IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2010, 14:26   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hediye morfin getirin





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
NEVŞEHİR’İN Karain Köyü’nde, evlerin yapımında kullanılan taşlardaki ‘Erionite’ maddesi yüzünden 2 bin kişi hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Köylüler acılarını azaltmak için yakınlarından morfin istiyor.




Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne bağlı Karain Köyü Ramazan Bayramı’nı da adeta ölümü bekleyerek geçiriyor. Köyde, son 40 yıl içinde yaklaşık iki bin kişi akciğer ve karın zarı kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Köy muhtarı Mevlüt Özata, yaşadıkları durumu şu sözlerle özetliyor: “Öyle bir haldeyiz ki yurtdışındaki yakınlarımızdan ya da bayram ziyareti için gelenlerden tek bir hediye istiyoruz. Morfin.”


Taşlar kanser saçıyor

Ramazan Bayramı’nın en buruk yaşandığı yerlerden biri olan Karain Köyü, sokaklarında bayram harçlığı veya şeker için koşuşan çocuklar yok gibi. Köyde kıraathane var ancak içinde sadece bir kaç kişi oturuyor. Onlar da açık televizyona bile bakmayacak kadar içine kapanmış. Bayram için uğraşan kadınlar da suskun. Köyü bayram mutluluğunu bile yaşayamaz hale getiren kabusun adı ise kanser. Köyde, son 40 yıl içinde yaklaşık iki bin kişi kanserden öldü. Ölüm vakaların çoğalmasıyla nüfus adeta eridi, 700 haneden geriye sadece 62 ev ve 160 kişi kaldı. Bu tabloya neden olan kanser mikrobuna, köylülerin evlerinin duvarlarında kullandığı taşlardaki “erionite” maddesi yol açıyor. “erionite” maddesi yıllar önce Sağlık Bakanlığı’nca da saptanınca yetkililer, köyün taşınacağını, TOKİ’nin evler yapacağını söyledi ancak bir gelişme yaşanmadı.
Köy muhtarı Özata, yıllardır bu sorunun giderilmesi, verilen sözlerin tutulması için uğraşan tek isim. Defalarca Ankara’ya giderek yetkililere görüşmüş. Sözler verilmiş ama hiçbiri tutulmamış.


Ölümü beklemekten yorulduk

Özata artık isyan noktasında: “Köyümüzde postanemiz, okulumuz vardı. Kapandı. Sağlıkocağımız var ama doktor yok. Parası olanlar yurtdışına, Ürgüp’e kaçtı, bizler burada kaldık. Tek geçim kaynağımız hayvancılık ve tarım. Mallarımızı pazara götürdüğümüzde ‘Hangi köydensiniz’ diyorlar, ‘Karain’ dediğimizde ‘kanserli köyün malı alınmaz’ diye kaçıyorlar yanımızdan. Her gün bizi bu azaptan kurtarsın diye Allah’a dua ediyoruz. Ölümü beklemekten yorulduk.”
Köy mezarlığının neredeyse tamamının kanserden ölenlerle dolu olduğunu söyleyen muhtar Özata, “Millet bayram şekeriyle ağzını tatlandırırken biz morfinle ölüme yatıyoruz” diyor.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
getirin, hediye, morfin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Morfin /Adam. (Ft. No.1) Düş M, N, O, Ö, P 0 15 Ocak 2015 16:35
NOKİA Lumia 930 Alanlara Nokia Hediye Seti Hediye Zen Cep Telefonlar 0 11 Haziran 2014 21:52
Annenize Ne Hediye Alacaksınız? Annelere Hediye Önerileri Elysian Ah Kadınlar 4 03 Mayıs 2014 21:07
Vodafone Servisleri Kısa Kodları (Kampanyalardan Kazandığınız Hediye Lira ve Hediye PauL Vodafone 0 03 Ocak 2013 12:07
Türklerin Hediye Anlayışı ve Hediye Seçimi Süslü IF Ekstra 0 09 Şubat 2010 10:54