IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2010, 14:55   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dört yüz bin çocuk için zor yılların ilk zili çaldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HAZIRLIK ve ilkokul birinci sınıfa gidecek iki milyon 400 bin çocuk için dün ders zili çaldı.




Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı uyum programı çerçevesinde okula yeni kayıt yaptıran, ilköğretimde 1 milyon 300, okul öncesinde 1 milyon 100 bin olmak üzere yaklaşık 2 milyon 400 bin öğrenci dün okulla tanıştı. Diğer öğrenciler ise 20 eylül pazartesi günü ders başı yapacak.
Uyum programıyla ‘’okul öncesi çocukları ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin okula uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması’’ amaçlanıyor.
İlköğretime bağlı ana sınıflarına yeni başlayan öğrenciler için hazırlanan uyum programı kapsamında dün okul müdürleri, velilere uygulama hakkında bilgi verdi. Okul personeli velilere ve çocuklara tanıtıldı. Veliler okuldaki uygun bir yerde bekletilirken, basit tanışma oyunları oynanan çocuklarla pastel boya resim çalışması yapıldı. Bugün, öğretmenler, çocukları ve velileri karşılayarak okulun ve sınıfın kurallarını hatırlatacak. Çocuklar sınıfta serbest oyun oynayabilecek. Kukla eşliğinde öğretmenlerinden basit hikâyeler dinleyecek olan minikler oyun hamuruyla serbest çalışma yapacak.
Öğrencilerle yarın, temizlik ve kahvaltıdan sonra oyuncaklar hakkında konuşulacak. Hikâye anlatımı ve boyama etkinliklerinin ardından da öğrencilerle bugüne kadar “neyi neden’’ yaptıklarına ilişkin sohbet edilecek.


Kalem tutacaklar

İlköğretime yeni başlayacak öğrenciler ise okul hayatlarının ilk haftasında ders düzenini, teneffüsü, defter kullanmayı ve kalem tutmayı öğrenecek. İlköğretim öğrencileri için uyum programında her biri 40’ar dakikadan toplam üç ders yapılacak ve her ders arasında 15-20 dakika teneffüs verilecek. Öğrenciler bugün okul ve sınıf kurallarını öğrenecek, sınıf, koridor, tuvalet ve kantinin kullanımı konusunda uygulamalı bilgi alacak. Yarın sevdikleri oyuncakları anlatıp, hayvanlarla ilgili şarkı söyleyecek olan öğrencilere enstrüman veya kaset eşliğinde müzikli bir oyun ve dans öğretilecek.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bin, çaldı, cocuk, ilk, zili, zor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
16 milyon öğrenci için ders zili çaldı Seth Haber Arşivi 0 15 Eylül 2014 10:17