IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2010, 13:49   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
JİTEM var ve yargılanıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yıllardır varlığı inkâr edilen JİTEM’in iki ünlü tetikçisi Diyarbakır’da hâkim karşısına çıktı. Beş itirafçı da sırada


Diyarbakır’da 1992-94 yılları arasında işlenen sekiz cinayetle ilgili JİTEM davasında önemli bir gelişme yaşandı. ‘Yeşil’kod adlı Mahmut Yıldırım ile itirafçı Abdulkadir Aygan’ın da aralarında bulunduğu 15 sanıklı davada JİTEM elemanları Adil Timurtaş ve Ali Ozansoy ilk kez hâkim karşısına çıktı. Altı yıldır bulunamayan sanıklar Hüseyin Tilki, Fethi Çetin ve Kemal Emlük’ün yeni kimlik bilgileri de mahkemeye ulaştı. Bir sonraki duruşmaya bu sanıkların da getirilmesi bekleniyor.


Altı yıldır sanıksız sürüyor

1992-94 yılları arasında Diyarbakır’da sekiz kişinin öldürülmesiyle ilgili 1993 yılında başlatılan soruşturma 13 yıl sürmüştü. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından altı yıl önce Mahmut Yıldırım ve PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan’ın da aralarında bulunduğu 15 sanık hakkında “Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak”, “İşkence yapmak” ve “adam öldürmek” suçlarından dava açıldı. Dava altı yıldır sanıksız devam ediyordu.
Ancak Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılama sürecini hızlandıracak bir gelişme yaşandı. Sanıklar arasında yer alan PKK itirafçıları Ali Ozansoy ile Adil Timurtaş ilk defa önceki gün hâkim karşısına çıktı. Sanıklar itirafçı oldukları için kimlikleri gizli tutuluyordu. Yeni kimlikleri de tesbit edilemediği için daha önceki duruşmalara getirilemiyordu. Bu arada Adil Timurtaş başka bir suçtan dolayı tutuklu olarak yargılanıyor.


Savunma için süre istediler

Mahkeme iki JİTEM üyesinden savunma istedi. Fakat Ozansoy ve Timurtaş, avukatlarının hazır bulunmadığı gerekçesiyle süre talep etti. Mahkeme iki sanığın bir sonraki celsede avukatları huzurunda savunma yapmalarını kararlaştırdı.


Yeni kimlik bilgileri geldi

Mağdur ailelerin avukatlarından Barış Yavuz, “Yargılama yıllardır devam etmesine rağmen bir kısım sanıklara henüz yeni ulaşılmıştır. Bu nedenle sanıklar açısından tutuklama koşullarının oluştuğunu düşünmekteyiz. Sanıkların tutuklanmala-rına karar verilmesini talep ediyoruz” dedi. Yavuz, yurtdışında yaşayan sanıklardan Abdulkadir Aygan’ın da iadesini istedi. Ancak mahkeme, sanıklar hakkında tutuklama kararı vermedi.
Öte yandan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi ile İçişleri Bakanlığı arasında krize neden olan sanıkların yeni kimlik bilgileri de mahkeme ulaştı. Buna göre Ali Ozansoy’un yeni adı “Ahmet Turan Altaylı”, Fethi Çetin’in “Fırat Can Eren”, Hüseyin Tilki’nin “Hüseyin Eren”, Kemal Emlük’ün ise “Erhan Berak.”
İçişleri Bakanlığı, “çok masraf yaptıkları” gerekçesiyle sanıkların yeni kimliklerini mahkemeye vermek istememişti. Ali Ozansoy ve Adil Timurtaş’tan sonra yeni kimlikleri tesbit edilen sanıkların da bir sonraki duruşmaya getirilmesi bekleniyor.


‘İtirafçı’ kitabı yeni kimlikleri yazmış

Mağdur avukatlarından Baran Vural, sanıklar Saniye ve Kemal Emlük’ün yeni kimlik bilgilerinin “İtirafçı” adlı kitapta bulunduğunu söyledi. Vural şöyle devam etti: “İtirafçı isimli kitabın 137’inci sayfasında ‘çekirdek kadro nerede’ başlıklı yazıda açıklamalarda bulunulmuştur. Bu yazılar ve açıklamalar çerçevesinde bu kişilerin şahsi dosyalarının istenmesini talep ediyoruz. Çünkü beyannameler kitabın 163 ve 164’üncü sayfalarında yer almaktadır. Burada bu kişilerin Erhan Berak ve Emel Berak isimleri aldığı anlaşılmaktadır. Bu hususların açıklığa kavuşması açısından dosyaların getirilmesini talep ediyoruz. Ayrıca tüm sanıklar hakkında yurtdışına çıkma yasağının getirilmesini talep ediyoruz.”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
jitem, var, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İlk Kez Cumhurbaşkanı Yargılanıyor Estela Haber Arşivi 0 02 Eylül 2013 17:47
12 Eylül Cuntası Yargılanıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 04 Nisan 2012 09:09