IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 12:26   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÖSYM, kopya skandalına 4 aydır sessiz




ÖSYM, kopya skandalına 4 aydır sessiz

YGS'deki kopya soruşturmasında 108 isimle ilgili işlem yapmadı


YÜKSEK Öğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) kopya skandalına, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) 4 aydır sessiz kaldığı belirtildi. Polisin operasyondan sonra bilgilendirdiği ÖSYM’nin, iddialar üzerine harekete geçip, konuyu araştırdıktan sonra soruşturma için idari bilgi akışını sağlamadığı öne sürüldü.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yapılan ihbarda, YGS'ye giren öğrencilerin kopya çekeceği bilgisi üzerine başlatılan soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada Hanefi Avcı’nın 4 aydır bizzat yürüttüğü ve KOM Şube Müdürlüğü’nün 4 aydan bu yana takip ettiği YGS’deki kopya skandalının şüphelilerine ulaşılması için yapılan çalışmalar sonuç verdi. YGS'nin yapıldığı 11 Nisan günü Eskişehir’de Metin Gökçen, evine yapılan baskında el konulan cep telefonundaki mesajlarda, YGS'nin matematik sorularının cevap anahtarının yer alması üzerine gözaltına alındı.
ÖSYM 4 AYDIR YANIT VERMEDİ
Sınav sorularının yanıtları cep telefonunda bulanan şüpheli Metin Gökçen’in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasından sonra polisin derinleştirdiği araştırmada önemli ipuçlarına ulaşıldı. Türkiye’de 16 ilde belirlenen 108 isim ÖSYM Başkanlığı’na bildirilerek, aralarında sınava girenlerin ortak cevaplarının belirlenmesi ve buna göre bir değerlendirilme yapılması talep edildi. Ancak polisin 4 ay önce yazdığı yazıya ÖSYM yanıt vermedi.
ORGANİZE KOPYA
Sınav sorularının doğru yanıtlarının 16 değişik ilde zincirleme olarak dağıtılmasının ‘organize’ olduğunu değerlendiren polis, bu yöndeki çalışmalarını derinleştirdi. Sonuçların gönderildiği isimlerin mezun olduğu lise, devam ettiği dershaneleri de mercek altına alan güvenlik güçleri, ‘organizasyonda herhangi bir dini grubun etkisi ya da bir terör örgütü bağlantısı olup olmadığı’ üzerinde de titizlikle duruyor. Yanıtların gönderildiği cep telefonları arasındaki HTS ve analiz raporlarından harekete geçen polis, şebekenin elebaşını da ortaya çıkarmaya çalışıyor.
16 İLDE SORUŞTURMA
Mardin’in Kızıltepe İlçesi'ne kadar uzanan soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Şırnak, Mersin, Afyonkarahisar, Çanakkale, Gaziantep, Adana, Manisa, Sinop, Batman, Bursa, Kocaeli, Amasya’da belirlenen 108 isim üzerindeki soruşturma sürüyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Carrefour'ın başörtü skandalına tepki yağdı Katherina Haber Arşivi 1 24 Temmuz 2012 11:10
Dayak skandalına tepki çok ceza yok Lucifer Haber Arşivi 0 13 Aralık 2011 15:27
Ağlarım Ben Sessiz Sessiz /Sinan Karakaş Coder Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 03 Ekim 2011 17:49
KPSS skandalına bu kez Kürtçe karıştı Lucifer Haber Arşivi 0 12 Ekim 2010 15:52
ÖSYM'den kopya önlemi: Saat, kolye yasak! Ruj YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 06 Ekim 2010 08:33