IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Eylül 2010, 20:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burun ameliyatında canını kaybetti.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Gaziantep'te burnundaki kemiğin düzeltilmesi için gittiği hastanede ameliyattan sonra 6 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esin Sağlam’ın ailesi, çocuklarının ölümünden hastaneyi sorumlu tutarak suç duyurusunda bulundu. Ölen kızın ağabeyi 32 yaşındaki Ender Sağlam, “Burun ameliyatı için hastaneye giden insan nasıl ölür? Başka Esin’ler ölmesin diye bunun cevabını arıyoruz” dedi. Hastane yönetimi suçlamaları kabul etmezken, kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonunda belli olacak.

2’si kız, 2’si erkek 4 çocuklu Sağlam Ailesi’nin en küçüğü olan İnci Konukoğlu Lisesi 4’ncü sınıf öğrencisi Esin Sağlam, 18 Ağustos’ta burnundaki kemiğin düzeltilmesi için özel bir hastanede ameliyata alındı. Ameliyat sırasında durumu ağırlaşan Sağlam, yapılan tüm müdahalelere rağmen yoğun bakımda 6 gün süren mücadelenin ardından 24 Ağustos’ta hayatını kaybetti.

Sağlam Ailesi kızlarının ölümünde doktorların ihmali olduğunu öne sürerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Burun ameliyatı olmak için gittikleri bir çok hastaneden yaşı nedeniyle geri çevrilen Esin Sağlam’ın ölümünde, yapılan bir çok hatanın etkili olduğunu ileri süren ağabeyi Ender Sağlam, bir arkadaşının önerisiyle gittikleri hastaneden kız kardeşi için 2-3 saat içinde evine gönderileceğinin söylendiğini kaydetti.
Kendisinin de sağlık sektöründe çalıştığını belirten Ender Sağlam, kız kardeşinin ameliyattan sonra getirildiği gözlem odasında burnundan hızlı bir şekilde kanama olmaya başladığını belirterek şunları söyledi: “Bizim elimize sadece peçeteler verildi. Bu peçetelerle akan kanı silmemiz istendi. 6’ncı saatten sonra hastamız bayıldı ve yoğun bakım odasına çıkardılar. 6 gün boyunca yoğun bakımda yattı. Yoğun bakıma alındıktan bir saat sonra tekrar ikinci bir ameliyat yapıldı.
Maalesef 24 Ağustos 2010’da kardeşimizi kaybettik. Kaybetme nedeni olarak hastane net bir açıklama yapmıyor. Bununla beraber kendi beyanlarında hastanın ameliyat sonrasında bir komplikasyon oluştuğu ve endotoksik şok sendromu olarak adlandırdıkları ölüm sebebinin ortaya çıktığını söylüyorlar. Peki tüm tahlil ve tetkikleri yapılan bu hastanın, 17 yaşındaki bir çocuğun bu komplikasyonlara neden girdiği, endotoksik şoka neyin neden olduğu, fazla verilen narkozun mu, ucuz narkozun mu, veya hastanede mevcut olan bir bakterinin mi bu şoka neden olduğunu belirtilmesini, açıklanmasını istiyoruz.
Hastamız 6 gün boyunca solunum cihazına bağlandı. Böbrek yetmezliği olduğu söylendi ve 6 gün boyunca hemofiltrasyon cihazına bağlı kaldı?” Eşini 10 yıl önce kaybeden anne 55 yaşındaki Müzeyyen Sağlam ise, 2 saatte taburcu olacağı söylenen kızının önce yoğun bakıma alınması, ardından ölüm haberiyle yıkıldıklarını söyledi.

HASTANE: SUÇUMUZ YOK

Hastaneden yapılan açıklamada, olayın inceleme safhasında olduğu, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu’nun incelemesinin ardından belli olacağı, raporun ardından detaylı açıklama yapılacağı belirtilerek, şöyle denildi: “Esin Sağlam nefes alamama şikayeti sebebiyle burun estetiği ameliyatı yapılmak üzere hastanemize müracaat etmiştir.
Tıbbi standartlara, hasta haklarına ve hekimlik meslek etiği kurallarına uygun olarak hastanın muayenesi yapılmış, öncesinde herhangi bir sağlık problemi olmayan hasta, gerekli tetkikler yapılmasını müteakip kanuni temsilcisinin gözetiminde rıza ve izni alınarak operasyona alınmıştır. Operasyon sonucu hasta sorunsuz şekilde takibi yapılmak üzere servise yönlendirilmiştir. Ancak bir süre sonra komplikasyon oluşmuş, hastanın kanaması başlamış ve sonrasında endotoksik şokun oluşması sonucunda yoğun bakıma alınmıştır. Hastamızın ölüm sebebi otopsi raporuna göre belirleneceğinden bu hali ile ölüm sebebi verilmesi hukuki yanlışlıktır.”

2’NCİ ÖLÜM VAKASI

Sağlam’ın öldüğü hastanede, 14 Mart 2009’da laparoskopi yöntemiyle safrakesesi ameliyatı olan Fortisbank Gaziantep Kurumsal Şube Müdürü Alican Gül, ameliyat sırasında beyin kanaması geçirerek bitkisel hayata girmiş, daha sonra götürüldüğü Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 10 gün süren yaşam savaşını kaybetmişti. Olayın savcılığa intikal etmesi üzerine dava açılmıştı. Yargılama devam ederken, Gül ailesi, şikayetlerinden vazgeçmişti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ameliyatında, burun, canını, kaybetti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Burun ameliyatına gitti' ayaklarını kaybetti iddiası Seth Haber Arşivi 0 26 Eylül 2014 17:16
Burun Kanaması, Burun Kanamasının Nedenleri?, Burun Kanamasında Ne Yapmalı? Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 19 Nisan 2014 17:22
Bademcik ameliyatında hangi yöntem tercih edilmeli? Deinonychus Sağlık Köşesi 0 08 Ekim 2011 12:16
Burun Tikanikligi Burun Estetigi KarakıZ Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 03:08