IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2010, 10:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Konya Kulu Lisesindeki Skandal!!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Konya’da Kulu Lisesi’nin ön cephe duvarında yer alan dev boyuttaki Atatürk resmi ile “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin üzeri boya ile kapatılarak küçültüldü. Bu durum CHP ve MHP’nin büyük tepkisine yol açtı.

Konya'daki Kulu Lisesi’nde yaşanan inanılmaz skandalın ardından harekete geçen CHP İlçe Başkanı Vahdettin Yücel, “Şikayet dilekçesi verdim, sonuç çıkmadı. Konu çok hassas. Suç duyurusu yapacağım. ‘Olayı kaşıma!’ dediler ama vazgeçmeyeceğim” dedi.
FAİLİ MEÇHUL GİBİ
CHP’nin MYK üyesi Hüseyin Karakoç da skandalın unutturulmasına izin vermeyeceklerini açıkladı: Konuyu kaymakamlığa, valiliğe ve Milli Eğitim’in ilçe müdürlüğüne taşıdık. Resmi makamlardan hiçbir açıklama gelmedi. Ancak olayın peşini bırakmayacağız.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin ve “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin silinmesine yönelik çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Yapımı 3 yıl önce tamamlanan ve eğitim-öğretime açılan Konya’daki Kulu Lisesi ön cephe duvarlarına yaptırılan “Atatürk resmi”Bu konu ile ilgili olarak elimden geleni de, gereğini de yaptım. Olay doğrudur. Önümüzdeki hafta içerisinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Olayı kaşıma demelerine rağmen ben elimden geleni yaparım” dedi.
ve Mustafa Kemal’in ünlü sözünün üzeri beyaz boya ile kapatılarak, sağ cephe duvarına daha önce bulunan resim ve yazıdan çok küçüğü yeniden yaptırıldı.Yapımının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen boyama ihtiyacı bulunmayan Kulu Lisesi’ne ödenek çıkarttırılarak, Atatürk’ün resminin ve sözünün küçültülmesi büyük tepki çekti. CHP ve MHP ilçe teşkilatları olayın soruşturulması için ilgili makamlara şikayet dilekçeleri verdiler. Ancak bugüne kadar bundan bir sonuç çıkmadı. CHP Kulu İlçe Başkanı Vahdettin Yüksel, olayın geçiştirilecek bir durum olmadığını söyledi. Yücel, “
BDP'Lİ SEÇMENLER İÇİN Mİ?
Kulu ilçesinde bazı seçmenler için bunun yapıldığını savunan Yücel, “Burada BDP’li bazı seçmenler de bulunuyor. Buna yönelik olarak yapıldığı iddiaları var. Ben Atatürk gibi sembol olmuş bir ismin okul duvarından kazınmasını açıkçası hazmedemedim. Bunun için gereğini yaptım. Konuyla ilgili olarak ifade de verdim. Atatürk bu ülkenin simgesidir. İşgal altındaki bir vatana özgürlük vermiştir. Kıbrıs gazisi olduğum için vatanının nasıl kurtarıldığını tahmin edebiliyorum. Böyle bir ismin resmini okul duvarından silmek kabul edilebilir mi?” diye konuştu. Kendisinin yaptığı şikayetin ardından MHP’nin de bu olay üzerine gittiğini belirten Yücel, şunları kaydetti: “Her şey belgeli. Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Valiliğe kadar konuyu intikal ettirdik. Ben bunu Konya mitingi sırasında Genel Başkanımıza da belgeleriyle ilettim.”
AÇIKLAMA YAPILMADI
Konuyla ilgili olarak daha önce basın toplantısı da düzenleyen CHP MYK üyesi Hüseyin Karakoç, okuldaki Atatürk portresinin silinmesine ilişkin olarak bugüne kadar resmi makamların bir açıklama yapmadığına dikkat çekti. Karakoç şunları kaydetti: “İlçe başkanımız olayı gündeme getirdikten sonra biz de olayla ilgili olarak inceleme yaptık. Ardından bunu Vali, Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğü’ne taşıdık. Bugüne kadar bu okuldan Atatürk portresinin neden silinmiş olduğuna dair resmi bir makamdan açıklama gelmedi. Bu konuda ısrarlı olmamıza rağmen şu ana kadar açıklama yok. Konuyu ilçedeki arkadaşlarımız da takip ediyor. Basın toplantımızın ardından söz konusu yere Valilik tarafından müfettiş hatta Terörle Mücadele yetkilileri de gitti. Ancak şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.”
ÖDENEK ÇIKARTILARAK BOYATILDI
Yapımının üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen boyama ihtiyacı bulunmayan Kulu Lisesi’ne ödenek çıkarttırıldı. Bu ödenekle okulun ön cephesinde yer alan dev boyuttaki Atatürk resmi ile “Ne mutlu Türküm diyene” sözlerinin üzeri boyandı. Atatürk resmine ve ünlü sözüne binanın sağ cephesinde oldukça küçültelerek yer verildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
konya, kulu, lisesindeki, skandal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya Ziraat Bankası Kulu Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 18:26
Konya Halk Bankası Kulu Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 16:57
Konya Akbank Kulu Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 15:56