IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2010, 14:29   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rahip, Kur’an yakmaktan vazgeçti ama şartları var





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
11 Eylül’ün yıldönümünde Kur’an yakacağını açıklayarak dünyayı ayağa kaldıran ABD’li papaz, kararsız açıklamalardan sonra nihayet eylemin iptal edildiğini duyurdu




N P ew York’taki İkiz Kuleler’e saldırı düzenlendiği 11 Eylül’ü “Uluslararası Kuran Yakma Günü” ilan eden ABD’nin Florida eyaletindeki küçük bir klisenin rahibi Terry Jones, bütün dünyada gergin bir bekleyişe neden olan eylemin iptal edildiğini duyurdu. ABD Başkanı Barack Obama, Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen baskılar sonucunda önce eylemin iptal edildiğini, ardından sözünden dönerek sadece ertelendiğini açıklayan rahip Jones, dün nihayet son noktayı koyarak planın iptal edildiğini açıkladı.


‘Bize yalan söylediler’

Rahip Jones, yıkılan İkiz Kuleler’in bulunduğu “Sıfır Noktası” adı verilen alanın yakınına yapılması planlanan İslam Kültür Merkezi’nin başka bir bölgeye taşınacağı sözünü aldıkları için vazgeçtiklerini ancak bu konuda kendilerine yalan söylendiğini açıklamıştı. Dün Amerikan ABC televizyonuna, “11 Eylül’ün yıldönümünde Kur’an-ı Kerim yakma planı olmadığını” açıklayan Jones, ayrıca Florida İslam Toplumu İmamı Muhammed Musri’nin, İslam Merkezi açılması girişimiyle ilgili bir toplantı düzenlemesini ümit ettiğini kaydetti. Musri’nin vaadini yerine getirmesini isteyen Jones, söz verdikleri gibi yarın New York’ta İmam Musri ile biraraya geleceklerine inandığını vurguladı.


Müslümanlar ayakta

Kuran yakma planına Müslüman ülkelerden tepkiler devam ederken dün binlerce kişinin sokaklara döküldüğü Afganistan’daki gösterilerde bir kişi vurularak öldürüldü. Ülkenin kuzeydoğusundaki küçük bir NATO üssü önünde binlerce kişinin katıldığı gösteriler sırasında üste bulunan askerler tarafından açılan ateş sonucu bir Afgan yaşamını yitirdi. Ülkenin değişik bölgelerinde yapılan protesto gösterilerinde de ABD bayrakları yakıldı ve “Hıristiyanlara ölüm” sloganları atıldı.


New York’ta gösteri yapılacak

Bu arada “Sıfır Noktası” yakınına yapılması planlanan cami ve İslam Kültür Merkezi’ne karşı cumartesi günü New York’ta bir yürüyüş yapılacak. Amerika’nın İslamlaşmasını Durdur (Stop Islamization Of America) adlı grup tarafından gösterilere katılması için davet edilen Hollanda’nın aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’in de gösterilerde bir konuşma yapması bekleniyor. Yaptığı Fitne filmiyle büyük tepki çeken Wilders, İslam dinine ve Müslümanlara karşı olumsuz yaklaşımıyla tanınıyor.


Trump’tan atak

Diğer yandan bütün bu tartışmaların arasında ABD’li emlak zengini Donald Trump’tan ilginç bir öneri geldi. Trump, New York’ta İslam Kültür Merkezi yapılması planlanan yeri satın almak için teklif verdi. Araziyi şimdiki sahiplerinin ödediğinin yüzde 25 fazlasına satın almaya hazır olduğunu bildiren Trump, “bir New Yorklu olarak bu teklifi arsanın çok harika bir alan olduğundan değil, daha da kötüye gidecek tartışmaları durdurmak için” yaptığını söyledi.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, kur’an, rahip, var, vazgecti, yakmaktan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkler’in DNA’sı ile Einstein’ın DNA’sı aynı Feronia Haber Arşivi 0 21 Ekim 2010 12:56
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Osmanlılar’da “Felsefe” PopSy Felsefe 0 23 Mart 2009 23:59
Batman’da AB’li konuk öğrencilere ‘Nataşa’ yakıştırması Angel Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 15:21
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde imamlık yapan ve Kütahya’da geçirdiği trafik kazasında Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 00:14