IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2010, 20:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaba davranan memuru şikayet edin




Zaman'ın haberine göre, vergi dairesindeki görevli memurlara mükellefe iyi davranış eğitimi veren bakanlık, çalışanlarını mercek altına aldı.

Vergi İletişim Merkezi başta olmak üzere mükellefin yaptığı tüm şikayetler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından anında işleme alınıyor.

Vatandaşa kaba davranan, gereksiz bürokratik işlem uygulayan memurlar bundan sonra hesaba çekilecek. Şikayet sonrasında ilgili vergi dairesi başkanı tarafından çalışanından savunma istenecek. Sürecin takibini ise Ankara'dan Mükellef Hizmetleri Dairesi Başkanlığı yapacak. Başkanlık davranış hatasında bulunanlara yönelik yaptırımların yerine getirilip getirilmediğini yakından takip edecek. Vergi Dairesi Başkanlığı'nın bulunmadığı illerde ise süreci defterdar takip edecek. Memurun davranış hatasında bulunması halinde öncelikli olarak uyarı cezası verileceğini aktaran Maliye'den üst düzey bir yetkili, mükellefe medeni davranmayı vergi dairelerine yerleştirmek istediklerini söyledi.
VİMER başta olmak üzere Mükellef Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na elektronik posta, telefon ve mektup yoluyla yapılacak şikayetleri dikkate alacaklarını aktaran aynı yetkili, "Mükellefimiz bundan sonrası için rahat olsun. Herhangi uygunsuz bir hareket veya kötü söz duyduğunda bize şikayette bulunsun. Gerekli yaptırımları biz uygulayacağız." dedi. Memurlara davranış eğitimi verildiği için mazeretlerinin kalmadığına dikkat çeken üst düzey bir başka yetkili ise uyarı cezasının ardından aynı davranışı sergileyenlere yönelik disiplin yönünden inceleme yapılacağını kaydetti. İdarenin vergi dairesi başkanlıkları başta olmak üzere Türkiye genelinde tüm defterdarlıklara gerekli uyarıda bulunacağını belirterek gerekli olması halinde çalışanların yeniden eğitimden geçirilebileceğini kaydetti.
Mükellefe yönelik davranışları disiplin altına almayı hedefleyen GİB, özelge sistemi ile de vergi sorumlularının vergiyle ilgili tereddütlerini gidermeyi hedefliyor. İdare "Mükelleflerin İzahat Taleplerinin Cevaplandırılmasına Dair Yönetmelik'' uyarınca oluşturulan Özelge Komisyonu ile mükelleflerin ve vergi sorumlularının özelge taleplerine uygun olarak yetkili makamlarca hazırlanan özelge taslaklarını değerlendirecek. Gerekli görmesi halinde vergi uygulamalarına ilişkin tüm mükellefler bakımından uygulamaya yön verecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davranan, edin, kaba, memuru, şikayet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Para İsteyeni Bu No'ya Şikayet Edin. Düş Haber Arşivi 0 07 Ağustos 2011 14:07
Trafik kurallarına uymayanları kısa mesajla şikayet edin Dilara Haber Arşivi 0 16 Eylül 2010 21:17