IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2010, 13:57   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gümrük krizi ihracatçıyı vurdu








UKRAYNA’da hükümetin değişmesi sonrasında gümrük vergisinde yüzde 70'i aşan artış nedeniyle zor durumda kalan ihracatçı, sorunun Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Kiev Büyükelçiliği'nin girişimleri ile çözümlenmesini bekliyor.
Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, gümrük vergisinin TIR başına 7 bin dolardan 12 bin dolara çıkartılmasının çok yanlış bir uygulama olduğunu söyledi. Ukrayna'nın Dünya Ticaret Örgütü üyesi olduğunu ve dolayısıyla bu uygulamanın örgütün kurallarına aykırı olduğunu belirten Satıcı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Kiev Büyükelçiliği nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydetti. İhracatın yanı sıra Türkiye'nin Ukrayna'ya ciddi düzeyde ithalatı olduğunu belirten Satıcı, “Dolayısıyla Türkiye burada kartlarını oynayacak ve bir şekilde Ukrayna'nın bu yanlıştan dönmesini sağlayacak” dedi.
ÜRETİCİ VE TÜKETİME YANSIR
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yaş Meyve Sebze ve Tarım Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Küçükoğlu, bugünlerde Ukrayna’ya ağırlıklı olarak üzüm, şeftali ve nektarin ihracatı yapıldığını belirterek, gümrük vergisindeki artışın yüzde 70’i aştığını söyledi.
Küçükoğlu, vergilerin gönderilen ürün değerinin beş katına yükseldiğini ifade etti. Üzüm ihracatında TIR başına 7 bin dolar olan gümrük vergisi tutarının 12 bin dolara çıkartıldığını kaydeden Mustafa Küçükoğlu, “İhracatçıyı karlılık açısından çok önemli ölçüde olumsuz etkileyecek bir artış. Zaten ihracatçıların TIR başına kazandıkları para 500 ile 1500 dolar arasında değişiyor. Bu durumda ihracatçının kar oranının da çok üstünde bir zarar demektir. Aradaki zararın kapatılması için ya devlet desteği ile sübvansiyon edilecek ya da fiyatlarda gerileme yaşanacaktır” diye konuştu.
Yaşanan bu fahiş artışın üretici ve tüketiciye yansıyacağını dile getiren Küçükoğlu, eğer devlet yetkililerinin girişimleri ile bu sorun çözülmezse, bu artışın ya tamamıyla üreticiye ya da tüketiciye yansıma durumunun olduğunu da söyledi.
1 MİLYON DAL ÇİÇEK ÇÜRÜDÜ
Antalya Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlığoğlu, Ukrayna'da hükümet değişikliğinin ardından gümrük vergilerinin artırılmasının çiçek ihracatısını da zor duruma soktuğunu söyledi. Ukrayna'ya kesme çiçek götüren ancak gümrük kapılarında çıkan sorun nedeniyle bu ülkeye giremeyen iki TIR'ın geri döndüğünü kaydeden Bağdatlıoğlu, TIR'lardaki 1 milyon dal çiçeğin bozulduğunu dile getirdi. Şu anda Ukrayna gümrüklerinde belirsizliğin hakim olduğunu açıklayan Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti:
“Sorun ilk olarak çiçek ihracatıyla ortaya çıktı. Fahiş vergi artışı nedeniyle TIR'lar döndü. Ukrayna'dan bütün sektörlerde sorun var. Boyutu farklı olmak üzere tüm sektörlerde sorun yaşanacak gibi görünüyor. DTM ile görüşüyoruz. Olumlu gelişmeler olacağını tahmin ediyoruz. Eğer sorun çözülemezse uzun vadede bu ülkeye kesme çiçek ihracatımız olumsuz etkilenecek.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gümrük, ihracatçıyı, krizi, vurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gümrük Desmont Felsefe 0 11 Kasım 2014 14:54
Hem yeni hem hızlı gümrük AngeL Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 09:26
Gümrük Slipknot Fıkra 1 13 Haziran 2010 21:36
Doğalgaz krizi elektrik santrallerini vurdu Angel Haber Arşivi 0 08 Ocak 2009 12:07