IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2007, 22:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hükümet kurma görevi Erdoğan'da




Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan'ı, 60. Hükümeti kurmak üzere görevlendirdi. Çankaya Köşkü'ndeki kabulün ardından Erdoğan şunları söyledi:

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ı, 60. Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, ''Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugün Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ederek, 60. Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir'' denildi.

60. Cumhuriyet hükümetini kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma çalışmalarını anayasal takvim süreci içerisinde gerçekleştireceğini söyledi.

Erdoğan, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirmesinin ardından Çankaya Köşkü'nde gazetecilere açıklama yaptı.

60. hükümetin kurulması görevinin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından kendisine verildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bu vesile ile anayasal takvim süreci içerisinde önce çalışmalarımızı yaparak bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğim'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Tabi ki oluşturulacak yeni kabinemiz partinin ilgili ve yetkili kurullarında görüşmeleri yaparak aramıza yeni katılmış bir çok arkadaşlarımızın şahıslarıyla bazı görüşmeler değerlendirmeler yapmak suretiyle neticede bu 4 yıl 8 ay içindeki tecrübelere dayalı da olarak bir çok eksikleri giderecek çok daha güçlü bir kabineyi oluşturup, inşallah 2013'de bildiğiniz gibi belirlediğimiz hedefler var. Bu hedeflerin öncelikli olanları Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma sürecinde kişi başına milli geliri öncelikle 10 bin dolara ulaştırmak, daha ileri bir demokrasiyi ülkemizde gerçekleştirmek, ülkemizde barış ve dayanışma kültürünü daha da geliştirmek, bölgeler arası dengesizlikleri ortadan kaldırmak ve iyice giderebilmek ve etnik milliyetçiliği ortadan kaldırıcı adımları atabilmek, dinsel milliyetçiliği ortadan kaldıracak adımları atabilmek ve Türkiye'nin bu noktada özellikle birbirine ön yargılarla bakan insanların oluşturduğu bir yapı değil, ön yargılardan, ön kabullerden sıyrılmış ve özgüven içerisinde birbirine kardeşlik anlayışıyla bakan ve hedefimiz de tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla geleceğe yürüyen bir yapıyı tesis etmektir. Ve bu konuda inanıyorum ki milletimizin öz güveni tamdır. Yeter ki bizler birbirimize şüpheyle değil, güvenle bakalım. Bunu başardığımız anda da Türkiye yürüyerek değil, sıçrama yaparak arzuladığı mesafeleri gerçekleştirecek ve yakalayacaktır.''

-''ANAYASAL TAKVİME DİKKAT EDECEĞİM''-

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, daha sonra gazetecilerini soruların yanıtladı.Bir gazetecinin, ''Hükümeti kurmak için 45 gün süreniz var. Yeni kabineyi Sayın Sezer'e mi sunacaksınız yoksa yeni cumhurbaşkanının seçilmesini mi bekleyeceksiniz?'' sorusuna Erdoğan, ''Hepsinin ayrı ayrı biliyorsunuz anayasal takvimi var. Bu takvim içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu çalışmalarımızı yürütürken her zamanki prensibim müzakereye, istişareye dayalı bir çalışma metodudur. Aynı şekilde bu çalışmalarımızı istişareye, müzakereye dayalı olarak yürüteceğim ve anayasal takvimi her birim içinde kullanmaya dikkat edeceğim'' yanıtını verdi.

''Bu hafta içinde bekleyebilir miyiz?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Söyledim ya ben size anayasal takvime dikkat edeceğim'' dedi.

Hükümetin güven oylaması için sayısal bir sorunun bulunmadığını ifade eden bir gazetecinin, buna rağmen gerek cumhurbaşkanı seçimi gerekse güven oylaması konusunda muhalefetle bir temasının olup olmayacağı sorusu üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ben bunu daha önce açıklamadım. Biliyorsunuz bazı liderleri telefonla aradım. Her zaman irtibat halinde olmak isterim. Bunun gayreti içerisinde olmak isterim. Ama bu gerekli olan anlar olur gerekli olmayan anlar olur. Tabii her attığımız adımda da her konuyu da görüşmek şartta değil. Bu bakımdan hassasiyetim dayanışmaya dayalıdır. Bundan sonraki süreçte de dikkat edeceğim. Ama bu yüzde yüz her konuda olur diye de bir kaide yok.''

Erdoğan, ''45 günlük süreyi sonuna kadar bekleyecek misiniz?' sorusu üzerine, ''Arkadaşlar bir takvim kullanılacak dendiği anda bu illa 45 günün sonuna kadar diye olmaz. Bakın bizim bu arada Meclis Başkanlığı seçimimiz var, Meclis Başkanlık Divanının oluşması var, cumhurbaşkanlığı var, hükümeti kurma durumu var. Hepsi de şu anda iç içe geçmiş buradaki önceliği arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Ona göre de adımımızı atacağız'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Muhalefet turu bekleyelim mi?'' sorusuna Erdoğan, ''Meclis oluşsun ondan sonra bu olabilir'' karşılığını verdi.

DTP Mardin Milletvekili Ahmet Türk ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 23. Dönem Parlamentosu yemin töreni sırasında tokalaşmalarını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Erdoğan, ''Bu konuda yorum yapmayı şu anda gereksiz buluyorum'' dedi.

Erdoğan, Meclis başkanı seçimine ilişkin bir başka soruyu yanıtlarken de Çarşamba günü partisinin TBMM Grubu'nu toplayacağını belirterek, ''Arkadaşlarımızla en geniş çapta müzakeremizi yapacağız. Ondan sonra da kararımızı aramızda vereceğiz. Tabii kimler aday olarak çıkar, çıkmaz onları şu anda kestiremiyorum. Ama çarşamba günkü müzakerede öyle zannediyorum ki büyük ölçüde netleşir'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, ''Kabineyi açıkladığınızda Abdullah Gül'ün isminin olmaması cumhurbaşkanı adayı diye yorumlanacak, listede yer alırsa cumhurbaşkanı adayı değil diye yorumlayacağız. Bu nedenle hükümeti kurmak için cumhurbaşkanı adayının isminin belirlenmesini bekleyecek misiniz? '' sorusuna da ''Ben çok teşekkür ediyorum. Sağ olun anayasal takvime dikkat edelim'' yanıtını verdi

Ülkemizin için en hayırlısı neyse o olsun.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğanda, erdoganda, gorevi, görevi, hukumet, hükümet, kurma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sümeyye Erdoğan'ın yeni görevi belli oldu Seth Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 11:54