IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2010, 13:17   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan: Sen Silivri’de avukat İstanbul’da demokrat olamazsın





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Evet mitinglerinin en büyüğünü İstanbul’da yapan Başbakan Erdoğan, CHP’ye yüklendi: 1960 darbesine kim çanak tuttu, CHP. 28 Şubat’ta kim dut yemiş bülbüle döndü, CHP. Başörtülüleri kim rahibeye benzetti, CHP




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en büyük ‘Evet’ mitingini İstanbul Kazlıçeşme’de gerçekleştirdi. Erdoğan, Avcılar’da asılan afiş için Kılıçdaroğlu’nun halktan ve kendilerinden özür dilemesini istedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’ya yüklenen Başbakan Erdoğan, “Hem Silivri’dekilerine avukatlık yapacaksın hem de İstanbul’da demokrat olacaksın, bu olmaz” dedi.
Konuşmasına Ramazan ayı ve Kadir Gecesi’ni kutlayarak başlayan Başbakan Erdoğan’ın sözlerinden satırbaşları şöyle:
“İleri demokrasi ve özgürlük isteyenler evet diyor, çetelere dur demek isteyenler evet diyor. Türkiye’nin özeti İstanbul’dur, karar senin İstanbul. Önünüzde iki seçenek var, bir tarafta darbe anayasası, bir tarafta milletin anayasası. Başörtülü kadınlarımızı rahibelere benzettiler, bunun bizimle ilgisi yok dediler. Utanmadan sıkılmadan hükümet görevini yapsın dedi. Hükümet onun talimatıyla değil ama eşeği sağlam kazığa bağlamak için görevini yaptı ve Avcılar Belediye Başkanı tarafından afişin asıldığını belirledi. Senin şimdi gelip milletten de özür dilemen gerekir, bizden de.


Prangaları kırdık, hizmet edeceğiz

7.5 yılımız prangalarla geçti, artık milletimize hizmet etmek istiyoruz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demiş Şeyh Edebali; İstanbul’un özünde bu anlayış var.
27 Mayıs 1960’ta seçimle gelmiş bir başbakanı ve bakanları idam ettiler, siyasetin üzerine çöktüler. 12 Mart’ta ve 12 Eylül’de demokrasiyi kesintiye uğratılar, yetmedi 28 Şubat’ta yine müdahale ettiler. Sanal korkular ve sanal tehditlerle milleti sindirdiler. Çetelere mafyaya karşı dimdik durduk yılmadık. Şimdi, takibe takılanlar var, İmralı’yla görüşenler var.


Adalar’a su bile gitmezdi eskiden

Adalar’daki vatandaş oy vermedi diye onlara hizmet götürmezlik etmeyiz. CHP iktidarında Adalar’a su bile gitmezdi, hizmeti biz götürdük. Sünni, Alevi demedik hizmet götürdük. Tunceli’ye üniversiteyi kim götürdü? Bu ülke bizim, kimsenin arasında ayrım yapmayız. bizde insan ve hakları kutsaldır.


Hazine’den alınan parayı harcıyoruz

Ey CHP, ey MHP, ey BDP, sana soruyorum. Sen Hazine’den para alıyor musun? Biz Hazine’den aldığımız paralarla kampanyamızı yürütüyoruz. Sen nerede harcıyorsun bilemiyorum? Devletin arabasıyla geziyorum, ‘evet’, bugüne kadar böyleydi. Bu bana yasanın verdiği bir hak. Bunu bile satırıyorlar, devletin imkânlarını kullanıyorlar diyorlar. Sayın Bahçeli sen 3,5 yıl devletin aracını kullanmadın mı?


CHP darbelere çanak tuttu

1960 darbesine kim çanak tuttu? CHP. 28 Şubat’ta kim dut yemiş bülbüle döndü? CHP. 27 Şubat bildirisinin altına kim imzamızı atarız dedi? CHP. Yargıyı nasıl siyasallaştırdıklarını biliyoruz. Geçmişte Moğultay ne dedi, CHP’lileri almayacaktım da MHP’lileri mi alacaktım dedi, bir günde 3 bin kişi aldılar.


İmralı’yla konuşalım diyen yargıçlar

12 Eylül’de ‘Hayır’ çıkması için İmralı’yla konuşalım diyen yargıçlara kimse ses etmiyor. Sen Silivri’de avukat, İstanbul’da demokrat olamazsın. Anayasa Mahkemesi’ni anamuhalefet mahkemesi haline getirdin. Anayasa Mahkemesi’nin önünde tank gibi dururken şimdi de tankın önünde duracağım diyor. Geç bunları geç.


Kara propaganda yapıyorlar

Öcalan’la görüştüğümüzü iddia ediyor muhalefet, ispat edemezsiniz --------siniz. Biz Yüksekova’da, Şemdinli’de teröristle mücadele verirken bunlar Ankara’da oturuyordu, randevumuza yanıt vermediler. Muhalefet kara propaganda yapıyor, bilgi kirliliği yapıyorlar, sürekli iftira atıyorlar. Bu iktidar sizin şamaroğlanınız değil, satılık medyanızda kampanyalarınızı biliyoruz. Bu ülkenin Başbakanı’na kalkıp Türk diyemeyen Başbakan lafını nasıl yakıştırıyorsun? Ayıptır. Menderes’i ve arkadaşlarını idama gönderenler gerekçe yazamadılar. Böyle hukuk olur mu?
Her evet herkes için demokrasiye, özgürlüğe, hukuka ve adalate davettir. 12 Eylül’de kazanan AK Parti değil millet olacak. Kaybeden muhalefet değil milletin önünü tıkayanlar olacak. Millet kazanacaksa AK Parti kaybetsin, bunu kimse söylemez.”

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avukat, demokrat, erdoğan, istanbul’da, olamazsın, sen, silivri’de, silivri’de, İstanbul’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mustafa Kemal Paşa’nın İstanbul’daki Hazırlıkları ve Millî Mücadelenin Başlaması Ecrin Tarih 0 05 Haziran 2011 19:16
Akıntılar - Boğaz RotasıÖzellikle İstanbul’da, dünya güzeli Boğaziçi’nde dolaşıp ta “ Ruj Balıkçılık 0 09 Aralık 2010 00:21
CHP, Erdoğan’a Mustafa Muğlalı Kışlası’nı sordu System Haber Arşivi 0 29 Ağustos 2010 15:47
İstanbul’da bugün trafiğe DİKKAT!İstanbul’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ev sahipli Chelt Haber Arşivi 1 07 Haziran 2010 12:47
İstanbul’a hiç gitmeyen çiftçiye ‘traktörle köprüden geçtin’ cezası Angel Haber Arşivi 0 26 Eylül 2008 11:32