IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 14:16   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Müze kapısı açık





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
DİYARBAKIR Cezaevi’nin yıkılacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, miting sonrasındaki iftarda sivil toplum temsilcileri ile biraraya geldi. Erdoğan, cezaevinin müze yapılması talebine olumlu cevap verdi.


Diyarbakır’daki referandum mitinginde Diyarbakır Cezaevi’nin yıkılacağını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum örgütlerinin “müze olsun” talebini karar aşamasında değerlendireceklerini söyledi.
Başbakan Erdoğan, mitingin ardından Diyarbakır Valiliği’nin düzenlediği iftar yemeğine katılmıştı. Yemekte Erdoğan’ın yanında oturan Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, burada Başbakan’a, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nin müzeye dönüştürülmesine yönelik taleplerini ilettiklerini söyledi. Taraf’ın sorularını yanıtlayan Aktar, şöyle devam etti: “Sayın Başbakan’a ‘Diyarbakır Cezaevi’nin yıkılması, hafızamızın silinmesi anlamına gelir’ dedim. 12 Eylül’de yaşanan vahşetin gelecek kuşaklarca bilinmesi gerekir. Gelecek kuşakların, darbelerin ne kadar kötü olduğunu algılaması açısından da önemli olduğunu, bu nedenle oranın müze yapılmasında yarar olduğunu söyledim. Başbakan, karar aşamasında talebimizi değerlendireceğini söyledi.” Diyarbakır Barosu olarak 25-26 eylülde “Türkiye Diyarbakır Cezaevi Gerçeği ile Yüzleşiyor” konferansı düzenleyeceklerini belirten Aktar, “Bu konferansta, Diyarbakır Cezaevi’nde o tarihte yaşananları, tanıklarıyla birlikte kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.


Umarız müze olur

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ise, “Başbakanımız, cezaevinin müzeye dönüştürülmesi talebini olumlu buldu” dedi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu da, geçmişle yüzleşmenin erdemlilik olduğunu ifade ederek, 12 Eylül sonrası Türkiye’de, Diyarbakır’da yaşanan işkence ile acıların sembolünün Diyarbakır Cezaevi olduğunu vurguladı. Cezaevinin mutlaka anılarda tutulması gerektiğini ifade eden Ensarioğlu, “Diyarbakırlıların genel talebi, bu cezaevinin müzeye dönüştürülmesidir” dedi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ise, “Diyarbakır Cezaevi’nde insanlar çok işkence gördü. Sayın Başbakan orasının yıkılacağını söyledi, bu önemli bir karar. Burası müze de yapılabilir” diye konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da cezaevinin yıkılması önerisine karşı çıktı. Kılıçdaroğlu, “Diyarbakır Cezaevi’ni niye yıkıyor? Müze yapsın. İnsanların geçmişte yaşadığı acıyı göstermek istiyorsa burayı müze yapsın” dedi.


Osman Baydemir’den ‘Yüzde 55 katılımla istifa ederim’ iması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa reformu oylamasında boykot oranının Diyarbakır’da yüzde 51’in altında olması halinde BDP’nin ve kendisinin meşruiyetinin tartışma konusu olacağını söyledi. Baydemir, “O zaman ben bu halkı doğru temsil etmiyorum derim ve gereğini de yaparım” diye konuştu.
BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Gıda Toptancıları Sitesi esnafını ziyaret etti. Sitenin toplantı salonunda esnafla biraraya gelen Baydemir, Anayasa referandumundaki boykot çağrısını yineledi. Baydemir şöyle konuştu: “Eğer sandık başına gitmeme oranı yüzde 51’in altında olursa boykot kampanyasını sürdüren BDP’nin, aynı zamanda bir belediye başkanı olarak benim meşruiyetim tartışma konusu olur. Protesto kampanyasını yürütüyorum ve halkıma diyorum ki, ‘bu doğru değil, biz sandık başına gitmiyoruz.’ Ama sandık başına gitme oranı yüzde 55 olursa o zaman ben kendimi sorgularım. Ben bu halkı doğru temsil etmiyorum derim. Ve gereğini de yaparım. Açık ve net söylüyorum.”


Atalay: Öncelikle konuşma ortamı oluşturulmalı

Diyarbakır’da Taraf’a konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Terör, çözüm istemeyenlerin ellerini güçlendirir. Öncelikle konuşabilme ortamı oluşmalıdır” dedi. Demokratik Açılım’ın koordinatörlüğü görevini de yürüten Atalay, PKK’nın ateşkes ilanı ve bölgedeki sivil toplum örgütlerinin çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ahmet Türk’ün “İyi niyetli ve değerli bir siyasetçi” olduğunu belirten Atalay, “Barış çabalarına önemli katkıları var. Ancak Demokratik Toplum Kongresi’nin aldığı ‘Demokratik özerklik’ kararını yanlış buluyorum” dedi. Atalay, “Demokratik özerklik diye bir şey attılar ortaya. Ama altı boş, gerçekçi değil. İyi niyetli olmaları yetmiyor, gerçekçi olmaları gerekiyor” diye konuştu.
Atalay, Aysel Tuğluk’un İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşmek istediği hatırlatıldığında ise, bu konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek “Bu Adalet Bakanlığı’nın ilgisi alanında bulunuyor. Gidebilir mi gidemez mi onu bilemiyorum...” dedi.


Terör çözüme karşı olanları güçlendirir

Başbakan Erdoğan Diyarbakır’a gelmeden bir gün önce “PKK’nın eylemsizlik kararı 20 eylülde sona eriyor. Çatışmaların yeniden başlamasından endişe ediyoruz. Hükümet bu konuda adım atsın” şeklinde bir çağrı yapan sivil toplum örgütlerinin kaygılarını değerlendiren Atalay, bölgedeki halkın ve sivil toplum örgütlerinin rahatsızlığı nedeniyle PKK’nın eylemsizlik kararı almak zorunda kaldığını kaydetti.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açık, kapısı, müze


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Refah Sınır Kapısı 1 gün daha açık Seth Haber Arşivi 0 23 Aralık 2014 11:19
Açık kalmış bir kalp kapısı .. Amelia Aşk ve Sevgi Köşesi 0 05 Haziran 2014 19:30