IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2010, 14:23   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akın Birdal’a organize saldırı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BDP Milletvekili Akın Birdal Bursa’daki mitingde yumrukların hedefi oldu. Üniversiteli saldırganın 2 eylüldeki Batman mitingini de takip ettiği ve sabıkalı olduğu ortaya çıktı




BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Bursa’daki referandum mitinginde konuşurken Bilgehan Şimşek isimli üniversite öğrencisinin saldırısına uğradı. Birdal’a kürsüde kafa atan Şimşek linçten son anda kurtuldu.
Kasten adam yaralamaktan sabıkalı olduğu anlaşılan saldırganın BDP’nin Batman mitinginin olduğu 2 eylülde de bu şehirde olduğu ortaya çıktı.


Kendini sivil polis olarak tanıttı

Diyarbakır Milletvekili Birdal, Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşma yaparken kürsüye kadar gelen Bilgehan Şimşek isimli kişinin platforma çıkmak için kendini sivil polis olarak tanıttığı iddia edildi. Şimşek’in darbesiyle yere yığılan Birdal’ı partililer kurtarırken, saldırgan linç edilmek istendi. Gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Şimşek’in durumunun kritik olduğu öğrenildi. İç kanama geçiren saldırgan ameliyata alındı. Saldırının ardından yaşanan arbedede 55 yaşındaki BDP’li Bedri Kaya kalp krizi geçirdi.
Bu arada mitingin ardından Birdal’ın katılımıyla İnegöl’de yapılması planlanan ilçe binası açılışının da yeni bir olaya izin vermemek için iptal edildiği öğrenildi.


BDP’lileri takip ediyormuş

Akşam saatlerinde saldırıya ilişkin açıklama yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput ise yaptıkları araştırmada, sanığın kasten adam yaralamaktan sabıkalı olduğunun anlaşıldığını söyledi. İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile düzenlediği basın toplantısında saldırganın Bursa’ya önceki gün geldiğini tesbit ettiklerini söyleyen Vali Harput, Bilgehan Şimşek’in, BDP’nin Batman’da miting yaptığı 2 eylül tarihinde de bu şehirde olduğunun ortaya çıktığını açıkladı.
Mitinge yaklaşık 500 kişi katılırken, alanda 660 polisin görev yaptığını anlatan Harput, sanığın saldırıdan önce yaklaşık 1,5 saat platformda durduğunu söyledi. Saldırı öncesinde Şimşek’in platformda olduğu fotoğrafı basın mensuplarına gösteren Vali Harput, “Tanınmayan bir kişinin böyle bir platformda yer almasının nasıl mümkün olduğu konusu, herkesin sorması gereken bir sorudur” dedi.
Program öncesi milletvekilleriyle görüşmelerde bulunduklarını ve yakın koruma tekliflerinin vekiller tarafından kabul edilmediğini savunan Harput “Dolayısıyla miting alanında alınması gereken güvenlik tedbirleri, bütün ayrıntılarına kadar alınmıştır” diye konuştu.
Harput, olayın daha fazla büyümemesi için BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in yaptığı yatıştırıcı konuşmanın etkili olduğuna işaret ederek, olayın akabinde gösterilen sağduyunun fevkalade önemli olduğunu, bunun için herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.


İfadesi daha sonra alınacak

Ameliyat edilen saldırganın yoğun bakımda olduğunu ve hayati tehlikeyi atlattığını ifade eden Harput, saldırganın ayrıntılı ifadesinin yoğun bakımdan çıktıktan sonra alınacağını söyledi. Saldırıya uğrayan Birdal’a “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Vali Harput, “Bu olayın arkasındaki hesap ve tertipler, en kısa zamanda ortaya çıkarılacak ve kamuoyuna aktarılacaktır” dedi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akın, birdal’a, birdal’a, organize, saldırı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahmet Türk’e saldırı Yüksekova’yı karıştırdı Feronia Haber Arşivi 9 14 Nisan 2010 06:26
Azra Akın’a AŞK YASAK Kralice Haber Arşivi 0 09 Mayıs 2009 17:13