IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2010, 14:37   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ermeni hocaya vize yok





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Erciyes Üniversitesi’nin açtığı Ermenice bölümü, hoca bulmakta zorluk çekiyor. Maliye ise ‘pahalı’ diye ithal hocaya karşı çıkıyor



Demokratikleşme sürecinin önemli adımlardan biri olarak açılan Kayseri Erciyes Üniversitesi’ndeki Ermenice Bölümü, öğretim üyesi problemiyle boğuşuyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, “Sağdan soldan rica ederek Maliye’nin öğretim üyesi engelini aşmaya çalışıyoruz” dedi.
Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde bu yıl kurulan Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü, 2010-11 yılı Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı katalogunda yerini alırken, dört öğrenci bu bölümü tercih etti.
Taraf’a konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, bu öğrencilerin şanslı olduğunu, kolayca iş bulabileceklerini söylerken, öğretim üyesi sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.
Hülagü, şu anda sadece bir öğretim üyeleri olduğunu kaydederek, “Ermenistan’dan bir hoca daha getirmek istiyoruz. Ama Maliye ‘Sizin, diğer bölümlerde yabancı hocalarınız var, kontenjanınız doldu. Kusura bakmayın’ cevabını verdi” dedi.


Profesör maaşı alıyorlar

Hülagü, Türkiye’de verdikleri ilana kimsenin başvurmadığını, Maliye’nin profesör maaşı aldıkları için yabancı öğretim üyelerine sıcak bakmadığını anlattı. Hülagü, “Şimdi sağdan soldan rica ederek, ‘Bakın bölüm açıldı. Öğrenci var, hoca yok’ diyerek ikna etmeye çalışacağız. Ancak Maliye’den izin çok gecikirse bu sefer de hocalar vazgeçecek. Ciddi sıkıntı olacak. Derme çatma hocalarla idare etmek zorunda kalacağız” dedi. Hülagü yeni açılan İbranice bölümünü de dokuz öğrencinin tercih ettiğini, oraya Yunanistan’dan öğretim üyesi almak için de aynı sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını söyledi.


Kürtçe bölüm derse başlıyor

Bu arada Mardin’de geçen yıl, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü kurmak için başvuran ancak sadece Yaşayan Diller Enstitüsü’nde Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı yüksek lisans programı açmasına izin verilen Mardin Artuklu Üniversitesi ise bu dönem 20 öğrenciyle eğitime hazırlanıyor.
Yaşayan Diller Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, “YÖK’ten izin geçen hafta çıktı. Biz 20 öğrenci için ilan verdik. Talepler çok yoğun. 1000 öğrencinin başvurmasını bekliyoruz” dedi. Artuklu Üniversitesi’nde Kürt Dili ve Kültürü programında öğrenci olmak isteyenler 13-24 eylül arasında başvuru yapabilecek.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ermeni, hocaya, vize, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hocaya sormuş. NihaL Komedi ve Mizah 0 25 Şubat 2012 23:04