IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2010, 13:44   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sivas'ta protokol krizi




Sivas'ta protokol krizi

SİVAS Kongresi'nin 91'inci yıldönümü kutlamaları nedeni ile düzenlenen törenlere Vali Ali Kolat ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir arasında protokol tartışması damga vurdu. İkili önce çelenk sunma alanında, ardından da kongrenin temsili canlandırması yapılan salonda tartıştı.


Kurtuluş Savaşı'na giden yolda önemli bir adım olan ve Atatürk'ün "Cumhuriyet'in temellerini burada attık" dediği 4 Eylül 1919'da yapılan Sivas Kongresi'nin 91'inci yıldönümü etkinlikleri, krize sahne oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı programda Vali Ali Kolat ile CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir arasında tartışma çıktı. Program ilk olarak kent meydanında bulunan Atatürk anıtı önüne çelenk sunulması ile başladı.

Bakan Binali Yıldırım, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp için ön bölümde yer ayrıldı. Milletvekillerinin bu sıraya dahil edilmemesine CHP'li Melik Ejder Özdemir itiraz etti. Bunun üzerine Ak Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç, Özdemir'i kolundan tutarak, birlikte bakanın bulunduğu ön sıraya çekti. Bu sırada Vali Kolat, "Sadece çelenk sunacaklar için ön bölümü ayırmıştık" dedi.

Bittiği sanılan kriz, bu kez de Sivas Kongresi'nin yapıldığı Kongre Müzesi salonunda tekrarladı. Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçılarının canlandıracağı kongre temsili için salona giren protokol üyeleri, tarihi sıralara oturdu.

Burada kendisine yine arkalarda yer ayrılan CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir tepki gösterdi. Arka sıraya oturan Özdemir ile Vali Ali Kolat arasında bir kaç kez tekrarlanan tartışmada soğuk hava esmesine neden oldu. Vali Kolat, herhangi bir ayrım yapılmadığını izah etmeye çalıştı. Milletvekili Özdemir ise uygulamanın yanlış olduğunu dile getirdi. Programın başlamasından sonra tartışma son buldu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önünde tartışan Vali Kolat ile Milletvekili Özdemir'e hiç müdahale etmedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
krizi, protokol, sivasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sivas Katliamı veya Sivas Madımak Olayı Metin Merak Ettikleriniz 0 26 Kasım 2008 16:20