IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2010, 14:25   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En zorlu sınav




Avrupa basını, yarınki referandum için “Hükümetin en zorlu sınavı” görüşünde




Dünya kamuoyu, Türkiye gibi nefesini tutmuş yarın yapılacak referandumu bekliyor. ABD ve Avrupa’nın önde gelen basın-yayın organlarında yayımlanan yorumlarda referandumun anayasa değişikliğinden çok AKP için bir güven oylaması olduğundan ve sandıktan ‘Evet’ çıkması halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü dönem için büyük güç kazanacağından bahsediliyor.
FINANCIAL TIMES: Referandum anayasadaki değişikliklerin oylanması kadar Başbakan Erdoğan’a duyulan güvenin de ölçülmesi açısından çok önemli. Bu referandum Erdoğan’ın müesses nizama karşı partisi AKP’nin kurulduğu 2002’den bu yana karşı karşıya kaldığı en güçlü sandık yarışı olacak. Pazar günü sandıktan “Evet” çıkması Erdoğan’ın üçüncü dönem başbakanlık hedeflerine ve hatta 2012’de devlet başkanlığı hedeflerine büyük katkı sağlayacaktır. “Hayır” oyu muhalefeti güçlendirecek ve AKP’nin faydalanmak isteyeceği istikrarsız koalisyon hükümetleri korkusunu geri getirecektir.
GUARDIAN: Referandumun sonucunun Türkiye’nin gelecekteki bölgesel ve uluslararası rolü üzerinde büyük etkileri olacak. Analistler pazar günü “Evet”in zaferiyle sonuçlanırsa bunun Erdoğan ve AKP’yi önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde üçüncü bir zafere götürebileceğini belirtiyor. “Hayır” çıkması Türkiye’nin ekonomik toparlanmasında dengesizlik yaratıp ordunun içindeki tepkisel hareketleri güçlendirebilir, dini tansiyonu yükseltebilir ve Kürt sorunundaki çözümsüzlüğü getirebilir.
DAILY TELEGRAPH: Oylamayı eleştirenler sandıktan “Evet” çıkmasının Batı’nın bu en önemli müttefiklerinden birinin İslam devletine dönüşmesinin yolunu yapacağını belirtiyor. Anketler az farkla da olsa “Evet”lerin çoğunlukta olacağına işaret ederken bu değişiklikler Türkiye’nin AB üyeliğinin kabulü için gerekli demokratik yapının sağlanmasında kilit bir adım olarak görülüyor.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
en, sınav, zorlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MEB'in sınav takvimi: Hangi sınav hangi tarihte YapraK Ödev ve Tezler 0 16 Mart 2010 18:24
YGS-LYS-KPSS (Ösym sınav takvimi, başvuru tarihleri ve sınav Ücretleri açıklandı) McKruGer YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 21 Ekim 2009 19:19