor: "Sanki Güvenpark'ta bir araç var ve Yargıtay içindeki konuşmaları kaydediyor. Anlaşıldığı kadarıyla bunlar Yargıtay'daki ortam dinlemeleri. Değişik zamanlardaki konuşmalar sanki tek bir konuşmaymış gibi birden fazla montajlanıyor. Yeni de değil. Tahminime göre mart ya da nisan ayında. Bekletip bekletip servis yapıyorlar, referandum yaklaştıkça. Belli gazete ve televizyonlar aracılığıyla da çarpıcı, şok başlıklarla veriyorlar.

Söz gelimi sanki Turgut Kazan Bey'le Selahattin Demirtaş arasındaki bir görüşmeyi ben sağlamışım ya da önermişim gibi bir montaj yapılmış. Böyle bir şey asla söz konusu değildir. Abdullah Öcalan ile ilgili değerlendirmelerim bir analiz. Bizim konuştuğumuz dönemde evet ya da hayır gibi kavramlar yoktu. Bölge oylarının önemli olduğunu konuştuk. Oylarda bir bloklaşma olması halinde bunun kötü olacağını... Düşündüğümüz şu, basına da yansımıştı 'Biz Türklerin iç çatışmasına taraf olmayacağız' diye. 'Türklerin referandumudur, bizi ilgilendirmez' biçimindeki bir yaklaşımın son derece tehlikeli olduğu, ülkeyi bölünmeye götürebileceği analizidir. Bu çerçevedeki konuşmayı kesip kesip, montajlamışlar."

Hamdi Yaver Aktan, referandumla ilgili konuşmadıklarını söylüyor. Ancak ses kaydında referandumun engellenmesinden bahsediliyor. Hamdi Yaver Aktan'ın kullandığı ifade aynen şu: "Turgut Bey'e dedim sen görüşüyorsun. Bunlarla görüştü, grupta falan gitti. Dedim bunu şey yapın. Referandum reddedilirse bu sayede reddedilir. Başka türlü olmaz dedim. Bu çok önemli dedim. Bunları referandumda yeneceksin. Yani Kürtler 'evet' derse gidiyor bu iş."

İkinci olarak Aktan'ın konuşmasında geçen "Avukat Turgut Kazan BDP ile görüştü" iddiası BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından doğrulanmıştı. Aktan'ın daha önce de internete düşen ses kayıtlarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i kurtarma planı yaptığı öne sürülmüştü.

__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
analizi, ne, tepkiler, öcalan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına tepkiler Türkiye'de de artıyor. Seth Haber Arşivi 0 18 Temmuz 2014 22:34
iOS 8 ve OS X 10.10'a İlk Tepkiler SeckiN Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 04 Haziran 2014 13:51
Tepkiler ;) Lady Komedi ve Mizah 1 22 Mayıs 2010 00:20
Karara ILk TepkiLer Angel Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2008 20:21