IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 10:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Banka soygununda müthiş detaylar




İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir banka görevlisini oyuncak tabancayla etkisiz hale getirerek 10 bin TL'lik borcunu ödeyebilmek için soygun yapan hırsız polisin kritik meslek tahmini sonucu yakalandı.

Olaydan sonra banka şubesindeki güvenlik kamerası görüntülerini izleyen ve görgü tanıklarının ifadesini alan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlının bankadan çıktıktan sonra beyaz renkli plakasız bir otomobille kaçtığını tespit etti.

Kaçtığı güzergahtaki MOBESE kameraları görüntülerinin incelenmesi sonucu, Çiğli yönüne giden aracın 2008, 2009 veya 2010 model olabileceği belirlendi. Markası tespit edilen aracın İzmir'deki ana satış bayileri ile yapılan görüşme sonucu, bu otomobilden son 3 yılda 200 adet satıldığı tespit edildi. Polis ekipleri, 200 otomobili satın alan kişilerin adreslerinin belirlenmesi için trafik kayıtlarını inceledi.

SOYGUNCUNUN MESLEĞİ ARAŞTIRILDI
Bu arada, bankanın güvenik kamerası görüntülerini dikkatli izleyen gasp dedektifleri, elinde bir çanta bulunan soyguncunun pazarlamacı, ilaç satış mümessili veya benzer bir işte çalışıyor olma ihtimalini değerlendirdi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden alınan soyguncunun fotoğrafları, İzmir'deki tüm sivil ve resmi polis ekiplerine dağıtıldı. Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde araştırma yapan Güven Timleri, fotoğraftaki soyguncuya benzeyen bir kişinin civata firmasında pazarlamacı olarak çalıştığını belirledi. Polisin yaptığı teknik takip ve istihbarat çalışması sonucu, soyguncunun, civata firmasında pazarlamacılık yapan D.P. olduğu ortaya çıktı.

Evli ve 2 çocuk babası olan 40 yaşındaki D.P'nin yakalanması için polis ekipleri, Çiğli Egekent Mahallesi'ndeki evinin önünde önlem aldı. Polisler, iş yerinden çıkan D.P'yi evine giderken yakaladı.

SOYGUNDAN EŞİNİN HABERİ OLMAMIŞ

Gözaltına alınarak sorgulanan D.P'nin, bir süre işsiz kaldıktan sonra 6 ay önce pazarlamacı olarak çalıştığı firmada işe başladığı, işsiz kaldığı dönemde bankalardan çektiği kredi ve arkadaşlarından aldığı paralar sonucu yaklaşık 10 bin TL borçlandığı, borçlarını ödeyemeyince banka soygunu yapmaya karar verdiği öğrenildi.

Olay günü firmaya ait aracın plakalarını söküp Karşıyaka'daki bazı banka şubelerini dolaşan zanlının, Yalı Caddesi'ndeki banka şubesinde soygun yapmaya karar verdiği kaydedildi.

Zanlının, müşteri ve çalışanların azaldığı öğle tatilinde soygunu gerçekleştirdiği, olay sırasında oyuncak tabanca kullandığı ve kaçtıktan sonra araçtan söktüğü plakaları yeniden takıp çalıştığı firmaya gittiği bildirildi.

Çalınan paranın 6 bin 800 TL'sinin bulunduğu, 8 bin 200 TL'lik kısmıyla zanlının borçlarını ödediği, soygun yaptığından eşinin haberinin olmadığı öğrenildi.

Zanlının poliste suç kaydının bulunmadığı ortaya çıktı.

Karşıyaka Yalı Caddesi'ndeki banka şubesine önceki gün müşteri gibi giren bir kişi, silahla tehdit ettiği görevliye göz yaşartıcı sprey sıktıktan sonra yaklaşık 15 bin TL'yi alarak kaçmıştı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
banka, detaylar, müthiş, soygununda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bitki Dünyasındaki Müthiş Detaylar Kalemzede İslamiyet 0 21 Temmuz 2012 13:09
Banka soygununda müthiş detaylar Dilara Haber Arşivi 0 06 Eylül 2010 12:24