IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 12:05   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Askeri üsse kargo uçağı düştü




Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de hava kargo firması UPS'e ait Boeing 747-400 model uçağın iniş yapmak istediği sırada havaalanına yakın askeri üssün bahçesine düştüğü bildirildi.
Genel Sivil Havacılık Otoritesi'nden yapılan açıklamada Cuma akşamı 8 civarında yere çakılan uçaktaki iki pilot hayatını kaybetti. Kazada başka ölen ya da yaralanan olmadı. Dubai uluslararası havaalanından kalkan Uçağın Almanya'nın Cologne kentine gittiği öğrenildi.

Otorite başkanı Seyf El Suveydi, uçağın kara kutularından birinin Cumartesi sabahı bulunduğunu ve incelenmek üzere İngiltere'ye gönderileceğini söyledi. Uçak kargosunda çocuk oyuncakları ve bilgisayar aksesuarları olduğu belirtildi.

Yetkililere göre pilot kalkıştan bir süre hava kontrol kulesiyle bağlantıya geçti ve uçakta yangın ve duman olduğunu bildirdi. Kule yetkilileri pilota acilen geri dönme talimatı verse de pilot pisti kaçırdı ve radardan kayboldu. Her ikisi de Amerikalı pilot ve pilot yardımcısının cesetlerine ulaşıldığı ifade edildi.

UPS kargo firmasının aynı uçaktan 12 adet işlettiği ve eski modelleriyle birlikte dört motorlu Boeing 747-400'ün 40 yıldır sektörde hizmet verdiği öğrenildi.

FACİA KIL PAYI ATLATILDI
Kazanın olduğu bölgede yüksek rezidans kulelerde oturan görgü şahitleri, uçağın binaların çok yakınından geçtiğini ve en son binayı da sıyırıp boş araziye düşerek patladığını anlattı.

Bazı şahitler, pilotun uçağı son saniyelerde boş alana çevirip evlerin üzerine düşmemeye çalıştığını belirtti. Uçağın 30'dan fazla kata sahip binalara çarpması halinde çok sayıda kişinin hayatını kaybedebileceği ifade edildi.

Kazanın ardından bölge, polis tarafından kordon altına alınırken çok sayıda ambülansın olay yerine geldiği gözlendi. Yine kazaya çok yakın ve ülkenin en işlek otobanında trafik sıkışıklığı yaşandı. Geçen Ekim ayında Sudan havayollarına ait Boeing 707 kargo uçağı çöle düşmüş ve altı mürettebat hayatını kaybetmişti.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askeri, düştü, kargo, uçağı, üsse


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pakistan'da kargo uçağı düştü Chelt Havacılık Haberleri 0 29 Kasım 2010 06:33
ABD'de askeri üsse saldırı : 12 ölü Feronia Haber Arşivi 0 06 Kasım 2009 05:50